Lugn helg!

Det är fredagkväll och jag har en oplanerad helg framför mig. Sedan jag flyttade den 1 september så har jag haft besök av vänner och familj exakt varje helg. Sex helger i rad har jag haft sällskap och det har varit otroligt roligt, gillar ju inte att vara ensam så det är bra att så många velat hälsa på.

Men det ska bli skönt med en lugn helg. Jag ska njuta i höstvädret, träna och rensa förrådet. På söndag ska jag till kompis på födelsedagsfika.

I veckan fick jag väggarna ommålade hemma så nu är det dags att börja köpa tavlor. Annars känns det som jag kommit helt i ordning här hemma, allt är på plats och jag kommer byta ut några möbler eftersom men det är ingen brådska med det. Fortfarande så enormt tacksam för denna lägenhet och kan inte riktigt förstå att jag faktiskt bor här.

Nu: slapp i soffan 


15 oktober!

Söndagen den 15 oktober och jag slappar i soffan efter en rolig helg.

Ska bjuda på bilder från senaste veckorna.

För två veckor sedan fick jag plötsligt feber och tog ut en sjukdag från jobbet för första gången på 7 år. Som tur var hade jag bara feber och ingen förkylning. Så efter 2 dagar med 38.6 i feber så mådde jag bra igen vilket var himla tur då jag fick besök av storasyster med familj.

Så förra helgen firade vi Nigerias nationaldag. Det var mycket annorlunda mat och afrikansk dans. Jag provade att äta ko-mage vilket var bland det äckligaste jag ätit. Som tur är fanns det mycket god mat där.


Tidigare i veckan var jag i Sthlm med jobbet, var på konferens med flera intressanta föreläsningar på Stockholms mässan.


Igår var det lördag och några Skelleftevänner kom hit till Umeå. Vi har haft en otroligt trevlig helg. Vi har shoppat, ätit och spelat Boule och shuffleboard. De bodde på hotell så i morse mötte jag upp dem på hotellet för hotellfrukost.

Senaste veckan har faktiskt solen tittat fram här i Umeå ett par gånger, annars har det varit en riktigt regnig höst. Hoppas solen fortsätter att visa sig nästa vecka.


Nu: sova!


Välkommen hem till mig!

Jag har bott i lägenheten i en månad nu och det känns fortfarande overkligt. Den är nästan för bra för att vara sann. Den har allt jag önskar. Ligger direkt bredvid Umeå Stadshus, 2 minuter ner till älven och 5 minuter till Rådhustorget. Dessutom har jag för första gången någonsin en tvättmaskin, en diskmaskin och fullstora kyl o frys i lägenheten. Inte nog med det, den är så charmig med fina golv, stora fönster och 3 meter till tak.


Det är många som har väntat på bilder och jag känner att det är dags för det nu. Det saknas fortfarande några möbler och tavlor men annars har jag fått i ordning.

Så välkommen in till mina 105 kvm!

Direkt till höger från hallen ligger gästrummet eller "Klockrummet" som det också kallas. Det är inte riktigt klart än men planen är att det ska inredas i blått och guld.


Direkt till vänster från hallen är duschrummet med tvättmaskin. Det är inte så mycket att se men bjuder på på några bilder ändå. Det är lägenhetens otrevligaste rum men som tur är behöver man inte tillbringa så mycket tid där.

Precis före vardagsrummet kan man ta vänster mot köket men först kommer man till toaletten. Köket är stort och har många skåp till förvaring, helt perfekt för mig.

Svänger man höger i köket så kommer man till mitt sovrum. Det är stort och jag har fortfarande mycket kvar att köpa dit. Ny säng, trevligare sminkhörna och tavlor ska fixas. När man passerat mitt sovrum finns två walk in closets där jag får plats med alla mina kläder.


Från sovrummet kan man gå in till vardagsrummet men jag har valt att stänga för den dörren så vi måste backa tillbaka till hallen för att komma till vardagsrummet. Här kommer bilderna från mitt favoritrum.


Så, det var den lägenhetsvisningen. Vill ni se den i verkligheten så är ni välkomna hit eller om ni behöver en sovplats i Umeå så hör av er. 


Gissar att det kommer fler bilder härifrån närmare jul men då är lägenheten julinredd.

Nu: vila i soffan


Senaste veckorna...

Hösten springer förbi och jag har fullbokat schema varje dag känns det som.

De senaste två veckorna har känts ganska stressiga. Haft många kompisar på besök då de är nyfikna på lägenheten. Förra helgen var Frida och Stella här och jag fick följa med dem på ponnyhoppning.

Riktigt roligt att se hur dessa tävlingar går till och alla duktiga barn som styr dessa stora djur.


I veckan var jag även en sväng till Sthlm på informationsmöte med jobbet, där var det vackert höstväder. Skönt att se solen en sväng för här i Umeå är det mest grått och regn.

Några bilder från Sthlm och Umeå


Igår fick jag besök av en kompis från Skellefteå. Vi käkade på Rex på kvällen och jag provade deras populära råbiff och den var riktigt god

Annars har jag mest fixat i lägenheten den här helgen, det är mycket som ska ordnas innan det känns helt perfekt. Självklart är det en del saker som ska krångla när det enda man vill är att få allt klart. Igår kämpade jag några timmar med att få upp två vägghyllor, det gick skitdåligt så till slut gav jag upp.

Nu har jag bott i lägenheten i 1 månad och fortfarande känns det overkligt att det här är mitt hem. Jag vet att många vill ha bilder, det kommer (ska bara få upp vägghyllorna först)
Kan bjuda på några bilder i alla fall

Ny vecka imorgon och den här veckan ska jag ha full fokus på träning. Morgonjogg innan jobb och gym på kvällen är planen. Nu är det dags att komma i form igen efter sommarens utsvävningar och låta dagar.