Staden i Mitt hjärta... Stockholm jag är din!


Morgonpromenad genom Stockholm...

I år är det första gången som jag arbetar på Grönan och som jag inte behöver ha arbetskläder. Jag får ha mina privata kläder när jag arbetar... Detta gör att jag inte behöver komma 10 minuter före jag börjar och byta om. För mig är det lite ovant fortfarande, vilket gör att jag åker hemifrån 15 minuter tidigare än vad jag behöver av gammal vana.
 
Idag när jag kom in till Centralen kom jag på att jag har all tid i världen på mig att gå till Djurgården. Klockan 7.15 imorse tog jag en promenad genom Stockholm. Lite kallt, men himla skönt. 34 minuter och 3.3 km senare var jag framme på jobbet. Ska vi tro att denna härliga promenad blir en vana i sommar. Hoppas på det!
 
Djurgården 7.45 imorse... Nej, ingen grönska på träden i Stockholm än...

Den där Valborg tänker inte jag fira i år, så de' så...!

30 april och Valborgmässoafton, en dag som jag normat firar med vänner och god mat. I år firar jag med att äta micromat ensam framför datorn. Godis, nötter, choklad och päronsaft står oxå på menyn. Skönt med en tisdagkväll i lugn och ro, bara slapp och bloggskrivande. Älskar verkligen dessa kvällar då jag har blogginspiration... så räkna med fler inlägg under kvällen. Jag ska njuta av kvällen och skiter totalt i att det är Valborg, varför stå och frysa vid en eld när man kan sitta hemma och blogga :)
 
Imorgon är det första maj och trots att jag bara har arbetat i två dagar, så ser jag fram emot en helgdag, då jag får vara ledig. Det är lixom första gången som jag har ett arbete då jag faktiskt är ledig på röda dagar och just därför känns det lite extra speciellt.
 
Nu: fixa lite...

En liten kortis bara...

Blir ett kort inlägg ikväll... Jag anlände till Kallhäll i går vid 22.30. Resan gick otroligt bra trots all min packning. Tacksam! Idag återvände jag till Gröna Lund för min sjätte säsong... och det kändes som jag aldrig varit borta därifrån. Trots att jag jobbar på en annan avdelning denna sommar, ett annat kontor med nya kollgor, så kändes det otroligt tryggt, så bekvämt. Inget pirr, ingen nervositet, bara roligt. Och första dagen gick bara fint.
 
Ikväll har jag stökat och packat upp i "mitt" rum, passade även på att möblera om här, kände att jag behövde lite förändring i rummet (som jag även bodde i förra sommaren). Nu känns det bra och jag kommer sova gott i den sköna sängen.
 
Sov gott!

Stockholm, Stockholm, stad i världen.... Stockholm, Stockholm gör mig glad....

Nu sitter jag alltså på tåget mot Stockholmoch jag har halva bohaget med mig. Jag önskar jag kunde beskriva mina känslor med ord, men det ör svårt... Jag trodde i oktober förra året att jag aldrig mer skulle bo i Stockholm igen, men nu blir det så ändå... och det känns bra. Men samtidigt som jag känner stor glädje, lycka, spänning, förväntningar över att få uppleva Stockholm ytterliggare en sommar, så känner jag även en tomhet... känslorna krockar inombords...
 
Men mest känns det roligt, otroligt roligt. Ännu en sommar i Sveriges bästa stad! I hörlurarna dunkar olika "Stockholms-låtar"... Darins "Stockholm, Stockholm stad i världen" och Petters "Stockholm i mitt hjärta" får mig att längta ännu mer. Snart börjar nått nytt för mig, nytt jobb och framförallt nya möten. Jag  är redo, så redo!
 
Stockholm, nu kommer jag!

Sista fredagen i Skellefte...

Det är fredag. Yeey!
Min dag började redan klockan 6.30 imorse, när jag cyklade iväg till tandis för att laga en tand. Det gick finfint. Testade att laga utan bedövning och även det gick finfint. På 10 minuter var gadden hel igen och jag slapp den obehagliga känslan av att vara bortdomnad i hela käften, aldrig mer bedövning hos tandis för min del.
 
Cyklade förbi solariet vid 7.20 och kunde inte låta bli att gå in och lägga mig där i några minuter. Jag vet att det är farligt, farligt, farligt, men det är ju såå skönt och avkopplande, så det fick bli några minuter, medans jag väntade på att ICA öppnade.
 
Så vid 8.00 hängde jag på låset på Ica. Handlade och cyklade hem i den sköna morgonsolen.
 
Annars har jag även hunnit städat idag, varit till stan igen, shoppat lite, handlat lite mera och bjudit mina Lindex-kollegor på en liten tårta.
 
Nu sitter jag i morgonrocken och ska hoppa in i en dusch. Dax att börja göra mig redo för min sista fredagkväll i Skellefteå på några månader, känns lite tråkigt, men jag är taggad för en rolig kväll.
 
Ikväll blir det en liten "flyttfest" här, det kommer förbi några kompisar och hänger innan det blir dax att dra ut å Verandan. Ser fram emot kvällen! :)
 
Hoppas Ni alla får en rolig fredagkväll!
 

Är det okej?!

Många gånger får jag en känsla av att det är okej, att det är accepterat att prata nedlåtande om sig själv, både sin kropp och sig själv som person. Både i verkliga livet, bland vänner och i bloggar kan man läsa/höra kommentarer som "Jag känner mig så ofräsch, jag känner mig sunkig och ful, jag är så himla dålig..." Även jag gör dessa uttalanden ibland.
 
I media peppras vi ofta av självförtroende-tips. Vi läser böcker om hur vi ska älska oss själva och trivas i vår egen kropp. Vi får lära oss att vi ska sätta upp lappar på spegeln med citat "du är fantastisk" och liknade. Trots det är det mer sällan, nästan aldrig, som man hör personer säga i förbi farten: "jag är så himla bra, jag är så nöjd med mig själv, idag känner jag mig så himla fräsch, så snygg..."
 
Är det okej att tycka att man själv är bra?
(-Ja, men säg det inte högt bara... eller?)
 
Är det okej att stå och beundra sin egen kropp framför spegeln?
(-Ja, men gör det inte så nån annan ser det... eller?)
 
Är det okej att vara nöjd och stolt över sig själv när man fick G på en tenta, fast maxbetyget var MVG?
(-Ja, men låtsas att du är supermissnöjd med ditt resultat... eller?)
 
Är det okej att säga till folk att man är stolt över det man har presterat, att man är nöjd med sin kropp, att man trivs och älskar sig själv? Om det är okej att prata/skriva dåliga saker om sig själv så borde väl det vara okej att berätta om sig själv på ett mer positivt sätt, eller?!
 
Ja... det är just det här jag har ägnat morgonen åt att fundera på...

God Morgon, Sofie...

Jag har stora problem att sova när det är ljust i rummet. Nu börjar den årstid som ger mig lite sömnproblem. Den senaste veckan har jag vaknat kring 05:50 och kan inte somna om då det är fullt dagsljus i rummet. Spelar ingen roll om jag lägger mig klockan 1 på nätterna och sover med ögonbindel, jag vaknar ändå tidigt. Och sova på dagtid det händer inte, det är omöjligt (undantag när jag lägger mig ute på gräsmattan en solig sommardag)
 
Idag hände dock något väldigt, väldigt konstigt. Jag skulle till några vänner på middag kl. 17.00. Klockan 16.15 var jag redo att cykla iväg, men insåg att det var lite väl tidigt. Så jag väljer att lägga mig och vänta på min säng i 20 minuter. Tanken slog mig att jag kanske borde ställa väckarn IFALL jag skulle råka somna inom 20 minuter. Men jag skrattade lite åt min tanke, då jag vet hur himla svårt jag har att sova på dagarna när solen lyser in. Jag kollar på klockan igen när den står på 16.29. Perfekt! Bestämmer mig för att vila 5 minuter till....
Öhhh, ja ni kan ju gissa vad som händer...
Jag SOMNADE!
Klockan 17.01 vaknar jag i panik och min första tanke är: "det här måste vara en skämt, jag kan omöjligt ha somnat, det händer inte..." Men jag lyckades alltså somna mitt på ljusa dagen... inte normalt för att vara jag!
Så jag hoppade på cykeln och Tackade för medvinden, kom fram svettig och lite sen, men blev bjuden på god smörgåstårta.
 
Från och med nu är det jag som ställer klockan om jag ska lägga mig på sängen och vila...

Fullmåne...

Skellefteå kl. 20.58

Då var det fixat...

Flyttanmälan hos Skatteverket gjord.
Adressändring fixad.
Deklaration inskickad.
Räkningar betalda.
 
Får jag går ut i solen nu?!
 
 

Ni är förebilder!

Självständig
Oberoende; som agerar efter eget kynne utan att (ständigt) fråga andra om råd.
En självständig människa får sin självkänsla inte av andra människor, utan av sin förmåga att bemästra naturen, dvs sin förmåga att skapa.
 
För mig betyder självständighet även att man klarar sig själv och att man löser problem som uppstår på egen hand. Jag har alltid sett mig själv som en självständig person (vem gör inte det?!). Jag minns känslan när jag som 19- åring flyttade 50 mil från mina föräldrar, fick ett arbete och så småning om ett eget boende. Jag klarade mig själv, utan anhöriga i närheten, jag fick själv lösa problem som uppstod i vardagen. Mina föräldrar kunde inte åka och handla åt mig när jag var sjuk, de kunde inte laga min cykel när den gick sönder eller skjutsa mig hem när jag hade köpt en ny TV, dessa problem blev jag plötsligt tvungen att klara själv. Jag handlade trots sjukdom, jag försökte laga cykeln själv och körde hem den stora TV.n i en taxi... Jag klarade mig själv.
 
När jag levde i ett förhållande "tappade" jag lite av min självständighet. Plötsligt blev dessutom mitt tålamod väldigt kort. Jag försökte alltid lösa problem på egen hand, men jag gav upp väldigt snabbt och tog istället hjälp av min dåvarande sambo. Jag minns att jag kände mig mer och mer beroende av honom och att min självständighet sakta försvann...
 
Nu när jag är singel försöker jag hitta den självständiga Sofie igen. Jag ser mina singel-vänner och beundrar deras självständighet. Nyligen frågade jag min 27-åriga tjejkompis vad hon hade gjort under dagen. Hon svarade : "Jag har bytt däck på bilen, jag var lite orolig att mina naglar skulle gå sönder men det gick bra..." Bytt däck på bilen... kommer jag någonsin klara det själv tro?! Samma tjej har dessutom åkte ensam på en roadtrip genom Sverige på sin MC. Imponerande! Kommer jag någonsin våga åka ensam på semester tro?!
Jag ser hur mina vänner, som varken har familj i närheten eller någon partner, bara löser problem som uppstår utan att ge upp. De skruvar möbler, drar sladdar, de lagar saker, de behöver ingen hjälp från omgivningen, de klarar sig själv... och de verkar ha världens längsta tålamod! I höstas fick en av mina självständiga vänner hjälpa mig att pumpa min cykel. Varför? Jag visste inte hur man gjorde... jag hade nämligen aldrig gjort det tidigare.
Mina singel-vänner är just nu stora förebilder för mig!
 
Jag vet mycket väl att man kan vara minst lika självständig när man har lever med en partner och när man har föräldrar i närheten, men troligtvis blir livet något enklare för alla dem som kan ta hjälp av sina anhöriga i vardagen. Och eftersom jag tror att Livets mening är att hjälpa varandra, så ser jag det dessutom som en styrka att kunna/våga fråga om hjälp... men har man inte den möjligheten så ser jag tydligt att man kan klara sig himla bra i livet ändå!
 
Nu: ut i solen...
 

Inte många dagar kvar nu...

Tog en välbehövlig sovmorgon idag, efter några nätter med sovsvårigheter. Har inte riktigt tagit tag i dagen än, men ska rycka upp mig om en stund. På schemat idag står promenader, börja packa, göra adressändring och skicka in den där deklarationen. Nu är det inte många dagar kvar här i Skellefteå... på söndag flyttar jag till Stockholm! Yeey!
 
 

Om alla veckor var som denna så....

... skulle jag ha det lite jobbigt, men himla roligt. Precis som jag trodde så blev det här en rekordrolig vecka!
Jag har funderat på om jag ska skriva långa inlägg om vad jag har gjort den senste veckan, men bestämde mig för att skippa det. Istället skriver jag ner lite saker i punktform.
 
Jag har:
Badat
Varit på Boda Borg
Strosat
Firat en 30-åring
Ätit Paella
Sovit alldeles för lite
Druckit Cava
Skrattat
Firat Skellefteås SM-Guld
Druckit Sangria
Varit på Verandan
Ätit Tapas
Varit på Calles
Solat
Åkt sightseeing buss
Kramat en känd hockeyspelare
Dansat
Druckit vin
Ätit jordgubbar
Fotograferat
Stressat
Lärt känna nya människor
Ätit Risotto
Fikat på Waynes
Njutit
Jublat på Torget
Varit vaken 43 timmar i streck
Varit ute för länge på kvällarna
Promenerat
Bränt mig
Ätit smörgåstårta
.... Jag har varit med om en fantastisk vecka helt enkelt
 
....resultatet av min fullbokade vecka... ett rum i total kaos, då jag bara har varit hem och vänt mellan alla festligheter. Ni som känner mig vet att det är väldigt sällan mitt rum ser ut så här... Men idag har jag haft tid att städa :)
 
NU: Sova ikapp den senaste veckan, imorogn börjar en ny spännande vecka! :)
 
 

Vågar du?!

Min arbetsplats Gröna Lund slår upp portarna för sommaren den 27.e april. Nöjesfältet firar 130 år denna sommar. En ny attraktion har byggts. Eclipse är världens högsta slänggunga med sina 121 meter över marken. Tror inte jag kommer våga åka den...
 
Vågar du åka Eclipse i sommar?
Bild stulen från Gröna Lund

Snart är det dax....


Bakverk genom åren...

 
 
 

Vår i luften...

 
 
 
 
 
Nej, riktigt så här långt har inte våren kommit än. Bilderna är från våren 2011!

Filo-Sofie

Namnet Sofie betyder "visdom". Ordet Filosofi betyder "Kärlek till visdom". Och är det något som jag gör ofta så är det att filosofera. Jag är en tänkare, en funderare och har alltid varit det. De senaste 8 åren har jag haft någon att dela mina funderingar med, någon att diskutera Tid och rum med, någon att dela mina tankar med. Nu har jag inte chans att diskutera livets stora frågor lika ofta... Jag vet inte om det är därför som min hjärna just nu svämmar över av tankar och funderingar. Kan ju även beror på att jag just nu har tid att fundera och filosofera.
 
Just nu lutar det åt att jag kommer dela med mig av mina funderingar, mina tankar, här i bloggen istället. Så var beredd på många frågetecken i kommande inlägg. Många av mina tankar och funderingar ligger redan färdig som utkast och bara väntar på att få publiceras...

Veckan som gick...

Det har varit full fart den här veckan, som slutade på bästa sätt. Här kommer en liten sammanfattning av min vecka
 
 
 
Lunch på Tatung med Therese och Elina i måndags
 
Gjorde naglar på Jessica på måndagkväll
 
 
I tisdags blev det ombytta roller. Jag åkte til Kåge där två av mina f.d. nagelkunder fick fixa mina naglar i stället.
 
Torsdag blev det middag på Olearys
 
Igår lördag, skulle vi ta en lugn kväll efter den spännande hockeyn...
 
... men det slutade med att jag, Malin och Lisa hade en fantastisk trevlig kväll på Skellefteås bästa uteställe, Verandan. Vi var förstås inte ensamma. Tror att hela stan var ute och firade SAIKs seger, för det var MYCKET folk där. Och roligt hade vi!
 
 
Idag, söndag, gick jag ner och satte mig vid älven och njöt i solen med en Magnum mandel.
 
Imorgon är det måndag, ny vecka betyder nya roligheter. Och kommande vecka kommer bli rekordrolig, men mer om det berättar jag en annan gång!
 
 
 
 
 

Jakten efter mer information och mer kunskap...

Jag är informations-älskare. Jag kommer ofta på mig själv googla efter de mest konstiga saker. Och så fort jag har kollat på en nyhetssändning så kommer jag på nya saker att kolla upp, ta in mer information och omvandla det till kunskap.
 
Nyligen läste jag att Margareth Thatcher hade dött. Gissar vad jag gör? Japp, googlar och försöker hitta mer information om henne. Det är mycket fokus på Nordkorea just nu och just därför väljer jag att googla och läsa på mer om landet. Jag kollar väldigt lite på serier, på film och på TV, däremot kan jag sitta timmar vid datorn och bara söka efter information. Jag tycker det är så intressant! Jag älskar att söka nya information och jag älskar att lära mig saker.
 
Nu ska sluta söka efter information för tillfället. Iväg och slutföra min deklaration. Pjuhuu! Men det är ju också lärorikt...
 
Trevlig Lördag på er!
 

Fredagkväll.

Det är inte ofta som jag känner att jag VILL sitta hemma en fredagkväll. Men den här fredagen är det precis det jag vill. Jag har laddat upp med godis, glass, chips och läsk. Jag har datorn i knät och jag känner för att skriva, blogga och skriva lite till. Ikväll är min dator min bästa vän!
 
Min fredagsmiddag
 
Hoppas ni alla får en skön kväll!

Vilken musiksommar det kommer bli!

Idag släppte Gröna Lund ytterligare ett band som ska spela där i sommar. Inga mindre än Tenacious D kommer spela på Stora scenen den 11 augusti. Helt fantastiskt tycker jag! Jag kommer vara på plats och jag tror det kommer bli en magisk konsertupplevelse!
 
Tenacious D, ett band som jag började lyssna på år 2001, när de släppte låten "Tribute". Den låten är nog med på min Topp 5 lista över låtar jag har lyssnat på flest antal gånger i mitt liv.
 
När deras låt "Fuck her gently" spelas på en fest och ALLA bryter ut i allsång, då vet man att man är på en riktigt rolig fest som toppar det mesta. Spännande att se om Jack Black och Kyle Gass kommer spela den låten på Grönan i sommar, tänk att höra 17 000 personer sjunga allsång till den....
 
 Tenacious D
 
Grönans konsertprogram är värd att kolla in! Jag tycker att de har många riktigt bra band inbokade. Listar några av konserterna, hela listan finns HÄR!

Konserter på Gröna Lund

FUN. – 4/5

Ansiktet – 16/5

Adrian Lux – 30/5

Whitesnake – 5/6

3 Doors Down – 7/6

State of Drama – 17/6

Thirty Seconds To Mars – 19/6

Ke$ha – 7/7

Bad Religion – 25/7

Tenacious D – 11/8

Miss Li – 16/8

Wu-Tang Clan – 22/8

Magnus Uggla – 23/8

Robin Stjernberg – 27/8

Petra Marklund – 5/9

Darin – 20/9

 

Och vill ni ha sällskap till en konsert på Grönan i sommar, så vet ni ju att jag alltid är PÅ! 


Män är som mina bakverk... Jo, det är sant!

Jag är singel sedan 10 månader tillbaka. Jag njuter av singellivet, trivs med mitt liv och lever idag ett liv som jag inte har levt på 8 år. Det är otroligt roligt!
Men trots att jag uppskattar mitt singelliv, så betyder det inte att jag håller ögon, öron och dörrar stängda.
Nej, nej... jag spanar och håller utkik efter män.
 
Ibland brukar jag behöva påminna mig själv om att det faktiskt inte är utseendet som räknas.
Genom att jämföra män med mina bakverk och kakor som jag bakar ibland, kommer jag snabbt på att det inte är ytan som räknas...
 
Det händer att jag bakar väldigt fina bakelser, som ser väldigt aptitliga ut. Man kan inte sluta titta på dem, man vill bara ha den vackra bakelsen, kan nästan äta upp den med blicken.
När man tar en tugga inser man ibland att bakelsen inte var så god som den faktiskt såg ut. En tugga räckte för att känna att den här bakelsen vill jag faktiskt inte ha mer av. Men det var ju värt att provsmaka iallafall, hur skulle man annars veta?!
 
Det händer oftare att jag bakar misslyckade och fula kakor. Kakor som är spruckna och inte håller formen. Dessa kakor vill jag knappt äta ibland, men jag chansar och tar ett tugga ändå. Det har hänt att det visade sig att dessa fula kakor var otroligt goda och jag vill bara ha mer av dem...
 
Kan vara bra att påminna sig om detta när man är ute på spaning!
 
Cheesecake- både vacker och god!
 
 

Min dag i bilder!

Det var länge sedan jag la ut "Min dag i bilder", så jag kände att det var dax för det igen.
Så... här kommer min torsdag i bilder :)
 
6.40- Morgonpromenad till tandläkaren i härlig vårsol
 
 
8.00- handlar lite mat på ICA och på vägen hem ligger Barbies ben på backen... stackars..
 
8.45- Jag känner enorm glädje nu när backen jag halkade i i december äntligen är isfri.
 
 
9.00- Ringer skatteverket första gången, men ingen av de tre personerna jag skickades runt till kunde besvara min viktiga fråga...
12.00- Lunch: Minichorizo i korvbröd
 
 
12.30- tar en promenad till frissan i stan.
 
 
15.00- kommer hem med kortare hår (skönt), ett par nya jeans och ett par nya pjuck
 
15.30- ringer skatteverket och får prata med två olika personer. Svaret på min viktiga fråga blir: "... det är jättekonstigt... det kommer bli fel när du gör så, men du måste nog göra så ändå. Skriv en kommentar om det i kommentarsfältet på deklarationen..."  Känns ju sisådär att skicka in en deklaration som blir "fel".
 
18.10- dammar av min gamla cykel och premiärcyklar till stan
 
 
18.30- Middag på O´learys med 4 härliga tjejer. Gott, trevligt och roligt!
 
Klockan är nu 22.00 och jag tänker släcka ner nu.
Sov så gott!
 
 
 
 

Det här ökar nog bloggmotivationen!

När jag startade den här nya bloggen i januari, gjorde jag det på enklaste sättet, genom att använda den gamla designen och bara byta namn. Även om bloggnamnet blev nytt, så har jag inte riktigt haft den känslan av att bloggen är ny... Men NU, när Matilda har varit igång igen, så jag känner jag att jag och min blogg utstrålar nytt och vårfräscht. Som vanligt älskar jag den nya designen. Tack Matilda!
 
Hoppas och tror att ni från och med nu kommer får läsa fler inlägg här, min motivation ökade nämligen precis! :)

Lönar det sig att vara ärlig tro?

Ställde klockan på 6.00 imorse och gick till tandläkaren kl: 6.40.... ovanligt tidigt för mig att vara ute den tiden. Men det var fantastiskt, solen strålande och allt var lugnt och tyst. Jag kände att det här kommer bli en bra dag, en tur-dag kanske?! Så jag bestämde mig för att köpa mina "fredags-trisslotter" redan idag.
 
Gick in på Ica och köpte två lotter, när jag hade betalat dem och jag skulle stoppa ner dem i min plånbok, så märker jag att kassören gav mig 3 trisslotter... Ärlig som jag är backar jag och ger tillbaka en obetald lott. Men då slog det mig... Tänk om jag precis "förlorade" 10 miljoner p.gr.a min ärlighet...?! Det kommer jag aldrig att få svar på... Däremot kanske det snart visar sig att det lönade sig att vara ärlig- dax att skrapa triss nu! :)
 

Uppdatering: cambridgekuren

Jag fick en fråga av en bloggläsare som ville ha lite uppdateringar om cambridgekuren som jag har testat flera gånger. Självklart delar jag gärna med mig av min erfarenhet av cambridge....
 
Det är fyra år sedan jag provade cambridgekuren första gången. Då gjorde jag det för att jag ville gå ner i vikt snabbt. Cambridge är alltså en pulverdiet. Då körde jag ren kur i 3 veckor, alltså åt ingenting annat förutom pulver, shakes och soppor. Efter de veckorna började jag kombinera kuren med några lättare måltider. Efter 5 veckor hade jag lyckats gå ner ca. 13 kg. Ja, cambridge funkade för mig när jag behövde gå ner i vikt snabbt.
 
Efter avslutad kur höll jag vikten i nästan ett år... men jag föll snabbt tillbaka in i mina gamla hjulspår. Efter ca. 2  år hade jag gått upp 14 kg igen, alltså allt jag hade gått ner och lite till... Och det är just det som är det svåra med snabb viktminskning, att hålla vikten efter avslutad kur... Vissa klara det säkert, men inte jag.
 
De två största nackdelarna med Cambridge och andra pulverdieter är att det är sååå tråkigt, man blir extremt osocial. Jag blev även väldigt energilös i kroppen, orkade inte träna, inte ens ta en kort promenad.
 
Men samtidigt mådde jag otroligt bra under kuren! Jag kände mig piggare i hjärnan, sov fantastiskt bra på nätterna och vaknade alltid pigg. Jag brukar säga att min hjärna blev full av energi under kuren, men inte min kropp... Jag har haft magproblem i hela mitt liv, men när jag äter cambridge är min mage i toppform, aldrig uppblåst och aldrig ond, och för mig är det de absolut bästa med cambridge.
 
Sedan jag körde kuren för första gången, så har jag fortsatt med Cambridge och brukar köra en kortare kur två gånger per år. Nu kör jag inte för att gå ner i vikt, utan för att jag mår så bra under kuren och för att bryta om jag är inne i en dålig kostperiod. Senast körde jag en kur efter jag blev avgipsad för att bryta mitt sockerberoende som jag skapade under tiden jag bodde hemma hos mamma och pappa. Jag har lärt mig att det är onödigt för mig att använda Cambridge som en tillfällig bantningsmetod, för jag går alltid upp det ändå. Behöver man gå ner i vikt så är det bara en sak som gäller och ni har hört det förut... livsstilsförändring!
 
MEN... bara för att jag mår bra under dessa kurer, så betyder det inte att alla gör det! Jag känner många som mår skitdåligt när de kör cambridge och gör man det så ska man inte köra! Jag kan rekommendera cambridge som en kick-start inför en kostförändring och för att bryta dåliga kostvanor, men inte som en bra bantningsmetod i längden (även om det kanske är det för vissa).
 
Ofta får man negativa kommentarer från människor när man säger att man går på pulverdieter, men de kommentarerna anser jag handla om okunskap om metoden. Äter man cambridge så får man i sig mer näring och vitaminer än vad man får när man äter t.ex. en färdig micromat. Dessutom vet du att du får i dig exakt det din kropp behöver, mieraler, vitaminer, näring... och behöver absolut inte äta nått tillskott.
 
De 14 kg som jag gick upp för några år sedan har jag lyckats gå ner igen. Mycket tackvare att jag använde cambridge som en kickstart, men framförallt för att jag började äta bra och motionera regelbundet. Nu när jag har gått ner i vikt så har jag inte längre halsbränna, min mage mår bättre, jag är piggare och jag har inte längre högt blodtryck... några ganska bra anledningar till att gå ner i vikt tycker jag. Jag kommer fortsätta äta cambrige ibland, men som sagt, bara för att jag mår bra av det så betyder det inte att DU också gör det...
 
 
 
 

Don't you worry, don't you worry, Sofie. See heaven's got a plan for you!

Livet blir inte alltid som har tänkt och som man har planerat, iallafall inte mitt. Enda sedan jag kom tillbaka hit till Skellefteå i oktober så har jag fokuserat på två saker, att få ett arbete och att få en egen lägenhet. Det har ju gått så där, mycket p.gr.a min oturs-vinter. Det är inte så lätt att få ett arbete när man är skadad större delen av vintern.
 
Jag kan inte låta bli att fundera på om det finns någon mening med alla mina skador denna vinter. Det kanske inte är meningen att jag ska få ett arbete här, det kanske inte är meningen att jag ska bo här, även fast jag känner att jag vill det. Försöker någon stoppa mig från mina planer?! Det kanske finns en annan plan för mig, en plan som inte jag är medveten om än... Samtidigt så tror ju jag att man styr sitt eget liv och att man gör sin egna val i livet.
 
I mitten av januari, när jag låg med gipsad fot hemma i mamma och pappas soffa, fick jag ett telefonsamtal. Jag fick ett jobberbjudande... i Stockholm. I höstas när jag flyttade från Stockholm kände jag att jag var färdig med den staden, därför fick jag riktig beslutsångest när jag fick det här jobberbjudandet. Men samtidigt kände jag att jag har inget att förlora heller. Tvärtom! Arbetet skulle ge mig erfarenhet inom ekonomi och Stockholm är ju en fantastisk stad.
 
Så jag tackade Ja till tjänsten som ekonomiassistent på Gröna Lunds Tivoli. Jag kommer ansvara över företagets fakturering och även sköta lite annat på deras ekonomiavdelningen. Äntligen får jag jobba med det jag är utbildad inom, äntligen får jag en månadslön och äntligen får jag betald sommarsemester! Dessutom får jag göra min 6.e säsong på Sveriges bästa arbetsplats!
 
Den 28.e april lämnar jag därför Skellefteå (igen) och flyttar till Stockholm, där jag kommer jobba de kommande 5 månaderna.
 
Jag tror att det finns någon mening med det här, det måste finnas någon mening med att jag ska flytta 80 mil, trots att jag själv inte hade planerat det. Jag har en känsla av att det här jobbet, den här sommaren i Stockholm, den här tiden långt från Skellefteå, kommer leda till någonting... Vad vet jag inte än, men jag hoppas jag har svaret innan sommaren är slut...
 
När jag väl har bestämt mig för något så satsar jag på det till 100%, så därför ser jag verkligen fram emot sommaren i Stockholm och jag ser fram emot min 6.e säsong på Gröna Lund  samt att få träffa mina vänner där nere igen. Jag är peppad för sommaren 2013 och är fast bestämd om att det kommer bli en magisk sommar!
 
Livet blir inte alltid som man tänkt sig.... men det kan ju bli himla bra ändå!
Vi ses i Stockholm i sommar!

På tåget...

Nu sitter jag på tåget till Skellefteå. Känns skönt att åka hem igen. Dessutom är det så himla trevligt och smidigt att åka tåg. Och när man dessutom sitter och skriver massa bloggutkast så går tiden ännu fortare... Är snart i Ö-vik och kl. 18 anländer jag till Skell. Yeey!

soFIS.....

Nu ingår jag i min systerdotters egna "pruttclub", en klubb bara för oss som fiser mycket. Hittills består den bara av hon själv och av mig. Vad vi gör i klubben? Vi har förstås fistävlingar och stänger in oss i "pruttrummet" och snackar massa skit. Ni som känner mig vet ju att jag passar perfekt in i denna klubb :-) Och jag tror jag känner några fler som borde passa in i Bellas klubb.... 

Bullbaket!

Jag ska erkänna att jag inte bakade särskilt många bullar igår. Marie och Gabbe bakade och jag stod för fotograferandet (och ätandet)
 
  
Kanelbullar

Dumleklubbor.... Brrrrrr....

Jag kan tugga i folie utan problem, dra naglar mot svarta tavlan och även dra gaffeln mot en tallrik... stör mig inte alls. Obehandlade träpinnar i munnen däremot, det ger mig rysningar, ett obehag i hela kroppen. Glasspinnar var otroligt jobbigt att äta under många år, men idag kan jag hantera det obehaget. Jag skulle däremot ALDRIG bita av en glasspinne med tänderna eller gå runt och suga på en gammal glasspinne.... Brrr, bara tanken ger mig rysningar. Ja, jag tycker det är jobbigt att bryta isär sushipinnarna, men de har jag iallafall inte i munnen.
 
Idag när jag satt och lekte med Bella och Gabbe så kom deras mor in i rummet och gav dem varsin Dumleklubba. Dumleklubbor, den absolut värsta sorten av träpinnar för en person som hatar ätbara saker på pinnar. Jag lämnade rummet i panik med fingrarna instoppade i öronen. Barnen fattade inte vaför moster sprang omkring som en galning i huset... När de fick reda på att jag kände ett enorm obehag av träpinnar i munnen, så kan ni ju gissa vad de gjorde.... ?! Precis, de ställde sig framför mig och tuggade på Dumleklubbornas träpinnar.... Brrrr....
 
Dumleklubbor, jag som trodde att de hade försvunnit ur godissortimentet för 20 år sedan, men tyvärr inte...
 
 
Brrrrrrrrrr....

Helg!

För mig börjar helgen redan på torsdagkvällarna faktiskt, alltså nu. Även fast jag är "ledig" alla dagar i veckan, så ser jag alltid fram emot helgen, beror nog mycket på att då är även alla andra lediga... Just den här helgen blir det häng med Marie och syskonbarnen. Imorgon fredag står bl.a bakning på schemat, får se vad resten av helgen erbjuder.
 
Trevlig helg till er alla!

Påsken 2013!

Påsken 2013 är över, men vilken härlig påsk det har varit, kanske den bästa på länge. Vi samlades hos mamma och pappa i Fränsta på Skärtorsdagen. Eftersom jag missade allt det roliga när vi träffades här i julas så var jag taggad för en påsk fylld med roliga aktiviteter nu istället. Och vi har hunnit göra mycket.... Här kommer massa bilder från påsken 2013!
 
Skärtorsdagen
 
Bella och jag tar tåget till Fränsta och Gabbe är en galen påskgubbe!
 
Isabella är en galen påskkärring
 
Långfredagen
 
Korvgrillning i stugan
 
Påskmiddag med hela gänget
 
Påskafton
Pimpelfiske på Torpsjön och jag drog upp den enda fisken i hela sjön...
 
Påskdagen
Slalom i Hassela
 
 
Fikapaus och utsikten över Hassela
 
Jag gör mig redo för mitt första slalomåk för säsongen spännande... Kommer foten orka ett åk?!
 
Lyckan är total, foten höll ett slalomåk i Hassela. Första och sista åket för denna säsong...
 
Hoppas ni alla också har haft en fantastisk påsk!

Påsktårtan!

Jag har länge velat göra en riktigt chokladig chokladtårta. Nu i påsk passar ju chokladtårtor perfekt till fikat, så därför bakade jag en tårta med chokladbotten, choklamousse och chokladkräm. Syskonbarnen hjälpte mig att dekorera tårtan med fågelbon....