Stockholm och Melodifestival!

I torsdags körde jag ner till Sundsvall efter jobbet och på fredagmorgon var vi alla så taggade på att få åka ner till Stockholm så vi lämnade hemmet en halvtimme före den tid vi hade bestämt att vi skulle åka.
 
Nästan hela gänget på väg till Stockholm
 
 Framme på hotellet, Bella och Gabbe chillar i lobbyn
 
På fredagkväll var vi i Mall Of Scandinavia, bowlade och käkade.
 
Lördagmorgon och vi körde ett pass i gymmet innan frukost.
 
 En fantastisk vårdag i Stockholm
 
På lördagkväll var det dags för den stora Melodifestivalfinalen på Friends Arena och kvällen blev en häftig upplevelse.
 
Hela gänget utanför Friends Arena, redo för Mello.
 
Jag och mina systrar inne i arenan 45 minuter innan showen börjar.
 
Bilder från Melodifestivalen
 
Då jag är en mellonörd så var det fantastiskt kul att få uppleva denna final live, en häftig upplevelse på alla sätt och vis.
 
Men vad tyckte jag om årets festival då?! Jag brukar ju alltid skriva några rader om vad jag tror och vad jag hoppas inför mellofinalen, men i år har jag inte gjort det av den anledning att det har varit ett ovanligt jämt startfält. Alla låtar har varit bra och ingen låt har stuckit ut mer än någon annan. Jag har haft svårt att hitta en personlig favorit men på liveframträdandet bestämde jag mig för att Robins låt "Constellation Prize" är bäst så den fick mina röster. Tyvärr vann ju inte Robin. Vinnarlåten med Frans är också rikigt bra, men kanske inte helt perfekt för Eurovision. Jag tror dock inte att Frans kommer floppa (som de flesta andra verkar tro). Med tanke på att internationella juryn gav den låten riktigt höga poäng (jämfört med Anna som fick låga poäng år 2010 och floppade) och Frans just nu ligger på 45 plats över Världens mest spelade låtar så tror jag att han kommer lyckas bra i Eurovision, ingen vinst men det är ju inte målet i år heller.
 
Nu: kolla på Mello på Play (då jag inte sett det på TV än)
 
 

Den långa väntan är över

Redan i november köpte jag julklapparna till mina syskonbarn Gabbe och Bella. På julafton öppnade de sina klappar som innehöll varsin biljett till finalen av Melodifestivalen på Friends Arena i Stockholm. Sedan dess har vi sett fram emot mars och den stora finalen.
 
Och nu är det bara några få dagar kvar. Imorgon kör jag ner till Sundsvall och på fredagmorgon åker jag, mamma, Marie och barnen ner till Stockholm där vi även kommer möta upp Caroline. Så vi blir ett ganska stort gäng som ska gå på den stora finalen på lördagkväll. Då jag är en mello-nörd och det här är min första final som jag ser live (har bara sett delfinaler live tidigare) så ser jag fram emot det enormt mycket. Sälvklart blir det roligt att få en nöjeshelg i Stockholm också med hotellvistelse och shopping.
 
Jag vågar dock inte tippa på vem som kommer vinna då ingen låt sticker ut särskilt mycket, tror att det blir en bra show ändå.
 
Igår var jag iväg till Umevatoriet här i Umeå. Umevatoriet är typ ett Teknikens hus som fokuserar mycket på rymden, naturvetenskap och matematik. Det finns ett litet mini-cosmonova där man få se filmer från rymden och när det är stjärnklart ute så kan man gå upp i tornet och kolla på stjärnor och planeter i teleskopet. Tyvärr var det väldigt mulet igår så jag fick inte se några stjärnor men jag får väl leta mig dit fler gånger helt enkelt.
Tog ett par bilder från Umevatoriet i alla fall
 
 
 
Idag är det onsdag och i normala fall är jag på körövning den här tiden men det uppstod en problem på kvällens kör. Vi övar på en skola här i närheten men då det är sportlov så var skolan låst så vi kom inte in i körsalen. Vi stod ute i snö och kyla och sjöng i ca. 30 minuter innan vi gav upp och åkte hem. Nu är jag nerkyld och måste nog hoppa in i duschen och ta en varm kopp the för att få upp värmen igen.
 
Snart: packa det sista
 

Basket, spa och chill

Det är söndagkväll och jag har haft en fantastisk helg.
De senaste helgerna har jag haft besök av kompisar från Skellefteå och den här helgen var det Jessicas tur att göra mig sällskap här i Umeå.
 
I fredags köpte vi biljetter till basketmatchen mellan Umeå och Jämtland, faktiskt första gången någonsin som jag var på en basketmatch. Det var himla roligt, trots att jag inte har någon större koll på reglerna. Men jag ska försöka gå på fler matcher framöver.
 
 
På lördag åkte vi till IKSU-spa och var där större delen av dagen. Träning, lunch, relax, bad, solning och vattenmassage hann vi med den dagen.
 
Jag och Jessica på spa
 
På kvällen drog vi till Guitars och käkade en god och välbehövlig middag. Jag som har ätit samma mat i 8 veckor har verkligen längtat efter bra restaurangmat och himla gott va det.
Högrevschilli på Guitars
 
Resten av lördagkvällen körde vi runt i Umeå och kollade läget. Det slutade med att vi hamnade på Ica maxi och köpte lite gott för kvällen
Lördagsgodis till Jessica och surdegsknäcke till mig.
 
Idag efter att Jessica drog hem till Skellefteå igen så har jag hunnit tvätta hela min garderob, lagt en ansiktsmask, lagat middag för kommande vecka och tränat. Nu ligger jag i soffan och tar det lugnt, ska snart kvällsfika innan det är dags att sova.
 
Jag har en rolig vecka att se fram emot. På tisdag blir det besök på Umevatoriet för att kolla på stjärnor, på onsdag är det körövning som vanligt och på torsdag kör jag ner till Sundsvall. På fredag åker vi till Stockholm för att kolla på Melodifestivalen live på Friends arena på lördagkväll. Full fart hela veckan alltså :)
 
Nu: koka te.