Tillbaka i Sthlm

Har precis satt mig på pendeltåget hem till Kallhäll. Stockholm bjuder på ösregn, kyla och kolsvart mörker. Inte har väl hösten kommit redan?!
Jag har ändå hunnit göra en hel del saker i Skellefteå idag. Jag har tänkt sätta upp en fondtapet i köket och jakten på den perfekta tapeten började idag. Kommer ta lång tid innan jag bestämt mig....
Jag hann även med att ta en fika på Waynes med Thea. Eftersom det var 1 år sedan vi fikade senast så hade vi mycket att prata igenom.
 
Fina Thea på Waynes
 
Nu ska jag hem och slänga mig i sängen är trött och frusen. Imorgon är det jobb igen. Yeey!

Mitt första köp till lägenheten

Jag har bestämt mig för att jag ska köpa så mycket som möjligt second hand till min lägenhet.  Idag gjorde jag mitt första fynd, en korg. Korgen ska målas vit och användas som tvättkorg till gästhanddukarna. Planen är att badrummet ska få en känsla av skönhetssalong, där alla gäster alltid få ta en ny ren handduk som sedan ska slängas i denna fina korg. Endast 40kr, ett fynd enligt mig. 
 
 

Ska duscha med öppen dörr och poppa musik på hög volym!

Nu är min väntan över. I över ett år har jag försökt få tag på en hyreslägenhet i Skellefteå. I fredags skrev jag äntligen kontrakt på en etta här i stan. Det känns så skönt att äntligen få ett eget litet krypin. Jag har bott inneboende i 15 månader nu, det har funkat bra men det är inte samma frihetskänsla som att bo i nått eget. Jag längtar efter att få spela musik högt, jag längtar efter att få sjunga i duschen och att få kissa med olåst toadörr. Det ska bli så sjukt skönt och roligt att få bo själv.
Men jag ska erkänna att jag är lite orolig ändå. Jag är snart 31 år och under alla dessa år så har jag bara bott helt ensam under 1 år, då var jag 21 år. Annars har jag delat lägenhet med vänner, med syster och bott med sambo. Så att bo helt ensam blir en ny upplevelse för mig och det känns lite läskigt. Jag är mörkrädd, kommer jag kunna sova? Kommer jag känna mig ensam på kvällarna? Vad gör jag om nått händer i lägenheten? Vem ska få min extranyckel? Ja det kommer kännas konstigt att bo själv och framförallt är jag orolig för att jag ska känna mig ensam.
Men jag flyttar inte in förrän i oktober, så det är några månader kvar. Men efter inflyttning kan ni räkna med en hel del förändringa här på bloggen. Då kommer jag skriva mer om mina stora intressen nämligen inredning, bakning och matlagning. Oj, vad jag ska baka mycket i mitt fina kök i höst. Köket är stort och jag kommer nog tillbringa mycket tid där gissar jag.
Mina inredningsplaner är i full gång. Jag kollar på tyger, letar tavlor och planerar hur jag ska möblera. Det känns förstås som den roligaste biten. Att få inreda mitt eget hem!
Jag tror att det kommer bli en mysig höst hemma hos mig på Prästvägen i Skellefteå

Testar från ny mobil

Igår slutade min mobil att fungera plötsligt. Det fanns inget annat att göra än att köpa en ny.  Så imorse blev det ett besök hos Phone house. Nu testar jag att skriva mitt första blogginlägg från min nya Samsung Galaxy S4 och det verka ju funka bra. 
 
Ikväll blir det utgång här i Skellefteå, ser fram emot kvällen

Cypern om en månad. Yeey!

För ett par dagar sedan bokade jag ett flyg till Cypern. Ska besöka min kusin som bor där och känner jag mig själv rätt så blir det en hel del sol och bad också. Idag är det precis en månad kvar tills jag åker.... Nedräkningen har börjat! Yeey!

På tåget till Skellefteå

Då sitter jag här igen, på tåget som ska ta mig upp till Skellefteå. Jag har en ledig vecka och hoppas på mycket sol och bad i Skellefteå förstås
 
Tågresan kommer ta nästan 10 timmar, klev upp kl. 4.20 imorse för att hinna till tåget. Inte särskilt roligt då jag var ut efter jobbet igår och inte hittade hem förrän vid midnatt. Så det blir till att försöka sova lite på tåget nu.
 
Ha en trevlig onsdag!

Härliga sommardagar

Det har varit härliga sommardagar i Stockholm i flera veckor nu, badväder nästan varje dag. Idag var det ännu en strålande dag, men jag jobbade även idag. Att få ta en promenad in till jobbet tidigt en söndagmorgon, endast iförd linne och kjol och känna morgonsolen värma, det får verkligen mig att njuta av dessa sköna dagar.
 
På väg till jobbet kl. 7.30 denna söndagmorgon när solen strålar över vackra Stockholm. Kan inte annat än älska att promenera till mitt arbete, njuter av varje steg jag tar.
 

Lördag

Det är lördag och jag har faktiskt jobbat idag. Men eftersom jag jobbar på världens roligaste arbetsplats så hade jag ingen ångest över det.Efter jobbet mötte jag upp Ida och vi tillbringade denna lördagkväll på Vapiano. Åt god pizza och pratade bort hela kvällen. 
 

Kaos och panik utbröt den där härliga dagen på Fjäderholmarna... Låt mig berätta!

I lördags var vi då samlade hela gänget för att ta en dag på Stockholms närmaste Skärgårdsö, Fjäderholmarna.
Carro & Simon, Marie & barnen och jag hoppade på båten kl. 10.00 och åkte iväg för att sola och bada.
 
Väl framme på Fjäderholmarna visade det sig att sandstranden som nämnts i informationen om den lilla ön, inte var en särskilt trevlig sandstrand. Efter en tids sökande efter en finare strand  gav vi upp. Vi la oss på den steniga och grusiga lilla "stranden" bakom sopcontainrarna. Vi var först på plats och hade blivit varnade om att när de stora färjorna kommer och åker förbi så kan det komma stora vågor, så därför la vi oss ca. 2 meter upp från vattenkanten.
 
Den lilla "stranden" fylldes på med folk och till slut var den fullsatt. Det var svårt att gå ner till vattnet p.gr.a alla vassa stenar och botten var inte särskilt fräsch. Så det blev inte många dopp där. Jag har aldrig någonsin längtat efter mina foppatofflor så mycket som jag gjorde då.
 
Men vi hade mysigt ändå, fikade och pratade. Vi låg mest på den steniga "stranden" och solade, båtar åkte förbi och de kom små vågor, men ingen våg var i närheten av oss, som sagt, vi låg ju nästan 2 meter från vattenkanten.
 
Plötsligt, från ingenstans, kommer en våg och sköljer upp på våra fötter, nederkanten på handdukar och filtar blir blöta och vi alla ställer oss upp snabbt, rycker upp väskor, handdukar, kläder, allt för att rädda sakerna från nästa våg som sköljer in. Den vågen var större. Vi springer upp ytterligare en meter med alla våra saker. En ny våg sköljer in, över vår picknick-filt och några kvarglömda skor. När vågen drar sig tillbaka ser jag hur den tar med sig min syster Maries kvarglömda handväska. Jag släpper alla mina saker i panik, springer barfota på de vassa stenarna för att rädda handväskan (innehållande mobil, kamera, plånbok...) som är på väg ut i vattnet. Jag hinner inte få tag i väskan, utan vågen tar den med sig ut i vattnet. Jag slänger mig efter den, skrapar i knän och ben i stenarna men lyckas rädda väskan.... precis innan nästa ÄNNU STÖRRE våg kommer in över oss.
 
Hela mitt sällskap står längst upp på den lilla "stranden" och greppar hårt i sina saker, när jag är ute och kastar mig efter Maries handväska. På väg upp till trygghet så kommer alltså den 3.e stora vågen in och jag ser hur den sköljer över alla mina saker som ligger på marken, mina kläder, mina skor, min handduk och min handväska sköljs över av vågen. ALLA MINA SAKER BLEV GENOMBLÖTA. Som tur var hann jag rädda mobilen innan vattnet rann in i min handväska.
 
Vågorna drog sig tillbaka och där stod jag i bikini med sönderkrapade och blödande ben, med genomblöta kläder och med minen "vad var det egentligen som hände?" Lite panikkänsla i kroppen kan jag lova.
 
Allt det här hände inom loppet av ca. 30 sekunder, plötsligt förvandlades våran härliga stranddag till totalkaos. Och vad gör man sen, när alla handdukar och filtar är blöta, vi hade inget att ligga på längre på den steniga stranden... Vi bestämde oss för att åka hem. Men jag kan ju inte åka in till Stockholms stad endast iförd bikini, så jag fick slänga på mig min genomblöta långklänning och ha den på mig på hemvägen, det var inte skönt.
 
Gissa om vi alla har skrattat åt denna händelse? Redan då, sekunden efter att vågorna hade dragit sig tillbaka började vi alla skratta åt kaoset som vågorna ställt till med. Vi skrattade så att tårarna sprutade, vad skulle vi annars göra?! Och tro mig, vi kommer skratta åt denna dag i många, många år till!
 
Men alla hade inte lika roligt som vi. Paniken i ögonen hos den mamman och sonen som var ute i vattnet när dessa jättevågor kom in var inte lika roliga. De hade helt tappat kontrollen och kastades med vågorna fram och tillbaka. Det slutade bra, men de måste ha varit livrädda!
Efteråt hörde vi barn som grät av rädsla och panik, det var faktiskt riktigt obehagligt ett tag så det är inte så konstigt...
 
Bara några minuter innan dessa vågor drog in, så var Carro och Simon ute i vattnet med Bella och Gabbe. Simon såg då en stor båt åka förbi och förstod att den båten kommer ge ifrån sig stora vågor. Han sa då att det är bäst att ta upp barnen ur vattnet, vilket de som tur var gjorde. Och Simon hade helt rätt, den båten framkallade några rejäla vågor. Vågor som gjorde denna dag minnesvärd för alltid!
 
 
Lugnet innan vågorna slår in
 
 
Jag fick vrida ur min klänning. På bilden till höger så ser ni hur högt de tre vågorna gick på stranden.
 
 
Skrubbsår och ett rejält blåmärke täcker forfarande mina ben och knän
 
 I blöt klänning väntar vi på båten som ska ta oss in till stan igen.
 
 
 
  

Anledningen till att jag inte bloggar är inte att det händer för lite saker i mitt liv, tvärtom...

Startar datorn för första gången på sisådär 10 dagar, mest bara för att jag var tvungen att lägga in en massa räkningar och boka en resa. Känner att jag har massor att skriva och berätta så jag passar på att skriva några rader nu.
 
Det är sommar och det är en bra sommar, soligt och varmt, så kom inte och klaga på att det har varit dåligt sommarväder! Den senaste veckan har det varit strandväder 6 av 7 dagar och JA, jag har legat på stranden flera av de dagarna.
 
Vad har jag mer gjort? Jobbat på dagarna och umgås med vänner på kvällarna, middagar på stan och öl på uteserveringar i Gamla stan. Jag försöker verkligen ta vara på sommarkvällarna.
 
Den senaste veckan har jag haft besök, storasyster Marie och hennes barn har bott hos mig i 6 dagar. Dessutom var även lillasyster Carro och hennes Simon och hälsade på några dagar. Och vi har hunnit mycket! Bjuder på några bilder från veckan med systrarna och syskonbarnen.
 
 
Härlig Sommarkväll i Kallhäll
 
Marie och barnen i väntan på färjan mot Fjäderholmarna
 
 
Till Fjäderholmarna följde även Carro och Simon med.
 
En dag på Gröna Lund
 
 
Jag, Carro och Simon vågade oss upp i Fritt Fall Tilt. Gabbe och jag åker Tivolikarusellen
 
Jag med Gabbe och Bella på Grönan
 
 
Gabbe köpte sockervadd och vi tog en tur till Aquaria (bredvid Grönan) och kollade på spännande fiskar
 
Gabbe vann en Kexchoklad på Gröna Lund!
 
Bad i Farsta och lek i lekparken hemma hos mig.
 
Sista kvällen med gänget leker i lekparken!
En rolig vecka! Men nu blir det jobb i en vecka till, sen har jag semester igen och då bär det av till Norrland. Yeey!
 
 

Lite övriga bilder från semestern...

Som sagt, det är mest för min egen del som jag lägger ut bilder just nu, så att jag själv kan bläddra tillbaka och påminna mig själv om vad jag gjorde denna sommar.
 
Anlände med buss till ett soligt Skellefteå den 24.e juni.
Precis på dagen, ett år efter det tog slut mellan Boas och mig så flyttade vi ur "vår" gamla lägenhet. Vi ägnade en hel kväll åt att flytta och flyttstäda. Nu "bor" jag i 4 olika förråd i Skellefteå. JAG ÄR I ETT STORT BEHOV AV EN LÄGENHET I SKELLEFTEÅ! 
 
 
Klockan 00.00 var Boas och jag helt färdiga med flytten och vi åkte och nattbadade i Falkträsket. Igen, dessa bilder är tagna vid midnatt, men det är nästan fullt dagsljus. Underbart!
 Malin och jag hann med en minigolfrunda, det hör ju sommaren till.
 
Efter en rolig och intensiv vecka i Skellefteå tog jag en sen kvällspromenad sista kvällen av semestern.
 
Snart har jag semester igen och då återvänder jag upp till Norrland igen.
 
 
 
 

"Well life will pass me by if I don't open up my eyes..."

Veckan i Skellefteå var otroligt rolig, det var Stadsfest så hela stan var fylld med partyglada människor. Och jag fick uppleva en av de roligaste helgerna som jag någonsin upplevt i Skellefteå! Låten som jag förevigt kommer förknippa med denna roliga helg är Aviciis- Wake me up (bästa låten just nu!). Så här kommer den låten och bilder från helgen. Allt för att jag själv ska få tillbaka känslan som jag hade den helgen.
 
 
 
Förfest med fina vänner. Grannarna hade "killfest"  och började "slåss" framför oss. -Nej, vi känner dem inte!
 
 
Bilderna ovan är tagna kl. 00.00 på natten och som ni ser så var det fullt dagsljus i Skellefteå då. Gissa om man tappar tidsuppfattningen då det aldrig blir mörkt.
 
Fyra kvällar på Stadsfesten och jag är redan taggad inför nästa års Stadsfest :)
 
 

Midsommar 2013!

Det är mest för min egna skull som jag nu väljer att lägga ut och skriva om sånt jag har haft för mig senaste månaden. Börjar att dela med mig av Midsommarafton.
 
Kom fram till Fränsta vid kl. 5 på midsommaraftons morgon efter en extremt jobbig tågresa. Midsommarafton firade vi på Medeltidsmarknaden nånstans i den norrländska skogen.
 
 
Tornerspel på Medeltidsmarknaden
 
 
Jag plockade blommor och la under kudden på midsommarnatten. Bella och Gabbe hängde jag med under midsommarhelgen, blev en hel del lek, bus och bad :)