Dagarna rullar på...

En liten kort uppdatering är på sin plats.
Den här veckan har jag haft saker inplanerad varje kväll, träffat kompisar, varit på ett infomöte och lite annat... Skönt att ha saker inplanerade så går dagarna lite fortare.
 
Mitt Liv rullar på och jag är noga med mina rutiner, allt för att inte fastna i nån ond cirkel.
Klockan ringer 6.45 varje morgon, 7.30 kliver jag upp och går sedan ut på 1 timmes promenad, för att sedan komma hem och äta frukost och duscha. Mina morgonrutiner är jag extremt noga med, allt för att inte sova bort förmiddagarna.
 
Idag har jag varit arbetslös i 1 månad (förutom att jag jobbar lite extra i butik ibland), så återigen vill jag påminna alla om att hålla öron och ögon öppna efter heltidsjobb som kan passa mig. Tacksam för alla tips som kan leda till ett heltidsjobb, gärna inom ekonomi, administration, försäljning i Skellefteå
 
I helgen är det Halloween men det blir ingen maskerad för min del tyvärr. Däremot står middag med vänner och ev. utgång på schemat. Gissar att det blir en rolig helg hursom :)
 
Nu: baka kladdkakemuffins (tror jag...)

One More Time...

Helgen har varit bra, inte gjort så himla mycket, men den har varit bra ändå. Troligtvis för att fredagkvällen blev så lyckad. En utekväll på Verandan där vi dansade bort halva natten. Mycket trevligt och efterlängtat!
 
Idag har jag cyklat några varv runt stan med datorer. Jo, det är sant...
Igår när jag satt och skrev på min nyinköpta dator, bara en vecka gammal, så dog den plötsligt. Den blev helt svart och ville inte starta igen. Jag laddade fullt, men den gick ändå inte att starta.
Så det fanns inget annat jag kunde göra än att packa ner datorn i ryggsäcken och cykla de där 4 km till Elgiganten för att lämna in den på lagning.
 
Väl framme så visade det sig att jag får en helt ny dator om jag lämnar in kartongen med tillbehör...  Jag tog för givet att de skulle laga min trasiga dator och att jag skulle få tillbaka samma om några veckor och därför tog jag inte med kartongen. Dåligt tänkt av mig... det var bara att cykla hem igen och hämta alla tillbehör... och cykla tillbaka.
 
Jag fick ut en ny dator... och cyklade hem igen. Så nästan 1.5 mil har jag cyklat idag p.gr.a av en dator. Så nu ska jag sitta med (nya) datorn i knät med gott samvete ikväll... Blev även tvungen att installera om alla program, det tog 2 timmar det också... Så idag har jag minsann haft fullt upp och inte varit uttråkad.
 
Nu: slapp i soffan

Kanelbullar

För ett par dagar sedan, en regning dag, bakade jag äntligen kanelbullar. Tände ljus, lyssnade på julmusik samtidigt som regnet smattrade på fönsterrutan. Det var 1½ år sedan jag bakade kanelbullar senast och då provade jag ett nytt recept som jag misslyckades med. Den här gången testade jag det receptet igen och lyckades så mycket bättre. Om du ska baka bullar snart tycker jag du ska göra efter det här receptet som jag fått av min storasyster. Det blir galet goda bullar UTAN kardemumma (jag ogillar kardemumma extremt mycket!)
 
 
Recept Kanelbullar
ca 35- 40 bullar

50 g jäst

150 g smör

5 dl mjölk

1 1/2 dl strösocker

1 tsk salt

12–13 dl vetemjöl

Fyllning

ca 200 g kylskåpskallt smör

kanel

3 dl strösocker

6 msk vaniljsocker 

 1 ägg

pärlsocker

Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i kastrull. Tillsätt mjölken. Värm mjölkblandningen till 37 grader och häll över jästen. Blanda tills jästen löst sig.  Blanda i socker, salt och nästan allt mjöl. Arbeta in mjölet i degen (degen ska vara ganska lös) och låt jäsa övertäckt i bunken i ca 40 minuter.

 Värm ugnen till 225 grader.

 Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två delar. Tillsätt mer mjöl om degen är för lös. Kavla ut den ena till en rektangel, ca 1 cm tjock. Hyvla över hälften av smöret och strö på kanel, socker och vaniljsocker.

2 alternativ av snurrning

Vik ihop degen på längden och skär den i 2 cm breda strimlor. Snurra och knyt ihop varje strimla och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Gör likadant med resterande deg. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk.

eller

rulla ihop den fyllda degen och skär i ca. 2 cm tjocka bitar. Lägg sedan i bullpapper. Gör samma sak med andra degen. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk

 Vispa ägget lätt och pensla bullarna. Strö över pärlsocker.  Grädda bullarna i 8–10 minuter eller tills de är gyllenbruna i 225 grader. Låt dem svalna något på plåten.

Ät de nybakade kanelbullarna tillsammans med ett glas mjölk.
Finns det nått godare?!
 Nybakade bullar med mjölk
 

Före-efterbild

Jag har varit väldigt osäker kring min vardagsrumsdel som ni redan vet. Men jag bestämde mig för ett par dagar sedan att tänka vitt, med svarta detaljer. Så jag började med att måla min TV-byrå som jag fick av min kompis när jag flyttade in här då jag inte ägde nån TV-bänk. Brunt blev helt enkelt vitt och det känns som rätt beslut.
Nu börjar jakten på tavlor, matta och lampa till det här rummet
 
 

"...this is just a tribute..."

Jag sitter och går igenom mina bilder från sommaren och inser ju att jag har gjort en massa saker som jag helt glömt berätta om.
 
I augusti spelade Tenacious D på Grönan, konserten som jag hade väntat på hela sommaren... och inte bara jag.
Det var flera tusen gäster som stod utanför grindarna på Grönan och inte lyckades komma in, då nöjesparken blev fullsatt flera timmar innan konserten började (det hade aldrig tidigare hänt att Grönan måste stänga grindarna 3 timmar innan en konsert börjar).
 
Jag måste ändå erkänna att jag inte tyckte konserten i sig var särskilt bra, det ösregnade och var så galet mycket folk på området, vilket förstörde väldigt mycket av konsertupplevelsen.
 
Men bara att vara på plats och se kaoset på området och att faktiskt ha sett Tenacious D live är minnesvärt.
För att inte tala om att höra när 17 000 personer sjunga allsång till deras låtar. Wow, mäktigt!
 
Galet mycket folk var på plats den 11 augusti
 
 
Kyle Gass och Jack Black i Tenacious D
 

"...I will never forget the moment, the moment, I will never forget this night we sing, we sing: Oh-oh, oh-oh, oh-oh, oh-woh...!"

Musik är ju ett av mina största intressen.
I somras hade jag som mål att gå på Gröna Lunds alla konserter. Jag var på många men inte på alla tyvärr.
3 doors Down, Wu Tang, Magnus Uggla, Whitesnake... var några som jag såg
Men det var två konserter som skillde sig från mängden, två konserter som verkligen blev en upplevelse.
 
Den konsert som jag aldrig kommer att glömma, som verkligen var en upplevelse och som har hamnat som nr.1 på listan över bästa konserter jag någonsin varit på är utan tvekan
30 Seconds to Mars
Jag hade inte lyssnat på deras musik tidigare och hade inga förväntningar innan konserten (ville bara se Jared Leto), men shit så himla bra konsert det var. Obeskrevligt vilken stämning, vilka hängivna fans detta band har och vilken enorm närvaro och kontakt bandet hade med publiken. Om jag någonsin får chans att se 30 seconds to Mars igen så ska jag försöka göra det, för det var en magisk stämning.
 
 
 
 
Jared Leto, sångare i 30 Seconds to Mars
 
Jag kollar ofta in denna musikvideo för att återfå konsertkänslan från i somras. Delar av denna video är inspelad under konserten på Grönan. Höj volymen och kolla in denna video! Ni kanske förstår vad jag menar med häftig stämning...
 
Bilder från den andra minnesvärda konserten kommer imorgon...

Torsdag.

Torsdagen lider mot sitt slut och jag har haft fullt upp idag, skönt med en sån dag då man slipper rulla tummar.
Klev upp kl. 6.45 då jag hade en frukost/morgonmöte inplanerad med mitt extrajobb. Inte för att jag behövde vara med, men då jag så gärna vill komma ut och träffa lite folk på dagarna så kändes det självklart att gå in till jobbet och träffa kollegorna imorse.
 
Väl hemma vid lunchtid så hade jag tvätt-tid. Jag bestämde mig även för att måla om min TV-bänk, så jag har målat den 3 varv idag, trots att det står att färgen ska torka 12 timmar mellan varven (orka vänta, vill ju bli klar nångång) Mellan tvättning och målning passade jag även på att slänga hårfärg i min utväxt. En installation av skrivare på nya datorn har jag också lyckats med ikväll.
 
Nu har jag satt mig i soffan och väntar på "Hela Sverige bakar"
 
Hmm, lite tråkigt inlägg om min torsdag blev det här, lever helt enkelt inte så spännande liv just nu...

Paprikasoppa

För ett par dagar sedan testade jag ett nytt recept till middag, nämligen paprikasoppa. Visst låter det gott?! Tyvärr var den inte så god som jag hoppades, så därför tänker jag inte bjuda på nått recept. Men bilderna delar jag med mig av.
 
 
 Blir inge mer paprikasoppa hos mig...

Känns som en bra dag att hålla mig inne på

Ute regnar den lilla snön som föll inatt bort.
Igår tillbringade jag kvällen hemma hos en kompis och var inte hemma förrän vid 00.30 inatt. Då snöade det för fullt och jag fick härliga julkänslor när jag promenerade ensam i natten och snön knastrade under fötterna. Mysigt!
 
Men idag när jag vaknade upp visade temperaturen 2 grader varmt och det ösregnade, så jag ställde in min morgonpromenad. Istället tände jag några ljus, gjorde i ordning frukost, tog täcket och la mig i soffan. Det känns som en sån dag idag, då jag faktiskt bara vill ta det lugnt inomhus, kanske måla lite möbler och baka lite, medans regnet faller utanför fönstret...
 
Mysig onsdag till er alla! <3

Inspiration efterlyses

Det har blivit dags för mig att ta tag i detta rum, vardagsrummet. Den här delen av lägenheten har jag inte lagt nån tid eller pengar på. Alla möbler är en tillfällig lösning. Det saknas taklampa, tavlor, matta och rummet känns väldigt tråkigt och oinrett. Det har sin förklaring. Jag vet inte vad jag ska ha för färger och stil i vardagsrumsdelen. Min första tanke var "vitt" att ha allting i vitt, möbler, mattor, tavlor med några turkosa inslag i inredningen. Men då jag har kritvita väggar så har jag insett att det är en dålig idé. Om jag har allt i vitt så försvinner hela rummet in i väggarna. Så jag måste tänka om... Svart/vitt funkar ju alltid, så troligtvis blir det så. Känns ju dock inte så nytänkande i mitt hem...
 
 
 

Kokossockerkaka

Planen var att jag skulle baka kanelbullar som första bakningen i mitt kök, men så blev det inte. I helgen invigde jag min ugn och det blev en sockerkaka med kokos i. Enkel, saftig och godare än vanlig sockerkaka.
 

Recept
2 ägg
2 dl socker
2½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl filmjölk
1 dl smält margarin
1 tsk vaniljsocker
ca. 1 dl riven kokos
 
Jag tar förgivet att alla kan baka en sockerkaka så därför förklara jag inte hur man gör. När smeten är klar så blandar man i kokosen sist. Man bör även ströa formen med kokos när man gör en kokossockerkaka. Grädda i 175 grader i ca. 40 minuter
 

Tänk positiva tankar, Sofie! Positiva tankar...

Det är söndageftermiddag och helgen börjar lida mot sitt slut.
Helgen har varit tråkig, men med några roliga inslag.
 
Igår var jag beredd att säga upp lägenheten, sälja alla mina saker på Blocket och ta det första flyget som lämnar Norrland... och aldrig sätta min fot här uppe igen. Allt detta p.gr.a uttråkighet (finns det ett sånt ord?) och tristess.
Men i sista sekund så räddade mina Lindex-kollegor mig från att lämna allt här och lördagen blev väldigt trevlig. Jag fick jobba, träffa människor och äta middag på stan. Det räddade hela min helg kan jag säga. Så Tacksam för det!
 
Som ni kanske förstår så är jag understimulerad, rejält understimulerad. Och jag avskyr det!
Jag försöker hitta på saker hela tiden, allt för att hålla mig aktiv och inte fastna i soffan och tycka synd om mig själv.
Promenader är det som jag aktiverar mig som oftast med. Med julmusik i öronen så går jag mil efter mil runt älven här i Skellefteå. De senaste tre dagarna har jag gått mer än 3 mil runt Skellefteå... allt för att inte fastna hemma (om nån vill ha promenadsällskap så säg till, jag går både morgon och kväll)
 
När jag inte promenerar försöker jag fixa här hemma. Jag målar möbler, jag syr gardiner, jag lagar mat och bakar. Jag försöker göra saker som tar lång tid, därför blir det aldrig snabbmakaroner till middag, utan recept som tar ganska lång tid och som kräver lite jobb i köket. Jag har slutat att ta cykeln om jag måste handla eller uträtta ärenden. När jag går så tar det längre tid, vilket betyder mindre tid då jag inte har något att göra.
 
Jag försöker tänka ut nya saker att göra hela tiden, saker som inte kostar pengar. Jag har kontaktat några föreningar och hoppas att de behöver volontärer/funktionärer.
 
Idag kom jag på att jag är utbildad nagelterapeut och har massor av nagelgrejer här hemma. Så om någon av er läsare/vänner vill ha nagelförlängning, hör av er! Jag har all tid i världen att pyssla med naglar.
 
Samtidigt som jag är uttråkad och behöver aktiveras, så försöker jag tänka positiva tankar... och inte ge upp Skellefteå efter bara 3 veckor här. Jag måste ge staden en chans och låta det ta den tid det tar att komma in i stan här. Påminner ofta mig själv att tänka positiva tankar och njuta av att jag faktiskt ha något som många saknar, nämligen Tid.
 
Jag är hursom så glad över att jag har ett eget hem att pyssla i och två friska fötter som jag kan gå fler mil med.
 
Nu: söka jobb!
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens söndagsfrukost: Bananpannkakor

Bananpannkakor har blivit en favorit hos mig. En kollega tipsade mig om dessa små goda och nyttiga pannkakor i somras. Sedan dess har jag ätit dem ofta. De går snabbt att slänga ihop, passar bra som söndagsbrunsch eller som mellanmål. Jag äter de alltid tillsammans med keso och bär.
 
 
 
Bananpannkakor (1 port)
 
1 st ägg
½-1 banan (beroende hur mycket banansmak man vill ha)
 
Gö så här.
Mosa bananen. Vispa försiktigt samman den mosade bananen med ett ägg i en skål. Stek tre små pannkakor av smeten i en stekpanna. Ät med valfritt tillbehör. Gott!

God Morgon!

Ligger fortfarande kvar i sängen, det är ju lördag så jag tänker att jag tar lite sovmorgon.
Bloggar från min nya dator som jag cyklade iväg och köpte igår. Äntligen en ny dator, äntligen en egen dator. Jag är 31 år och har aldrig tidigare ägt en egen dator. De datorer som jag har använt de senaste 15 åren har varit andras datorer som jag har "lånat"
Men den senaste datorn var 5 år gammal, den tog 10 minuter att starta upp och den dog genast om inte elsladden var i kopplad. Dessutom brukade den slå av p.gr.a. överhettning, så det var verkligen dags att lägga pengar på en ny. Känns lite lyxigt att nu kunna ligga i sängen med datorn i knä.
 
Lördag alltså och jag tänker skicka in jobbansökningar idag. Kanske, kanske, kanske blir det ev. bullbak och målning av köksstolar också.
 
Nu: surfa runt lite på IKEAs sida

"...But I don´t have any plans..."

Fredag idag
och jag vaknade med lite helgångest.
Varför?
För att jag har absolut inget planerat denna helg. Tråkigt och en liten panikkänsla fyller mig.
Ska jag sitta ensam hemma hela helgen??
Eller är det denna helg som jag ska mod till mig att gå på bio själv, utan sällskap?!
Jag får ta och spana in filmutbudet, det var ju ändå ett år sedan jag var på bio senast...
 
Att jag behöver hitta en sysselsättning, en rolig aktivitet insåg jag nu under veckan. Vad det blir för aktivitet är inte klart än, men jag har några idéer...
Men jag vet att jag redan är less på att tillbringa varje kväll i TV-soffan och jag måste aktiveras.
 
Men som sagt, det är fredag och det absolut roligaste som kommer hända idag är...
FREDAGSSTÄDNINGEN!
Det blir min första riktiga fredagsstädning på 1½ år. Ni får tycka jag är konstig men jag har längtat efter det.
Igår var jag iväg och köpte mina favoritstädgrejor, så nu är jag redo för att storsäda lägenheten.
Kommer kännas så skönt sen när lägenheten är ren och luktar gott!
 
 
TREVLIG FREDAG!

Summer's gone...

 
 
April                                                                       Maj
 
 
Juni                                                                                         Juli
 
 
Augusti                                                                           September
 
Oktober
 
 
 
 
 
 

Utanför mitt fönster...

 ...så är det höst

Projekt kökssoffa: klart!

Jag gruvade mig för att klä om den gamla soffan som jag ärvt från min mormor och morfar.
Jag har aldrig klätt om en möbel i hela mitt liv och mitt tålamod när det kommer till "hemmafix" är inte långt. Tvärtom, jag vill bara bli klar så fort som möjligt.
 
Men igår satte jag i gång med den här soffan, 4 timmar senare hade den fått ett nytt tyg. Det gick så mycket enklare än vad jag någonsin kunde tro. Ingen tapetserare i världen skulle godkänna mitt hantverk, men som tur är känner jag ingen möbeltapetserare. Det är inte perfekt på nått sätt, men tyget är på plats och jag är nöjd.
 
 Soffan före...
 
Under arbetets gång...
 
Klart!
 
Dessutom kom Malin förbi mig igår och hjälpte mig slänga upp den nya tapeten. Så den svarta vägen är borta och nu har jag en ljus turkos/blå tapet bakom soffan istället.
 
 
Väggklockan som jag fick när jag fyllde år passade perfekt ovanför soffan i köket.
 

Söndagsbrunch!

Den här söndagen var första söndagen som det inte var flyttkaos i lägenheten.  Därför passade jag på att ta en ganska lugn morgon. Efter morgonpromenaden runt Skellefteälven dukade jag fram en söndagsbrunch som jag njöt av i lugn och ro i soffan
 
 
 
Hade våffelsmet över från gårdagen så det fick bli en våffla idag oxå.

Våfflor

Förra helgen när mamma och pappa var här på besök så hade de med sig en burk med hjortron till mig. Mamma kokade hjortonsylt som jag nu njuter av varje dag.
 
Hjortronsylt passar, enligt mig, bäst till våfflor. Så därför fick det bli våfflor till middag igår. För första gången i mitt liv gjorde jag en egen våffelsmet istället för pulvermixen från affären. Det blir ganska mycket godare med egen smet faktiskt. Här är receptet på min våffelsmet.
 
Våfflor
 
 3 ägg
1½ dl socker
4 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
2½ dl mjölk
150g smält margarin
1 nypa salt
 
Låt smeten svälla i 30 minuter. Grädda våfflorna och ät sedan med favorittillbehör.
 
 

Nu är jag äntligen tillbaka med mina recept!

Mitt kök är klart!
Vilket betyder att jag kan baka, laga mat och pyssla vid diskbänken när som helst.
Så från och med nu så kommer jag fylla på i kategorin som heter "Mat & Bak".
 
I min gamla blogg la jag upp många recept och alla de finns kvar, ni kan kolla in dem här om ni vill.
Många av de recept som finns där kommer troligtvis återkomma här. Men självklart kommer jag bjuda på en hel del nya recept också.
 
 
 
 

Det är inte bara saker, det är MINA saker!

I 1½ år har jag bott i en resväska. Jag har under denna period haft tak över huvudet, en säng att sova i och ett kök att äta mat i. Är enormt Tacksam för det! Men det har inte varit mitt kök och det har inte varit min säng som jag sovit i...
 
Nu sitter jag här i min soffa, i mitt hem och känner plötsligt en Tacksamhet för alla mina saker, för varje liten möbel, för varje liten teknikpryl, för varje litet köksredskap. Alla prylar här hemma är mina saker, saker som jag tidigare aldrig känt att jag uppskattar egentligen, mer tagit för givet. Men efter det senaste året så är det tydligt att min syn på mina saker har ändrats. Plötsligt så uppskattar jag alla mina saker och prylar enormt mycket.
 
De senase dagarna har jag har kommit på mig själv bara stå och glo på en viss möbel och tänkt "Gu´vad glad jag är som har en egen soffa, en köksmöbel, ett ljudsystem... etc...."
 
Det finns ett citat som säger:
"Du vet inte vad du har förrän du har förlorat det"
Det är så sant!
Och nu när jag har fått tillbaka det jag förlorade för 1½ år sedan så känner jag bara Tacksamhet och jag ler stort varje gång jag slänger mig i min soffa, varje gång jag lägger huvudet på min kudde och varje gång jag diskar mitt porslin.
 
Nu ska jag gå och grädda våfflor i mitt våffeljärn!
*ler*
 
 

Min sovhörna!

Som bekant så bor jag i en 1.a, vilket betyder att jag har min säng i vardagsrummet. Igår fixade jag till min lilla sovhörna så den skulle bli lite mysigare.
Före....
 
 Efter....
 
Sänggaveln har jag gjort själv genom att häfta tyg på en Träskiva.  Då har jag möjlighet att byta tyg efter humör och säsong. Då vintern närmar sig så valde jag nu ett "pälsigt" tyg.
 
 Det är lite saker till som ska fixas innan hörnan är helt klar. Tavlor och nytt tyg på sängkuddarna  kommer så småningom. Men hittills är jag nöjd med min sovhörna
 
 

Snart börjar det roliga!

Alla lådor är uppackade.
Jag har rensat, jag har plockat, jag har slängt, jag har sorterat, jag har förvarat, jag har skänkt och jag har sparat.
Men nu är allt där det ska vara.
Jag har slängt/skänkt kläder och smycken som jag hade sparat från när jag gick i högstadiet, alltså ca. 16 år gamla saker/kläder som jag inte har använt de senaste 15 åren typ.
Varför har jag sparat allt detta i alla dessa år?!
 
Igår fick jag hjälp med att få igång det trådlösa nätet.
Idag fick jag hjälp med att köra bort flera kartonger med saker/kläder till Second hand butik.
Och ikväll fick jag hjälp med att skruva fast benen på min säng.
Allt är alltså på plats och nu kan det roliga börja
Inredning!
 
Imorgon får jag mina tapeter, så i helgen blir det tapetsering av fondvägg i kök.
En (köks)soffa ska målas och kläs om.
 
Efter som jag blir klar med alla projekt så kommer jag lägga ut före och efter bilder
 
Då köket är mitt första projekt så börjar jag dela med mig av en före bild redan nu.
 
Nu ser det ut så här. Efter-bilden kommer nästa vecka....
 
 
 

"... I´m so excited and I just can't hide it, I'm about to lose control and I think I like it..."

Ni vet den där känslan när man går in i sitt kök för att diska undan disken efter dagens middag.
 
Startar Spotify, hittar den perfekta "diskar-låtlistan", höjer ljudet och börjar diska i sitt EGET kök. Musiken får en att börja dansa runt i köket och det är omöjligt att inte använda diskborsten som mikrofon och bara sjunga med i den energifyllda musiken.
Samtidigt som man kollar ut genom det mörka fönstret och känner Tacksamhet över att köket är mot en innergård så ingen förbipasserande kan se "disk-showen"
 
Guu´ vad jag har saknat just detta... och ikväll kunde jag äntligen diska på mitt sätt, utan att ta hänsyn till någon annan.
Frihetskänsla. Glädje. Roligt.
 
 

Saker säljes!

Redan igår hörde några av sig och bad mig lägga undan några saker som syntes på bilden. Ikväll hamnar dessa på Blocket om ingen av er är intresserade...
6 månader gammal TV säljes för 800 kr
 Krukor bortskänkes
 Gardiner 50 kr/st
 Lite andra saker som jag vill bli av med
 
Hör av dig om du behöver nått av det här.. 
 

Hur ska jag bli av med allt det här?!

Pjuuhuu...
Jag började packa upp allt vid kl. 8 imorse och nu är nästan alla lådor och säckar tömda. Men jag har gjort en rejäl rensning och det är mycket saker som jag måste hä iväg. Den stora frågan är bara hur? Myrorna, Blocket, FB, Tradera eller Loppis...?!
Allt detta vill jag bli av med. Har jag någon köpare?

Nu är allt på plats!

Nu är alla mina saker samlade i min lägenhet... och det är inte lite saker kan jag berätta. Målet är att inte ha några saker i förrådet, vilket betyder att jag måste rensa, slänga, skänka och sälja en hel massa saker.
Jag bor i en 1.a och just nu ser mitt rum ut så här. Kaos.
 
Världens största TACK till mamma och pappa som denna helg har kört 90 mil för min skull och som totalt har kört nästan 200 mil den senaste veckan p.gr.a min flytt från Stockholm till Skellefteå. Även Tacksam för all deras hjälp som jag fått med att bära kartonger, borra upp saker på väggarna och diska allt köksporslin. 
 
TACK även till Malin och Jessica som lånat ut sina förråd till alla mina saker. 
 
Känner även stor Tacksamhet till Boas som hjälpt mig flytta i veckan och som har förvarat alla mina möbler hos sig i sommar.
 
Men nu är allt på plats och jag har äntligen ett HEM, ett eget hem. Tror inte att jag kan förklara med ord hur skönt det är.... Glädje, lycka och Tacksamhet är vad jag känner iallafall.

Jo tack, jag trivs!

Jag har sovit i min lägenhet i tre nätter och jag trivs mer och mer här för varje dag som går.
Lägenheten är helt perfekt för mig, det har verkligen allt jag behöver och perfekt planlösning. Den saknar tyvärr balkong men alla andra saker väger över så jag ser inte det som ett problem.
Däremot älskar jag mitt kök. Jag sitter ofta på en stol i köket och planerar alla små inköp som jag måste göra för att få köket precis som jag vill ha det. Just nu är det mycket som måste göras, en vägg ska tapetseras, hyllor ska målas och möbler ska även de målas så det är en bit bort innan jag kan börja inreda det. Men jag är övertygad om att jag kommer tillbringa mycket tid i mitt kök när det är klart.
 
Just nu kör mamma och pappa upp mitt flyttlass från Fränsta, 45 mil har de att köra idag. I helgen ska de hjälpa mig med allt som ska fixas här... och det är en hel del det.
 
Då det kommer vara full fart här i helgen så blir det inget bloggande på några dagar.
 
Förresten, TACK alla mina vänner här i Skellefteå som har ringt, sms.at och på andra sätt välkomnat mig tillbaka till stan. All er omtanke har gjort det mycket lättare för mig att komma tillbaka hit!
 
TREVLIG HELG!

Min flyttdag i bilder!

Jag är på plats i Norrland, i Skellefteå, i min nya lägenhet.
Hela senaste dygnet har varit väldigt intensivt och mina känslor har hoppat upp och ner, fram och tillbaka. 
Tänker bjuda på några bilder från flyttdagen igår.
Kl. 6.00 har suttit på tåget i 8 timmar, trött, sliten och ledsen....
8.30 är jag framme i Bastuträsk där det sedan blir buss till Skellefteå.
Kl. 10.00 hämtar jag nycklarna till mitt hem
10.45 Hemma!
Hänger upp första inredningsdetaljen
12.00 Går och handlar på Kvantum som ligger 4 minuterd gångväg bort. Yeey!
13.00 Lunch på golvet i köket med massa reklam att läsa igenom
Kl. 14 På arbetsförmedlingen, något less efter att fått vänta 1 1/2 timme för att få prata med arbetsförmedlare
17.30 börja flytta in möbler i lägenheten.
22.30 Soffan är ihopskruvad och jag är redo att slappa en stund
 
Nästa flyttlass kommer till helgen, så fram tills dess kommer lägenheten vara ganska tråkig, men jag är tacksam att jag har en soffa att slappa i :)
 
Nu: mot Rusta för att inhandla målarfärg