Skorpor till jul
Jag har börjat lite lätt med julbaket. Förra veckan bakade jag bland annat saffransskorpor och chokladskorpor. Det går snabbt att slänga ihop, dom är godare än vad man tror och dessutom tycker jag det är väldigt fint att förvara dem i en glasburk i köket.
Jag använder alltid Leilas recept när jag bakar saffransskorpor
Leilas recept på Saffransskorpor från A Piece of Cake
100 g smör
1 g saffran
2 ekologiska ägg
1 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1½ dl skalad mandel
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med hela mandlar och vänd ner det i bunken. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten. Torka saffransskorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
- För att göra chokladskorpor tar jag bort saffran och ta i 2 msk kakao istället, hackar även mörk choklad som jag blandar in i degen.
Mmmm, ser helt sanslöst gott och fint ut. Fattar inte hur du kan omge dig med alla dessa goda grejer utan attnde bara försvinner rätt ner i gapet. Saffransskorpor i en vacker burk liksom...skulle aldrig hinna hända här. Nafs, så skulle dom vara i min mage. Kanske måste jag och lilla I komma förbi och uppoffra oss nån dag ;)
Alex