Innan veckan är slut så...

Jag har haft en riktigt rolig helg. Full fart från morgon.... till morgon (typ).
Jag berättar gärna mer om helgen, men just nu orkar jag faktiskt inte.
 
Just nu ligger jag i sängen i min lilla "cell" i Umeå. Jag kollar på en serie på plattan, leker med mobilen och har datorn i mitt knä samtidigt. Allt för att fördriva kvällen här.
 
I övrigt så mår jag inte särskilt bra. I går när jag kom hem från jobbet hade jag lite feber och gick och la mig redan klockan 20.00. Idag är jag feberfri men har ont i kroppen och i vänster öra. Vad är det för förkylning som går nu som aldrig vill släppa?! För bara tre veckor sedan hade jag feber och nu är jag risig igen. Jag känner panik och stress över att inte kunna träna.
 
Energinivån är låg och jag kommer nog lägga mig riktigt tidigt ikväll också. Gissar att det blir en hel del bloggande veckan, vad ska jag annars göra här i cellen om kvällarna...?!

Då jag har valt att bosätta mig här helt frivilligt så tänker jag inte klaga

Imorse när jag drog upp persiennen var min första tanke att jag är oerhört tacksam att jag bor i en lägenhet och inte i en villa med stor tomt. Jag kände även tacksamhet över att jag inte arbetar som plogbilsförare och att jag inte är bilägare. Samtidigt tänkte jag -Grattis till alla skoteråkare.
 
De senaste dygnen har det snöat, snöat, snöat och varit väldigt blåsigt. Snön yr och driver, så det är svårt att uppskatta hur mycket snö som har fallit, men det känns som att det har kommit typ 1 meter...
 
Ute kör bilarna fast, människor skottar fram både sina parkeringar och sina bilar.
 
Det är inget väder som man vill vara ute i men trots det valde jag att ta en promenad in till stan tidigare idag. En perfekt dag att gå i stan på då alla butiker i stort sätt var tomma på människor. Shoppade några nya byxor innan jag letade mig hem i snöyran igen.
 
För en vecka sedan var det strålande sol och klarblå himmel och idag såg det ut så här.
Annars har jag varit väldigt uttråkad idag. Varit hemma och inte gjort nått, så jag blev tvungen att fördriva tiden i soffan med en bok i händerna och 30 seconds to Mars i högtalarna.
 
Imorgon flyttar jag till Umeå. Jag kommer hyra ett rum i ett radhus i Umeå nu i vår, så att jag slipper pendla på veckorna. Så jag kan garantera att jag kommer blogga ofta på kvällarna framöver, då jag endast har en säng i min lilla skrubb som jag hyr. På helgerna åker jag förstås hem till min lägenhet i Skellefteå.
 
Nu: borsta tänderna.

Recept: Saffransrisotto med räkor

Igår var det snöstorm här i Skellefteå. Därför valde jag att vara hemma hela kvällen. Passade på att laga en riktig middag. Då jag hade fått en parmesanost i julklapp och hade allt annat hemma för att kunna göra en saffransrisotto så fick det bli det till middag i går. Det blev supergott så därför bjuder jag på receptet här.
 

Recept Saffransrisotto
4 dl arborioris
1,25 dl vatten
3 msk kycklingfond
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
0,5 gram saffran
1 dl vitt vin
150 gram gröna ärtor
100 gram parmesanost
2 msk citronsaft
200 gram skalade räkor
salt och peppar
 

 Koka upp vatten och fond till en buljong. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det 1-2 minuter i en kastrull eller stekpanna med höga kanter i 2 msk olja. Tillsätt ris och saffran och låt fräsa i 1 minut. Sänk värmen, tillsätt vinet under omrörning och låt det koka in. Rör ner lite av buljongen i omgångar, häll på så mycket buljong att riset täcks och låt riset absorbera under omrörning innan du slår på mer( ha buljongen på svag värme så att den inte kallnar, om buljongen är kall kyls risotton ner och risets konsistens förändras).Låt småkoka på svag värme i 15-20 minuter tills riset är mjukt men med lite tuggmotstånd kvar. Du behöver inte använda all buljong. Koka gröna ärtor eller sockerärtor i micron 2-3minuter med ett par matskedar vatten. Riv parmesanen. Rör ner den och citronjuicen (se till att risotton inte är för "torr" innan du tillsätter parmesanen, osten absorberar mycket fukt). Smaka av med salt och peppar. Vänd ner ärtorna och räkorna.

Ät och njut!