Simning, träning och energi!

Jag har gått en crawl-kurs hela hösten men sen kursen tog slut för 1 månad sedan så har jag inte simmat en enda gång. Mycket p.gr.a min envisa förkylning. Men idag letade jag mig till simhallen, lite gruvsamt då jag inte tränat på länge.
Men när jag ställde mig på startpallen och dök ner i bassängen kände jag hur enormt mycket jag hade saknat simningen och crawlandet. När jag tog första armtagen fylldes jag av energi och det kändes som jag kunde simma hur långt som helst.
Äntligen har jag hittat en träningsform som jag älskar och som fyller mig med energi. Dags att anmäla sig till fortsättningskursen för crawl ☆


Umeå, onsdag och advent!

Tänkte sammanfatta veckan som gått.
Jag åkte på en rejäl förkylning för 2 veckor sedan och det är inte förrän nu jag börjar känna mig frisk igen. Det betyder att jag inte har kunnat träna på två veckor, vilket är extrem lång tid för mig.
Men jag har gjort en hel del annat
I onsdags var syrran Marie här i Umeå så vi hann med en fika på stan innan jag mötte upp mitt onsdagsgäng.

Sofia och Elina fyllde år på självaste Bonde-onsdag så det firades med god tårta.

På fredag började min uppladdning för advent. Jag har fixat och pysslat hela helgen och igårkväll var julstämningen maxad i min lägenhet.

Idag har adventspysslet fortsatt. Gick en sväng på skyltsöndag där jag mötte ett gäng springande tomtar på gatan.

Annars har jag bakat större delen av dagen
Både lussekatter och saffransskorpor.

Ikväll åkte jag till Umeå stadskyrka där det var en adventskonsert med flera olika körer. Jag hade aldrig varit in i den kyrkan så var lite nyfiken på hur den såg ut inne så en adventskonsert kändes som en perfekt avslutning på denna vecka.

Nu: dricka glögg och äta en nybakad lussekatt


Skellefteå, Laleh och dunderförkylning!

Förra helgen drog jag upp till Skellefteå. Hade världens mysigaste helg där, trots en rejäl förkylning och viss energilöshet.

På fredagkväll när jag kom fram till Skellefteå mötte jag upp Jessica, tillsammans med Frida hade vi fredagsmys med god mat och Idol tittande.

På lördag hängde jag med Lisa innan det var dags för Lalehs konsert. Vi plockade upp Sofie och drog till Arenan på kvällen där Laleh levererade en fantastisk spelning

Laleh hade med sig en hel stråkorkester på scenen vilket gjorde hela spelningen väldigt mäktig, intim och känslofylld.

Efter spelningen drog vi ner på stan och drack alkoholfria drinkar.

Frida och Sofie på Bryggar

På söndag var det äntligen dags att inta världens bästa brunch på Brygg Café. Lisa och jag började dagen på bästa sätt.

Bästa brunchen som sagt, jag har marknadsfört Brygg Café tidigare men det är värt att säga igen: Ät deras söndagsbrunch om du har möjlighet, så värt det!
På söndagseftermiddagen lämnade jag Skellefteå och körde till Umeå.

Nu: äta en lussekatt


Förra helgen och denna helg!

Jag önskar att jag kunde ta mig tid till att blogga och lägga upp bilder direkt efter en tillställning men det gör jag inte så därför blir det ett inlägg med många bilder från de senaste helgerna.
 
Förra helgen var jag till Skellefteå. På fredagkväll blev det middag med vännerna, på lördag firande vi Lisa med en 30-årsfest och på söndag blev det slapp med vänner. Allt detta skedde under extremt snöoväder. Bilder från helgen kommer här
 
Bilresan upp till Skellefteå var magiskt vacker med alla snötäckta träd.
 
Väl framme i Skellefteå blev det en trevlig tacomiddag hos Lisa
 
På lördagmorgon vaknade jag till ett extremt snöoväder och ett vackert vinterlandskap
 
Snön vräkte ner hela dagen..
 
Mitt på dagen började Lisas överraskningsdag med hinderbana och innebandy på sporthallen.
 
Middag för Lisa på Tacobar
 
Dagen avslutades med en överraskningsfest
 
På söndagen drog jag, Jessica och Frida upp till Solbacken för lite shopping och lunch. Världens mysigaste dag med världens finaste tjejer
 
Frida och Jessica lunchar på Waynes
 
På söndageftermiddag hoppade jag in i min bil och började köra ner till Umeå, men efter 2 mil av dödsångest stannar jag till i Bureå och överväger om jag ska ge upp hemresan och stanna i Skellefteå. Det hade kommit över en meter snö på ett par dagar, E4an var oplogad och snöröken var fruktansvärd. Men jag valde att köra vidare trots det hemska föret och hemresan gick bra tack vare att de flesta var kloka nog att inte vara ute och köra så jag var ensam på vägen
 
Det är inte ofta som snön kommer redan i början av november men den där helgen fick vi mer snö än vad vi har fått på länge.
 
Snö i mängder
 
Den här helgen som nyss tog slut har jag faktiskt varit hemma här i Umeå, himla skönt! På lördag fick jag hjälp med att byta olja i min bil. Mycket lättare än vad jag någonsin kunde tro och roligt att lära sig något nytt.
 
Byte av oljefilter och olja på min lilla bil
 
Jag har varit ute på flera härliga promenader i helgen, vackert väder och vit vintervärld.
 
Idag är det måndag, regnet öser ner utanför fönstret och vinden viner. Jag dricker mängder av ingefära/citronvatten för att göra ett försöka att dränka en förkylning som tagit ett grepp om mig. Tisdag imorgon och regnovädret kommer fortsätta vilket innebär att det vackra vinterlanskapet är som bortblåst och jag hoppas att även min förkylning är det.
 
Nu: slapp i soffan
 
 

Vecka 42 och 43

Nu har det återigen gått himla lång tid sedan jag skrev något här, så här kommer en sammanfattning av de senaste veckorna.

Förra helgen hade jag besök från Skellefteå, Jessica hälsade på och vi hade en riktigt rolig helg. Bilder från helgen kommer här.

Den här helgen åkte jag till Fränsta för att lägga om till vinterdäck på bilen. Här kommer bilder från helgen i Fränsta

Vi besökte Boda Borg på lördagen där det var Halloweentema. Blev lite extra spännande med alla spöken som sprang omkring och skrämde oss.

Några soliga dagar i Fränsta.

Till helgen lutar det åt att jag drar till Skellefteå.

Nu: Sova!