Frukost på säng!

Idag vaknade jag upp hos mamma och pappa i Fränsta. Och strax innan 8.00 så serverade Isabella frukost på säng till alla sjusovare i huset. Härligt uppvaknande denna långfredag!
 
Hoppas ni alla får en lugn och skön långfredag!
 
 

Spagettin som fick mig på dåligt humör...

Jag har inte ätit pasta på nästan 2 månader. Förra veckan när jag handlade blev jag så himla sugen på spagetti. I hyllan på Ica hittade jag ihålig pasta, med det fina namnet Bucatini. Inhandlade dessa och såg fram emot en god pastamiddag senare på kvällen...
 
Jag kokade pastan i 11 minuter (3 minuter längre än koktiden då jag älskar överkokt pasta). Jag satte mig till bords för att avnjuta den goda pastarätten. Bekymmer uppstod genast. Då den ihåliga pastan är tjockare än vanlig, så var den omöjlig att snurra upp på gaffeln. Bestämde mig att äta pastan som jag gjorde när jag var liten, alltså lasta in spagettin i mun med gaffeln, låta hälften av den långa spagettin hänga utanför munnen ner över hakan, för att sedan suga in pastan i munnen. Då uppstod nästa problem.... 
 
När jag satt där med Bucatinin hängande ner över hakan insåg jag att det är omöjligt att suga in den här "sugrörs-pastan". Det enda jag fick i mig var luft... Det slutade med att jag fick knippsa av denna omöjliga pastan med tänderna. Nu kanske ni tror att jag valde att skära pastan på talriken, men det gjorde jag inte. Jag fortsatte att lasta in och bita av spagettin tills det var slut... det funkade, jag blev mätt.... och irriterad. Efter typ 20 minuter hade jag lyckats få i mig allt och bestämde mig för att aldrig köpa denna pastasort igen. Så det så!
 

 
 

Dagens Våffla!

Våffeldagen idag och självklart serverades det våfflor hos Malin och mig. Sött, frasigt och gott!
 

Promenad, fotboll och solsken

Ännu en härlig dag i Skellefteå idag. Mitt behov att vara ute dessa dagar är enormt. Jag älskar att vara ute i den friska luften och känna solens strålar värma i ansiktet. Så idag blev det en långpromenad längs Skellefteälven med Jessica. Promenaden slutade plötsligt med att vi satt och kollade på en fotbollsmatch på Norrvalla. Och tro mig, det var inte sista gången vi kollade på en fotbollsmatch där. Perfekt läge för att inta solens strålar, samtidigt som det bjöds på lagom intressant underhållning. Fr.o.m nu kommer ni hitta mig på Norrvallas läktare ofta.
 
 
Solens strålar får isen att smälta på Skellefteälven
 
Jag njuter i solen (och kollar på fotboll)
 
Jessica håller bättre koll på fotbollen än vad jag gör.
 
Ja, det var min härliga söndag det. Ikväll blir en slapparkväll, ska börja förbereda lite inför den kommande påskveckan. Det blir besök hemma hos mamma och pappa för min del i påsk och förhoppningsvis bjuds det på en hel del sol hemma hos dem oxå.

Lördagens äventyr...

Lördagen bjöd på sol och + grader, en härlig dag med försmak på våren. Jag och Jessica tog en heldag tillsammans. Vi började dagen med min favoritaktivitet korvgrillning i solskenet. Tyvärr värmde inte solen lika mycket som vi hoppats, men korven smakade bra iallafall...
 
På kvällen lagade vi middag, åt en god fisksoppa och släckte alla lampor under Eart Hour. Där i mörkret diskuterade vi livets stora frågor, framtidsplaner, Barcelonaresan över ett gott glas vin. En trevlig dag och kväll med andra ord.
 
Jessica klyver veden med en kniv
 
Eld och solsken
 
Lördagsmiddag hos Jessica (nästa gång ska vi ha varsina dejter med på middagen...)
 
 

Earth Hour- vad gör du för klimatet och miljön?

Earth hour, en timme då vi släcker ner för att reflektera över hur vi människor påverkar klimatet och miljön här på jorden. Skulle du kunna ändra några av dina levnadsvanor för miljön?!
 
För några månader sedan började jag skriva ett utkast på ett låååångt blogginlägg som handlar om Sveriges matkonsumtion, inlägget är inte klart än, men framförallt handlar det om all den mat som vi svenskar slänger i soporna varje dag.
 
Visste Ni att:
I Sverige slänger vi 27% av den mat vi köper hem från affären. Vi slänger alltså var 4.e matkasse som vi bär hem i soporna.(hungrig.nu)
Och 90% av alla konsumenter är inte medvetna om hur mycket mat de slänger.
(troligtvis är du en av de 90%)
 
I julas, när jag bodde hemma hos mamma och pappa, började jag på allvar fundera över hur mycket mat vi slänger. Efter jul fylldes kylskåpet med alla rester från julbordet, mat som till slut slängdes p.gr.a att vi inte hann äta upp all mat. Det var då jag bestämde mig för att jag ska börja anstränga mig för att inte slänga mat. Efter det fick mamma och pappa alltid samma svar när de frågade vad vi skulle äta till middag. "-vi kan väl äta rester" svarade jag varje dag...
 
Men hur påverkar maten vi slänger i soporna klimatet då?
Totalt slänger vi i Sverige 900 000 ton mat som faktiskt går att äta (ganska otacksamt kan jag tycka)
Att producera den mat vi kastar bidrar med 1 900 000 ton koldioxid per år till atmosfären. Det är lika mycket som utsläppen från 700 000 (!) bilar. (hungrig.nu)
 
Det har nu gått 3 månader av detta år och jag planerar mina måltider väldigt, väldigt noga. Jag köper inte hem mat "bara för att det är: billigt, jag är sugen, det kan vara bra att ha hemma". Jag köper hem precis det jag har planerat att jag ska äta. Mitt mål var att jag inte skulle slänga en enda produkt, inte en enda frukt, grönsak, köttbit... Jag hade som mål att jag heller inte skulle tömma ut en endaste deciliter av mjölk, läsk, saft, vin. Allt som jag köper hem MÅSTE ätas upp innan det blir dåligt.
 
Tror ni att jag har lyckats?
-Nej.
 
Däremot har jag skrivit upp exakt vad jag har slängt i soporna.
 Under dessa tre månader så har jag slängt:
 
- 1 st päron (som blev totalt mosat i min handväska)
- ½ banan
- 1/4 knippe av selleristjälkar
- 2 dl vitt vin
- ½ portion av restaurangmat (de serverade mer mat än vad jag orkade äta)
- 1 tsk kanel (don't ask!)
-2 msk krossad ananas
 
Har du koll på vad du har slängt i soporna hittils i år?
Har du slängt mindre än mig? Bra gjort av dig isåfall!
Troligtvis har du slängt väldigt många 100-lappar i soporna. För det är ju faktiskt så att det inte bara är miljön som tjänar på att vi inte slänger mat i onödan, vi själva sparar även himla mycket pengar på det. En fantastisk win win situation!
 
Det där lååånga blogginlägget som handlar om just detta, kommer ni få läsa längre fram i vår.
 

Spelkvällen.

Igår blev en lugn men väldigt rolig kväll. Jag, Jessica och Malin hade en spelkväll. TP dammades av och vi fick oss många rejäla skratt under kvällen. Tänk att sällskapsspel kan vara så enormt roligt! 3½ timme senare stod Jessica som segrare.
 
 
Idag är planen korvgrillning i det soliga vintervädret. Visste ni att just korvgrillning är en av mina favoritaktiviteter dessa härliga vår/vinterdagar. Sitta ute och njuta samtidigt som man äter korv det är underbart det. Och jag har tjatat om korvgrillning i flera veckor nu, så jag hoppas det blir av idag.
 
Ikväll blir det middag hemma hos Jessica, fisksoppa och kladdkaka står på menyn. Vi har laddat inför den här kvällen hela veckan, så jag hoppas den blir lika rolig som vi tror... men det blir det säkert.
 
Visst kommer ni ihåg Earth Hour ikväll?!
 

Excel- mitt nya intresse

Jag har blivit beroende av Microsoft Excel (ja, det kanske är ett tecken på att jag är lite uttråkad). Jag försöker hela tiden komma på nya saker jag kan räkna ut i Excel. Jag gör framtidbudgetar och digram över vad jag lägger mina pengar på. De senaste 3 månaderna har jag t.ex handlat mat för 4377 kr och haft resekostnader för 1248 kr. Intressant att se vart ens pengar försvinner lixom.
 
Fr.o.m. igår kan man gå in på Skatteverkets och se hur mycket pengar man får i skatteåterbäring. Eftersom mina siffror endast är preliminära, stämmer inte min deklaration. Så idag kommer jag sitta och räkna i Excel och försöka få nån ordning på alla mina avdrag som måste göras. Har en känsla av att jag har valt att utbilda mig inom rätt område ändå. Ekonomi är ju faktiskt skitskoj!

Det man inte dör av gör en starkare!

Jag är verkligen inte en oturs-förföljd människa, tvärtom! Jag råkar normalt sätt aldrig ut för något jobbigt. Men under hela vintern så har jag funderat på om "någon" försöker bryta ner mej, en känsla av att någon sitter med en liten "Sofie-voodoodocka" och bara vill mig illa.
 
Efter en otroligt jobbig sommar, så var jag ju redo att börja ett "nytt liv" när jag flyttade hit till Skellefteå. Jag hann bara bo här några veckor då jag en dag ramlar nerför en stentrappa i ett köpcentra och skadar min svanskota så illa att jag hade svårt att sitta under flera veckor. Otur eller berodde fallet på något annat?
 
Min svanskota hann knappt läka, innan jag drabbades av halsfluss och feber i november. Det blev att ligga inne och ta det lugnt i en vecka. Otur eller berodde halsflussen på något annat?
 
Typ tre veckor senare så kom nästa fall, då på en isfläck. Operation, gips och ligga stilla i två månader. Otur eller berodde fotledsfrakturen på något annat?
 
Fyra dagar efter fotledsoperationen, slår jag in min friska fot i kryckan. En tå skadas så illa att jag inte kan hoppa på ett ben under några dagar. Otur eller berodde tåskadan på något annat?
 
Två veckor efter att jag blev avgipsad blir jag återigen sängliggande, då p.gr.a feber och hosta... Otur eller berodde sjukdomen på nått annat?
 
Och nu senast var det då den eventuella inflammationen i mellanfoten/tåleden. Otur eller beror inflammationen på något annat?
 
Förstår Ni nu varför jag har börjat fundera på om det är så att "någon" vill mig illa?!
 
När jag pratade med min lillasyster om just detta så sa hon: "Ja, men om någon vill bryta ner dig så verkar dom ju ha misslyckats totalt, då det verkar som allt bara gjort dig starkare..."
 
Och jag insåg då att det är ju så, jag borde se på min "otur". Är det så att "någon" bryter ner mig enbart för att jag ska bli starkare och växa som människa... Ja, då har den "någon" lyckats med det. Efter den här vintern känns det som om inget kan få mig att bryta samman, jag är starkare än någonsin!
 
Idag var första dagen på länge som jag kände mig fullt frisk. Jag gick fram och tillbaka till stan utan att känna av smärta i foten.
Läge för mer "otur" nu då?!
Well, just give it to me!

Så var onsdagen slut...

Den här dagen har gått snabbt. Skönt. Dagen började lugnt med lite pyssel i hemmet, typ städning och plockande. På eftermiddagen tog jag en promenad in till stan och strosade i affärer. Käkade även middag på Waynes med min ex-svärmor. Trevligt.
 
Jag har ju "fokus på vänner-vecka" och eftersom jag har vänner runtom hela Sverige (och Norge), så passar jag även på att ringa dem som jag inte har möjlighet att träffa. Så ikväll blev det ett långt och givande samtal med min lillasyster i Jönköping. Kvällen avslutades, som vanligt, på Eddahallen. 1000m och 20 minuters bubbel är bästa sättet att avsluta är härlig dag på!
 
Just nu sitter jag i sängen och trycker i mig kakor, bara för att ta igen de kalorier jag simmade bort ;)

Igår var det tisdag...

... och jag tog en buss till Bureå redan klockan 11. Jag fick en heldag tillsammans med min vän Therese och lilla Elina i deras hem. Det var riktigt mysigt. Vi busade, fikade, lekte, gick på promenad, skojade och pratade hela dagen. Precis en sån dag jag behöver nu när jag är less på att bara vara hemma.
 
 
Elina lekte "tittut" under filten och Therese bjöd på hembakat fika. Suuupergott!
 
Vid 18.30 var jag hemma igen, men då packade jag bara om väskan och mötte sen upp Jessica på Eddahallen. Planen var att Jessica och jag skulle simma, men vi fastnade i bubbelpoolen. Så i 1 timme och 10 minuter satt vi och pratade och planerade bl.a. vår Barcelonaresa. Vi har bokat in oss på ett "ungdomshotell" med pool på taket. Kan det bli bättre än så?! Haha, vi gissar att det bara kommer bo 17-åringar där och att poolen kommer vara i riktigt dåligt skick. Men tillsammans med Jessica kan en resa hursomhelst inte bli annat är rolig, tror jag :)  Det är några veckor kvar tills vi åker, men just planeringen är ju typ det roligaste med en resa!
 
Idag är planen att städa, fixa och troligtvis blir det middag på stan i afton...
 
Ha en skön onsdag!

Tid...

Vissa har gott om arbete, andra har gott om pengar, vissa har gott om och vänner och sällskap. Just nu tillhör jag gruppen som har gott om tid. Tid, något som de flesta klagar på att de inte har, trots att vi alla har precis lika mycket tid. Tid är faktiskt någonting som vi alla på jorden har precis lika mycket av, ingen orättvisa där inte. Vi har alla 24 timmar på ett dygn att tillgå.
 
De flesta har dock en massa "måsten" som de måste lägga sin tid på. Kan vara allt från arbete, hus och hem, familj eller andra uppdrag. Jag har för tillfället inga "måsten" i livet. Jag har friheten att lägga mina 24 timmar per dygn på precis vad jag vill. Jag har inget arbete, inget hem, ingen familj (som jag måste sköta om) och inget annat uppdrag heller. Jag är helt fri från alla typer av "måsten". Jag vet att många längtar, önskar och vill vara i min situation. Men att ha all tid i världen är faktiskt inte så roligt som ni kanske tror...
 
För mig är det viktigt att känna att jag gör nån typ av nytta, det är viktigt att sätta upp mål, att ha nått att kämpa mot, jag vill se ett resultat av det jag gör med min tid. Jag vet att när man är arbetslös brukar rådgivare uppmuntra en att syssellsätta sig med något så man känner att man ändå gör någon nytta, ta tag i ett projekt där du ser resultat av det du gör. Det kan vara allt från att laga bilar, måla om i hemmet, plantera om blommor, skriva en bok... vad som helst, bara du känner att du gör någon nytta med din tid.
 
Jag skulle helst vilja lägga min tid på heminredning och bakning. Men eftersom jag bara hyr ett litet rum, så har jag inte den möjligheten just nu. Därför har jag valt att lägga min tid på mig själv! Mitt projekt under hela hösten ha varit att jag ska må bra. Mitt fokus ha varit på träning och kost. Lägger man sin tid på träning och kost, så ser man till slut resultat också, något som alltså är viktigt när man är arbetslös.
 
Efter att jag blev avgipsad har jag haft precis samma fokus som i höstas, jag har fokuserat på kost, träning och hälsa. Resultatet är att jag mår bra av det och jag känner mig duktig (precis som man känner efter att man har arbetat, renoverat ett rum, fixat i hemmet...)
 
För mig har mitt fokus på hälsa varit enormt viktigt! Hur skulle jag annars få dagarna att gå? hur skulle jag annars känna att jag gör nån nytta med min tid?
 
Men nu har det uppstått ett litet problem, min fot hindrar mig att träna och promenera så mycket som jag vill. Jag måste hitta någonting annat att göra, någonting annat som ger resultat, någonting annat som får mig att känna mig "nyttig". Och jag vet inte vad det skulle kunna vara... och det här stressar mig enormt just nu. Solen strålar ute och det enda jag vill är att gå ut på långpromenader, men det går inte p.gr.a min fot.
 
Vad ska jag nu göra med all min tid som jag är så bortskämd med?!
Den här veckan har jag bestämt att vänner ska vara min fokuspunkt, jag ska lägga min tid på att umgås med kompisar... att träffa kompisar brukar vara mycket givande och ge positiva resultat!
 
Hoppas Ni alla får en trevlig och givande måndag!

Min helg...

Söndageftermiddag och helgen börjar lida mot sitt slut. Jag har haft en helg fylld med roligheter (och lite tråkigheter).
 
I fredags var jag fylld med positiv fredagsenergi, men hade inga planer alls. Men bara en sån liten sak som att min kompis Therese ringde och frågade om jag ville följa med och handla på Solbacken, gjorde att jag fick ut lite av min energi. Tänk att en sån liten sak som att handla med en kompis kan kännas så trevligt!
 
Fredageftermiddagen och resten av kvällen slutade i sängen för min del. Efter en kopp kaffe för första gången på två månader, så rasade min mage samman. Jag plågades av hemska magsmärtor hela kvällen och bestämde mig för att aldrig mer dricka kaffe igen, det är lixom inte värt det, då min mage inte pallar så starka drycker.
 
Lördagen var jag på topp igen. Träffade min ex. svägerska för första gången på 7 månader över en bit lunch på Waynes. Det fanns lite och prata om kan jag säga och det var himla trevligt!
 
Direkt efter långlunchen gick jag och mötte upp Jessica. Tillsammans gick vi till Kraft arena och kollade in ishockeymatchen mellan SAIK-Brynäs. För er som inte vet det så kan jag berätta att jag älskar att kolla på sport live. Det är alltid så mycket energi och spänning och även om man inte Hejar på nått av lagen så kan man inte låta bli att dras med i den härliga energin. Tack vare Jessicas och mitt engagemang, hejarop och enorma stöd så gick dessutom SAIK och vann matchen. Tur att vi var på plats och kunde Heja fram den vinsten ;)
 
 
 
Efter matchen gick vi på Allstar och firade segern, med god mat och dryck. Och det blev mycket planering av vår resa till Barcelona som vi har bokat längre fram i vår. Det blev en helkväll på Allstar med trevligt sällskap. Vi provade t.o.m Allstars dansgolv, men konstaterade snabbt att det inte var lika bra som Verandans. Vid 00.30 fylldes Allstar med 18-åringar och vi gamlingar kände att det var dax för oss att promenera vi hem i den kyliga Skelleftenatten.
 
Men jag hann knappt hem, innan jag ryckte ut som stöd till en vän som behövde skjuts till akuten (inget allvarligt). Så jag var inte hemma förrän 03.30 inatt.
 
Så den här söndagen har varit en slapp söndag: Jag tog förståss sovmorgon och har egentligen inte gjort nånting. Men det blir nog en liten promenad senare ikväll. Skön söndag med andra ord.
 
Imorgon är en ny vecka och mitt fokus kommer ligga på mina vänner, ska försöka träffa kompisar som jag inte har träffat på ett tag och även träffa vänner som jag bara gillar att umgås med :)
 
Trevlig söndagkväll till Er Alla!

Jag och mina örhängen.

Jag tycker själv att jag inte är särskilt fåfängd. Jag går ofta ut och handlar på stan i otvättat hår, smutsiga byxor, osminkad, trasiga naglar, oduschad... Men det finns en sak som jag är väldigt noga med när jag lämnar ytterdörren, en sak som jag inte kan gå ut utan. Det är mina örhängen. Jag älskar mina örhängen och måste ha örhängen i öronen när jag lämnar hemmet. Ju större dessto bättre. Det har hänt att jag har glömt bort mig och gått ut utan mina silverringar i öronen och det är jobbigt... och när jag inser att jag saknar örhängen, så känner jag mig plötsligt... naken och utttittad! Ja, det ger mig nästan lite panikkänslor. Ja, jag vet, det låter kanske helt sjukt, men så länge jag har mina örhängen i öronen så struntar jag i (typ) hur jag ser ut i övrigt faktiskt. Och självklart har jag ett par favoritörhängen, mina vardagsörhängen, som ni oftast ser mig i. Det är ett par stora silverringar som jag fick i julklapp av min lillasyster Carro för 9 år sedan. De örhängena är lixom jag och jag bär dem nästan alltid till vardags. Till fest variera mellan andra stora och silvriga örhängen. Ja, det är bara så att örhängen är min grej :)
 
 
Jag år 2006 med mina silverringar i öronen....            ...och jag 2012 med samma favoritringar
 
Några av mina örhängen som jag använt mest under denna vinter.
 

Men några naglar då´ra...

Jag försöker komma på saker att skriva, men jag lever ett ganska händelselöst liv. Men jag kan bjuda på några naglar som jag har haft de senaste månaderna. Inte så spännande, jag vet... men jag uppdaterar ju iallafall :)
 
Mina februarinaglar
 
Mina nuvarande marsnaglar.

... och det bara fortsätter...

Svullnaden i foten vill inte försvinna så idag blev det ett besök hos läkaren. Han gissade på inflammation i mellanfoten p.gr.a överbelastning... ev. kan det vara en s.k. stressfraktur. Men jag ska börja med att äta en antiinflammatorisk kur i 10 dagar och om det inte blir bättre efter det, då är det troligtvis en stressfraktur (skelettet överbelastas vid upprepade tillfällen) Men nu hoppas, hoppas, hoppas jag att den här kuren hjälper. Jag längtar sååå till den dag då jag kan gå på mina fötter utan problem.
 
När jag gipsades av i Sundsvall frågde jag läkaren där och det fanns någon risk att träna för hårt eller överbelasta foten. Han svarade "Nej, ju mer du tränar foten desto bättre...." Och det är anledningen till att jag faktiskt har tränat ganska mycket, tydligen kunde det bli för mycket... suck...
 
Jaha, ja, nu blir det till att vila och knapra tabletter för mig i 10 dagar, som tur är får jag fortfarande simma hur mycket jag vill (simning belastar inte foten, Yeey!)

Pizzabuffé

I lördags var det alltså Melodifestivalen och i min värld betyder det pizza till middag. Jag vet att jag tidigare har skrivit ett inlägg om just det. När jag var liten, på 80-talet, så åt vi pizza typ två gånger per år och den kvällen det var Melodifestivalen då var det uppdukat med pizza, läsk, chips och godis framför TV.n. Och denna tradition lever kvar hos mig... så i lördags blev det pizzabuffé till middag!
 
Vi gjorde 4 olika pizzor, med stor variation. Självklart blev det Leilas goda pizzabotten.
 
 
Leilas Pizzabotten
15g jäst
3 dl ljummet vatten
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
1 dl durumvete
6 dl vetemjöl special
 
1.Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt strösocker, flingsalt och olivolja.
2.Tillsätt durumvete och lite vetemjöl i taget och knåda den i maskin i ca 10 minuter tills den är elastisk.
3.Strö över lite vetemjöl och jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i ca 45 minuter.
4.Sätt ugnen på 250 grader.
5.Dela degen i fyra bitar och kavla ut dem tunt på mjölat bakbord. Smaksätt med valfri fyllning.
6.Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
 
 
 
Fyllning 1
Typ hawaii: tomatsås, krossad anans, salami, färsk tomat, pizzaost
 
Fyllning 2
Vegitarisk: tomatsås, lök, zuccini, champinjoner, paprika, ost
 
Fyllning 3
Annorlunda men god: tomatsås, riven mozarella, skivad päron, chevré, parmaskinka och honung
 
Fyllning 4
Typ fyra ostar: Tomatsås, riven mozarella, valfria ostar.

Mitt sportlov.

Vecka 10 betyder sportlov och trots att jag inte går i skolan så har jag ändå fokuserat på just sport den här veckan. Nu hade jag turen att jag fick hoppa in och jobba 3 dagar denna vecka, så det blev inte lika mycket sportande som jag hade tänkt. Men mer än normalt i allafall. Här kommer en liten sammanfattning av min vecka.
 
Arbetat: 14 timmar
Sovit: 56 timmar
Ätit:  1½ liter fil, 3 dl musli, 5 kycklingfilér, 1kg vitkål, 4 morötter, 5 päron, 2 bananer, 3 wasasandwich, 8 måltidsersättningar, 6 ägg, 5 knäckemackor, 1 hembakad pizza och lite chips.
Promenerat: 3,9 mil
Simmat: 4 km
Bubblat: 85 minuter (1tim, 25 minuter)
 
Hoppas att jag kan hålla dessa rutiner till nästa vecka!
 
 
 
 
 

Melodifestivalen 2013!

Melodifestivalen har ju intresserat mig i 30 år, så jag känner att jag måste skriva några rader om gårdagens final. Enligt mig så kunde precis vilken låt som helst vunnit, då (nästan) alla låtar var okej. Det var ju ingen låt som stack ut mer än den andra, inte som förra året då Loeens låt var klar vinnare redan innan alla delfinaler var klara.
 
Men av gårdagens låtar kunde egentligen vem som helst har vunnit. Jag trodde att Ulrik Munther skulle vinna, då det var hans låt som jag har haft på hjärnan senaste dagarna. Jag hoppades att YOHIO skulle vinna, då det kändes nytt och då han är en fantastisk sångare, dessutom var låten helt okej. Jag gillade dock vinnaren Robins låt absolut mest och just därför trodde jag inte att han skulle vinna... det är inte ofta min personliga favorit vinner nämligen. Robins låt "You" har jag lyssnat på Om och Om och Om igen den senaste veckan och jag tycker den är riktigt bra. Men jag blev lite orolig när han vann faktiskt... om jag minns rätt så tappade han texten flera gånger under Idol, och det vore ju lite jobbigt om han gör det i Eurovison också. Kommer han klara pressen tro?!
 
Men det är ju helt uppenbart att Sverige inte vill leda Eurovision nästa år. Jag tror, utan tvekan, att det är planerat av den där Björkman och SVT att bara ha med halvbra låtar i årets Melodifestival, så vi slipper vinna Eurovision två år i rad... Ja, men det är ju bara vad jag tror.
 
Tyckte hursom helst att det var roligt att jag spådde ganska rätt för 7 veckor sedan, innan jag hade hört en enda låt. Utifrån att bara kolla på vilka artister som skulle uppträda så gissade jag att YOHIO skulle vinna. Nej, han vann inte finalen, men han vann ju telefonröstningen, så ganska rätt tyckte jag att jag hade ändå :)

Bigfoot

Igår skrev jag ett inlägg om mina onda tår, eller rättare sagt "tåböjaren". Det blev bara värre och värre under gårdagen. Och när jag skulle lägga mig på kvällen såg jag att hela foten var rejält svullen. Nått knas är det med min fot, men vad?!
 
Sofie "Bigfoot" Silwer

Uppdatering: Lateral malleolfraktur

Det har gått fem veckor sedan jag blev avgipsad efter min lateral malleolfraktur (fotledsfraktur) och för er som är intresserad av att få reda på hur det går för min fot så ska jag berätta det för er nu.
 
De tre första veckorna märkte jag skillnad i fotens styrka varje dag. Jag gick från att inte kunna stödja på foten alls till att kunna stå på ett ben utan problem. Det gjorde även mindre och mindre ont i foten för varje dag som gick. Men de senaste två veckorna har utvecklingen stått stilla. Och den här senaste veckan har foten fått arbeta mer än vad den egentligen har klarat av. Jag har promenerat flera mil, simmat flera kilometer och dessutom jobbat på Lindex i 3 dagar. Detta har lett till att hela mitt högra ben känns kraftlös, men framförallt så har jag riktigt ont i mina tår. Smärtan i "tåböjaren" är det största problemet just nu. Och eftersom det gör så ont, så haltar jag rejält igen... När man går så trycker man ju ifrån med tårna, men eftersom jag har så ont i tårna, så klarar jag inte att trycka ifrån, vilket leder till att jag haltar. Jag tror att smärtan i tårna beror på ovana, tårna har inte belastas på flera veckor och plötsligt denna vecka så har jag använt dem väldigt mycket. Jag ska ha en vilohelg denna helg och hoppas att smärtan i "tåböjaren" försvinner.
 
Annars är det ganska bra. Min fotled är fortfarande svullen och foten domnar bort väldigt snabbt, om jag sitter ner på en vanlig stol. Ärret på fotleden har läkt fint, men syns fortfarande väldigt tydligt, det bleknar väl med tiden. Läkaren sa ju att jag troligtvis inte är återställd förrän i maj/juni, så jag gissar att jag kommer ha mindre kraft i mitt högra ben i några månader till... Varför ska det ta så himla mycket längre tid att bygga upp muskler, än vad det tar att bryta ner dem?!
 
Jag är hursomhelst otroligt less på att halta och bli omkörd av varenda människa, oavsett ålder, på mina promenader. Jag brukar ju vara den som går snabbast, men så är det inte längre...
 
 
En svullen högerfot...                                                    ...och ett rött ärr
 
 
 

därför att alla mina dagar ser likadana ut...

Ett blogginlägg i veckan duger inte, jag lovar bättring. Men jag har en förklaring till min frånvaro från bloggen; det är så att alla mina dagar ser exakt likadana ut, dag efter dag och det händer inte så mycket spännande på dagarna tyvärr. Ni ska få ta del av en helt vanlig dag i mitt liv..
 
8,15-  Kockan ringer, dax att vakna
9,00- Frukost i sängen, äter alltid samma frukost; fil och musli
 10,15- Morgonpromenad, 5 km (nästan 1 timme)
 
11.15- TV-tid, kollar på ett avsnitt av någon serie
 
12,30- Lunch bestående av en måltidsersättnings-shake, alltid choklad
 
13,00- Duscha, fixa och klä sig för dagen...
 
14,00- Uteaktivitet, typ shoppa på stan, åka till Solbacken, eller bara ta en långpromenad
 
16,00- Kommer hem igen och äter mellanmål bestående av ett ägg och ett päron
 
16,15- TV- och datortid, kollar allt som måste kollas...
 
 18,00- Middag, alltid samma sak; pizzasallad och kyckling (eller fisk ibland)
 
 19,15- Eddahallen, simmar 1000 meter och slappar sen i bubbelpoolen
 
21,00- Hemma igen, kvällsfikar och ser på TV....
 
23.30- Somnar...
 
Ja, precis så här ser mina dagar ut, med vissa små undantag ibland då jag lunchar med vänner, jobbar på Lindex eller äter middagar med kompisar... mer spännande än så är inte mitt Liv just nu.

Girls just wanna have fun!

Jag hade peppat, laddat och längtat länge efter att få damma av mina skor och ställa mig på dansgolvet igen. Igår samlades vi, käkade tacos och skvallrade innan det var dax att gå ut på Verandan. Jag dammade inte bara av mina skor, jag letade även fram min kamera som har legat undangömd hela vintern. Det blev en hel del foton tagna under kvällen... En rolig och helt galen kväll blev det... och Ja, det gick väldigt bra att dansa också!
 
 
 
 
 
 
 
Utan tvekan gjorde Lisa, Malin, Jessica och jag Vernadan lite snyggare igår!