Sommaren 2017- del 3

Den 11 augusti började sommarens sista tripp. Jag körde först ner till Sundsvall och Fränsta. Det blev ytterligare en baddag och hemma i Fränsta var hallonen mogna så en kväll tog vi hand om dom.

Söndag 13 augusti tog jag tåget till Gävle där jag mötte upp kompisen Jessica. Planen var att vi skulle dra på en roadtrip och vi skulle åka dit solen fanns. Vi behövde faktiskt inte åka så långt för solen var just där vi var.


Vi körde till Öregrund där det var hur fint som helst. Öregrund är kända för vackra solnedgångar så här kommer en hög med  bilder från solnedgången. Jag fick även se en säl i vattnet.

Vi tog båten över till Gräsö en dag. Där blev det sol och bad. På kvällen blev det middag i Öregrund och mer solnedgång.

Vår resemaskot, Evert, var självklart också med ut på vår roadtrip.

På väg norrut stannade vi till i Delsbo och Dellensjöarna. Vi mötte upp Jessicas vänner som bor där och de visade oss den vackra utsikten från Avholmsberget. Vi hyrde även en roddbåt och såg Delsbo från sjön.

Onsdag den 16 augusti, min 35-årsdag, vaknade vi upp i en campingstuga i Delsbo. Jag började dagen med ett morgondopp och sedan käkade vi tårta på en fint konditori 


Vi körde till Sundsvall den dagen där Jessica släppte av mig och hon åkte vidare hem till Skellefteå.

Jag åkte till Fränsta där det väntade 35-årskalas. Som vanligt blev det kräftor på födelsedagen.

Mina sista semesterdagar tillbringade jag hemma i Fränsta där även Carro, Simon och Stina var på besök. Det blev bad i Backetjärn, fiske i Gissjö, vattenkrig på Ekgränd och surströmming i stugan de sista dagarna. Och självklart en del galenskap som när Gabbe fiskade fast och mamma och jag hoppade i vattnet för att rädda draget, kallt men roligt ändå.

Lördag den 19 augusti började min resa upp till Umeå igen. Jag stannade till på Selångers marknad där regnet vräkte ner. Och hela vägen hem till Umeå regnade det lika mycket.

Ja det här var alltså min semester och min sommar. Den här känts lång, troligtvis för att jag har gjort och rest så himla mycket. 

Jag har solat och badat totalt 14 gånger i sommar vilket är bra med tanke på att det har varit den kallaste sommaren på evigheter. Vi har inte haft en enda dag över 25 grader. Men jag har passat på att bada när solen visat sig. Jag har dessutom  haft lite tur och varit där solen lyst.

Min bil har gått 400 mil under min semesterperiod. Men jag har även åkt tåg och i andras bilar så det har blivit en himla många mil.

Det har varit en fantastisk sommar på alla sätt och vis ( förutom vädret som kunde varit varmare) men nu ser jag faktiskt fram mot hösten. Har mycket inplanerat denna höst vilket känns otroligt roligt.
Ska försöka blogga om mina äventyr från och med nu.

Nu: sova 


Sommaren 2017- del 2

Den 26 juli lämnade jag Umeå och åkte mot Fränsta. Men vädret var strålande den dagen så jag stannade vid havet utanför Umeå och njöt i solen.


Väl framme i Fränsta letade vi oss till Ljungaverk på bilbingo. En regnig dag passade mamma och jag på att plocka hjortron. 

Mellan varven visade sig solen den helgen och då blev det sol och bad i Backetjärn.

Den 30 juli började min långa roadtrip genom Sverige.

Första biten blev det tillsammans med Marie, Bella och Gabbe. Vi solade vid havet i Hölick, Hudiksvall. Vi var på Furuvik i Gävle och badade i havet i Rullsand. Roligaste händelsen var ändå Fladdermus-attacken på campingen i Gävle. Den orsakade panik vilket ledde till att vi alla låg vakna en hel natt...

Efter några dagar i Gävle tog jag ett tåg ensam till min kompis Linda i Linköping. Där lekte vi med hennes barn och var på marknad i Skänninge.


Efter det åkte jag till min kusin Åsa i Eksjö. Vi strosade på Eksjös gator och Åsa passade på att fota mig i hennes virkade mössor.

Efter ett dygn i Eksjö tog jag tåget till min syster Caroline i Habo, Jönköping. En mysig helg där jag passade på att mysa mycket med lilla Stina. Vi hann även åka till Mariestad och träffa några fler kusiner. 


Den 7 augusti tog jag tåget upp till Umeå igen och jobbade i tre dagar. 


Den 11 augusti drog jag vidare igen. Mer om den resan i nästa inlägg.


Sommaren 2017- del 1

Jag har haft semester både från jobbet och från bloggen. Men det tänker jag ta igen nu. Som vanligt har jag rest runt hela Sverige denna sommar och självklar vill jag spara bilderna från alla resor här. 


Första delen från semestern kommer här:

Den 6 juli åkte jag till Sundsvall och det var fint väder så det blev en heldag vid poolen. Den 7 juli åkte jag vidare till Gissjö där även solen visade sig. Bad och fiske i sjön första dagen men sen blev vädret sämre igen.

Det var Sveriges längsta loppis den helgen och vi hade ett bord i Fränsta. Fint väder och bra försäljning.


En regnig dag åkte vi på en liten roadtrip i Jämtland. Det blev Mus-Olle i Östersund och världens godaste glass i Bräcke

Flera kvällar var vi ut på Björnsafari kring stugan, men det enda vi fick se var en hare och rådjur. Fina solnedgångar bjöds det också på.

Lördag 15 juli åkte jag, mamma, Marie, Bella och Gabbe på en weekend till Sollefteå. På dagen solade och badade vi då det vara kanonväder. På kvällen var vi på Diggiloo. Hur mysigt som helst med picknick i gräset och underhållning av David Lindgren, Tommy Nilsson, Charlotte Perelli m.fl. 


Den 17 juli åkte jag hem till Umeå och tog det lugnt ett par dagar. De dagar det regnade ute passade jag på att jobba.

Åkte upp en helg till Skellefteå och träffade kompisar. Det blev räkmacka i Stackgrönnan, grillning hos Lisa och Trästocks.

Här slutar del 1 av mina semesterinlägg. Men mer bilder kommer i del 2.