Den där veckan innan jul...

December börjar lida mot sitt slut, ja hela året börjar ju lida mot slutet också.

Innan jag skriver om julfirandet hemma i Fränsta så måste jag dela med mig av lite bilder från veckan innan jul.

Festgruppen på jobbet

En vecka innan jul hade vi julavslutning med jobbet och jag som ägnat hela december åt bakning tog med mig massa godsaker som jag bjöd på.


Samma dag körde jag upp till Skellefteå för Julmys och julavslutning med kompisarna där. Det blev en kombinerad julbrunch och "Hejdå-brunch" för Reema som flyttar från Skellefteå.

Himla mysig söndagsbrunch på Brygg med Jessica, Lisa och Reema på 4.e advent. 


Några dagar innan julafton hade vi även julavslutning med onsdagsgänget här i Umeå. Blev inte så många bilder tagna men fick en bild på Sara fantastiska fikabordet


Många julavslutningar blev det den veckan men trots det hann jag även jobba över 12 timmar samma vecka. Ja som vanligt har veckorna innan jul varit de stressigaste på hela året och det märker jag resultatet av idag. Jag är totalt slutkörd och vill bara sova.


Men först ska jag fira nyår! 


Julbord, jobb och julkonsert

Oj vilken intensiv vecka jag har haft.

I måndags var jag i Stockholm på Myndighetsdagar, det var både roligt och intressant. Mest intressant var det att få lyssna på utbildningsminister Gustav Fridolin och även en skottsk professor som jag tappat namnet på just nu.

På måndagkväll var det dags för julbord med jobbet. Supergott och himla trevligt!


Efter middagen tog Elina och jag ett glas i hotellbaren. Vi bodde ju på samma hotell som TV4 Idolerna så när IdolCharlie dök upp i receptionen så ville han så gärna ta en selfie med mig så jag ställde upp efter viss övertalning. Yes, det var Charlie som tog bilden, inte jag!


På tisdag hade vi administratörsdag, också i Stockholm. Efter det hann jag möta upp Ida för en fika innan det var dags för mig att dra till Arlanda och börja hemresan till Umeå efter 5 dagar i huvudstaden.


I onsdags var det dags att jobba ikapp de två dagar jag varit borta så det blev en 10-timmars dag på jobbet och 10 minuters lunch. Fullt upp med andra ord.
Efter jobbet mötte jag upp onsdagsgänget och vi intog ett julbord på Ikea innan vi såg "Bonde..."

Även torsdagen blev lika intensiv på jobbet, kl. 7-17 satt jag framför datorn. Och även den dagen mötte jag upp onsdagsgänget, men då för julkonsert i Umeå stadskyrka.


Det var en otroligt stämningsfull julkonsert eller allsång. Och julkänslan växte sig större.


Idag hann jag äntligen ikapp med allt på jobbet och kunde gå hem efter 16 som vanligt. Då jag inte hunnit handla på hela veckan så skyndade jag mig iväg till affären efter jobbet.

Nu har jag landat i soffan för första gången denna veckan och jag känner mig helt slutkörd. Mjukisarna är på och jag längtar efter att få sova ut imorgon. 

I helgen är planen att baka julgodis i mängder :) Jag får även besök från Skellefteå.

Nu: dricka julmust


Stockholm, frihet och lyx!

Jag tror att jag precis har upplevt min lyxigaste helg någonsin. Det var egentligen flera månader sedan som jag bokade denna resa till Stockholm och jag har länge sett fram emot denna oplanerade helgen här men jag trodde aldrig att det skulle kännas så här fantastiskt.

Jag landade i Stockholm på fredagkväll och checkade in på Quality Hotel Friends i Solna. Har bott här tidigare och älskar detta hotell, fantastisk utsikt över Solna, modernt och precis vid Mall of Scandinavia Av nån anledning känns det lite lyxigt att bo ensam i ett dubbelrum. På fredagkväll somnade jag gott i den sköna sängen.

På lördagmorgon vaknade av solen som sken in genom fönstret, tog en lång dusch och åt sedan en god hotellfrukost i lugn och ro.

Planen för den helgen var hela tiden att inte planera den så noga utan den får liksom bli som den bli. Men på lördagen hade jag lite planer. Vid lunch mötte jag upp en kompis i stan och vi besökte Fotografiska. Jag hade aldrig varit där tidigare så det var riktigt roligt att få se alla fotoutställningar.

Efter besöket på Fotografiska mötte jag upp Fredrik vid Slussen där vi tog en fika och senare blev det middag i Gamla stan med hans kompisar.

Vid midnatt letade jag mig tillbaka till hotellet.
Idag är det söndag och det kändes helt fantastiskt att ta sovmorgon och slippa känna stressen över att man behöver checka ut.
Efter frukosten gick jag och la mig igen och vid lunch tog jag en shoppingrunda på MoS.
Vid 13-tiden mötte jag upp en kompis i stan och vi gick till Gamla stan och fikade varm choklad och kanelbulle, supertrevligt!
Jag hade en tanke om att åka till Skansens julmarknad men jag hann inte med det så istället strosade jag inne i stan där julstämningen också var på topp.

På väg till hotellet ikväll stannade jag till på MoS och köpte några julklappar som jag la under hotellets gran. Hotellet samlar tillsammans med Unicef in julklappar till barn som inte har en stabil familjesituation. Så jag köpte tre klappar och la under granen.

Söndagkväll och det kändes riktigt skönt att glida runt på hotellet ikväll. Jag var ner och tränade i gymmet en stund och satt även i lobbyn och jobbade ett tag. Nu har jag lagt mig i sängen och inser att jag faktiskt har två dagar kvar här i huvudstaden och det känns ju hur roligt som helst.

Frihet är precis det jag känner efter denna helg, förstå vilken lyx det är att ha både tid och pengar att unna sig helger som denna.
Känner enorm lycka, glädje och tacksamhet just nu men även en liten känsla av tomhet och ensamhet...

Imorgon är en ny dag som bland annat kommer innehålla Gustav Fridolin och julbord.
☆☆☆