Chévre Chaud med päron- recept!

I går blev det Chévre chaud till middag, supergott och galet enkelt. Jag gör alltid en liten specialare med päron på min Chévre chaud
 
 
Chevré chaud
 
1 st  (valfritt) vitt bröd
1 st päron
100 gram chèvre
Ruccola
tomat
valnötter
honung
olivolja, vinäger och salt
 
Gö så här: Sätt ugnen på "grill", högsta värmen. Stek brödet i smör i en stekpanna. Lägg brödet i en ugnsform, ringla över olivolja och flingsalt. Skiva päron och lägg på brödet. Skiva chevren i breda skivor och lägg uppe på päronen. Gratinera i ugnen i ca 6-8 minuter eller till osten fått fin färg.
Lägg upp ruccola och skivad tomat på en tallrik. Ringla över olivolja, vinäger och flingsalt. Lägg på brödet på salladsbädden. Strö över hackade valnötter och ringla till sist över honung.

Blodmåne!

Klockan är 5.28 nu och mitt larm ringde klockan 4 imorse. Den s.k blodmånen lockade ut mig.
Så jag hoppade in i bilen och körde några rundor runt Umeå. Att ta bilder på denna måne var inte lätt, men några bilder lyckades jag få.
 
 
 
Det var den fullmånen och det dröjer tydligen några år till nästa gång.
 
Nu är träningskläderna på och jag ska ut på min dagliga joggingrunda, få väl se om jag skymtar blodmånen igen
 
Trevlig måndag!
 

Cannelloni med kyckling och spenat

En av mina favoriträtter just nu är cannelloni med olika fyllningar. Förra veckan gjorde jag de här med kyckling och spenat. Bjuder på receptet.
 
 
Cannelloni med kyckling och spenat
 
1 paket färska lasagneplattor
2 st kycklingfiléer
1 st scharlottenlök
2,5 dl matlagningsgrädde
100 gram bladspenat
100 gram fetaost
valfria kryddor
salt och peppar
 
Tomatsås
1 burk krossade tomater
1 st scharlottenlök
½ pressad vitlök
basilika
salt och peppar
 
Riven Ost
 
Gö så här:  Sätt ugnen på 200 grader. Lägg lasagneplattorna i kallt vatten. Tärna och Stek kycklingen och fräs löken. Blanda i grädden, spenaten och fetaosten. Lått puttra ett par minuter. Krydda, salta och peppra.
 
Fräs löken till tomatsåsen, pressa vitlöken och häll i tomatsåsen i löken, krydda, salta och peppra.
 
Lägg en klick kycklingröra på lasagneplattorna och rulla ihop, lägg alla rullar tätt ihop i en ugnsform, ugnsformen får inte vara för stor. Häll över tomatsåsen och strö över riven ost. Gratinera i ugnen i ca. 15 minuter (Läs på lasagneplattorna hur länge de ska vara i ugn)
 
Servera med en sallad!
 

Spännande vecka lider mot sitt slut

Fredagkväll och jag ligger i soffan, under täcket, kollar på Idol och äter banan/chokladbollar, alla ljus är förstås tända.
 
Jag har haft fullt upp i veckan, men bara massa roligheter.
 
 I tisdags var jag och några kollegor ut och käkade efter jobbet och bowlade på O'learys
 
 
En alkoholfri jordgubbsdrink och bowling
På onsdagsmorgon klev jag på flyget till Sthlm vid 7-tiden för att göra min första arbetsdag på huvudkontoret. Som jag har skrivit tidigare så är jag så sjukt peppad för mina nya arbetsuppgifter och jag känner att det kommer bli en spännande höst i Sthlm. På min lediga tid försökte jag hinna uppleva huvudstaden.
Jag träffade en kompis över en middag och promenerade runt och njöt av Stockholmsenergin
 
 
Humlegården och Sergels torg
 
 
Sergelfontänen och Kungsträdgården
 
Landade i Umeå vid midnatt och jobbade här på kontoret idag.
 
Veckan har gått fort och jag ser fram emot helgen. Imorgon ska jag städa, tvätta och rensa garderober, dags att leta fram höstkläderna. Jo, det blir nog lite shopping av nya höstkläder också.
 
Nu: ta det lugnt...
 

Knäckig päronpaj

Gjorde en päronpaj förra helgen efter att ha tänkt baka något med päron länge. Knäckig päronpaj med lättvispad grädde blev en riktigt god efterrätt.
 
 
Knäckig päronpaj
 
Botten

130 smör (rumstempererat)

100 g florsocker

1 ägg

2 äggulor

250 g vetemjöl

1 g salt

Fyllning

-4 mogna päron

- 150 g smält smör

- 2 dl havregryn

- 2 dl socker
 
- 2 dl mjöl
 
- 1/2 tsk bakpulver
 
- 1/2 dl grädde
 
- 1/2 dl sirap
 
Gö så här: Blanda allt till pajbotten, låt degen svalna i kylen i ca. 20 minuter. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda på 200 grader i ca. 10-15 minuter. Skiva päron och täck pajbotten med. Blanda allt till fyllningen. och fördela jämnt över päronen. Grädda pajen i ca. 20-25 minuter.
Låt pajen svalna och ät sedan med lättvispad grädde.
 

Det är höst, det är mörkt och det är söndag

Helgen är slut och jag sitter och äter banan/chokladbollar (blanda en mosad banan med havregryn, kakao, vaniljpulver och lite smält smör. Gö bollar och grädda i ugnen i 15 minuter, 175 grader)
 
Helgen har varit bra. Hela veckan har jag jobbat över, det är mycket på jobbet just nu, så kom hem sent på fredagkväll. Landade i soffan framför Idol och gjorde inte så mycket annat. Igår gick jag på en shoppingrunda, var på gymmet innan jag började fixade mig för kvällen.
 
Elina och jag provade på Umeås nattliv igår. Kvällen började hemma hos henne innan vi drog in till stan och gick på Allstars. Det blev en rolig natt på dansgolvet.
 
 
Jag redo för en natt på dansgolvet och en Cosmopolitan på Allstars
 
Idag har jag tagit det lugnt, tog en lånpromenad till Mariehem genom skogen. Trodde nästan att jag skulle gå vilse i den stora skogen men hittade fram till slut även om jag inte hamnade där jag hade tänkt.
 
Följde en stig genom skogen
 
Nu är det snart dags att sova, men ska först förbereda lite inför kommande vecka. Hoppas att den här veckan blir något lugnare. På onsdag flyger jag till Stockholm och kommer vara där ett par dagar.
 
Nu: diska
 
 

Recept- chokladbrownies med saltkola

Det var länge sedan jag bjöd på ett recept trots att jag fortfarande bakar en hel del. Jag ska försöka bli lite bättre på att lägga ut recept på det jag bakar.
 
Igår fick jag ett recept av en kollega på brownies, tror att receptet kommer från Expressens helgbilaga. Den här kakan måste ni bara testa om ni precis som jag gillar en blandning av sött och salt.
 
 
 
Chokladbrownies med saltkola
ca. 30 bitar
 
350 gram mjukt smör
6 dl socker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
½ tsk salt
6 ägg
3 dl vetemjöl
 
Saltkolan
2½  dl grädde
60 gram smör
2 dl farinsocker
½ tsk salt
 
Gö så här: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker pösigt. Blanda sedan kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd sist i smöret. Lägg bakplåtspapper på en plåt och fyll med smet. Grädda kakan i ca. 20 minuter. Den ska vara kladdig.
 
Blanda alla ingredienserna till saltkolan. Låt kolan koka på svag värme i ca. 5 minuter eller tills den tjocknat. Låt svalna. Skär kakan i rutor och ringla sedan över kolan, dekorera med flingsalt.
 
En superdupergod kaka! Jag delade receptet i sex delar och gjorde den i en liten form istället, ni vet, en lagom stor "singelportion"

Bor i Umeå men jobbar i Stockholm- mitt pendlande fortsätter!

Det är faktiskt lite komiskt ändå: i 1½ år har jag pendlat 2 timmar till mitt arbete i Umeå. Nu har jag valt att flytta till den staden där jag arbetar enbart för att slippa pendla.
Men vet ni vad?
Nästa vecka börjar jag att arbeta i Stockholm, så mitt pendlande till jobbet fortsätter ändå.
 
Jag har fått världens chans att lära mig mer inom ekonomi, en chans som var omöjlig för mig att tacka nej till. Under hösten kommer jag att få prova på att arbeta som controller på huvudkontoret i Stockholm. För mig är det en enorm chans att lära mig mer och utvecklas. Jag kommer arbeta åt ekonomienheten med bl.a planering och uppföljning. Jag ska dessutom få lära mig mer om upphandlingar och avtal. Det känns enormt spännande och roligt och som sagt, yrkesmässigt är det här världens chans. Tänk om jag en dag kan få ett heltidsarbete som controller?! För mig har det varit en ouppnåelig dröm... 
 
Pricken över i.et är att jag kommer vara en hel del i Stockholm under hösten. Planen är att jag ska vara på plats i huvudstaden 1 dag i veckan, men nu under upplärningsperioden kommer jag att vara på plats 2-3 dagar i veckan. Mitt pendlande till jobbet kommer alltså fortsätta, men denna gång blir det till staden som jag trivs absolut bäst i.
 
Visst förstår ni att jag ser fram emot denna höst galet mycket?!

Välkommen till Umeå!

Nu har jag bott här i Umeå i två veckor och jag trivs över förväntan. Än så länge saknar jag inte Skellefteå överhuvudtaget. Jag har fått rutiner i min vardag och jag trivs otroligt bra i min lägenhet. För första gången på 1½ år känner jag att jag har tid att ta det lite lugnt och jag märker tydligt att jag nu har mer fritid än tidigare då jag pendlade 4 timmar varje dag. De få människor som jag känner här i Umeå försöker jag hitta på nånting med på helgerna.
 
Nu upptäckte jag dessutom att både Timrå IK och Sundsvalls hockey spelar i Allsvenskan, precis som Björklöven gör och jag bor ett stenkast från hockeyarenan. Det innebär att jag kan gå och titta på några hockeymatcher under hösten. Någon som känner för att följa?
 
Då jag inte känner särskilt många här än så efterlyser jag besök. Har ni vägarna förbi Umeå så hör av er, vi kan alltid ta en fika eller lunch. Eller vill du komma och bo här en hel helg så går det lika bra. Umeå är en trevlig stad värd att besöka, jag lovar!
 
Umeå
 
Nu: äta frukost i sängen
 

Lördagslugn.

Det är lördag och jag tar det lugnt idag.
Efter en mycket trevlig fredagkväll på TC med en kollega igårkväll så tog jag sovmorgon idag.
Blev mycket förvånad när jag vaknade klockan 10 idag, en rejäl sovmorgon alltså, det blev frukost och kaffe i sängen framför Nyhetsmorgon. En lugn start denna lördag.
 
 
Nu ska jag göra i ordning lite lunch och sedan cykla in till stan och träna på F24seven. Kan ju inte gå runt och lata mig hela dagen. Ikväll blir det en lugn kväll i hemmet. På middagsmenyn står Cannelloni med kyckling och troligtvis blir det nån film att titta på under kvällen
 
Ha en skön lördag!

Brudkista- före och efter

Jag har pysslat i lägenheten nästan varje kväll i över en vecka. Men just ikväll tar jag det lugnt, sitter nu i soffan, har tänt ljus med doft av Jul (nu börjar nedräkningen till jul) och ska snart ta en kopp kanelte.
 
I söndags tog jag tag i ommålningen av min brudkista som min morfar snickrade ihop till mig för ca. 25 år sedan. Kistan har stått i förrådet de senaste 10 åren, men nu har den kommit till användning igen. Men för att kistan ska passa i mitt hem så blev jag tvungen att måla den vit. Jag är supernöjd med min nymålade kista. Bjuder på före- och efter bilder.
 
Den gamla brudkistan innan ommålning
 
Och så här fin blev den när den var färdigmålad
 
Nu använder jag brudkistan som TV-bänk och jag tycker den matchar ganska bra till mina andra möbler.
 
Nu: ta det lite lugnt och äta en äppelmuffins 

De senaste två veckorna har jag...

Tänkte sammanfatta vad jag har haft för mig de senaste två veckorna.
För två veckor sedan så hade Umeå fint besök från Cypern, min kusin och hans fru var här så jag hängde med dem två kvällar. Middag, fika och promenad runt stan blev det med dom.
 
Anthi och Viktor
 
Samma vecka körde jag upp till Skellefteå några gånger för att packa ihop mina saker, därför ägnade jag större delen av den veckan att förbereda min flytt till Umeå.
 
För en vecka sedan kom mamma, pappa, Marie och barnen hit för att hjälpa mig att köra flyttlasset
 
Bella och Gabbe uppskattade madrassen som jag legat på i 5 månader i lägenheten i Umeå.
 
I lördags körde vi hela flyttlasset från Skellefteå till Umeå, vilket gick himla smidigt. Det märks att jag och mina systrar har flyttat många gånger.
 
Med all den hjälp jag hade så kom jag i ordning i lägenheten ganska snabbt, så på söndagen så firade vi min födelsedag med familjen eftersom de inte kunde fira mig på min födelsedag.
 
Födelsedagsfika i nya lägenheten
 
På söndagkväll drog familjen hem till Sundsvall och jag körde upp till Skellefteå för sista gången. Planen var att städa ur lägenheten men jag hann även träffa de flesta kompisarna för ett sista Hejdå.
Hemma hos Malin blev jag rejält firad i efterskott.
 
Glassbuffé och ett fint paket överraskade Malin med.
På måndagkväll avslutade jag min tid i Skellefteå med en supergod middag på Brygg Café
 
Innan jag hoppade in i bilen och körde till mitt nya hem i Umeå fick jag en sista bild av Skellefteälven.
 
Nu har jag haft mina saker på plats i en vecka och jag har fått i ordning precis som jag vill ha det. Många efterfrågar bilder från min lilla lägenhet här i Umeå. Ska lägga ut lite bilder från lägenheten en annan dag men kan bjuda på ett smakprov redan nu.
 
 
 
Idag är det lördag och jag ska storstäda lägenheten och måla om lite möbler.
 
Ha en trevlig lördag! :)