Nu börjar flytten...

Nu är det dags. Idag börjar delar av mitt flyttlass åka mot Skellefteå.
Jag har mina saker utspridda på 8 olika platser.
 
-här i Stockholm
-i mamma och pappas sommarstuga
-hemma hos mamma och pappa
-hos vännen Malin i Skellefteå
-hos vännen Jessica i Skellefteå
-i Boas förråd i Skeå
-i Boas familjs sommarstuga
-på Boas jobb
 
Idag kör mamma och pappa totalt 90 mil bara för att hämta alla mina saker här i Stockholm. När de lämnar Stockholm ikväll så kommer jag bara ha en liten resväska kvar här. På måndagkväll börjar min resa mot Skelleteå...
Nästa helg kommer ALLA mina saker vara samlade under ett och samma tak. Äntligen, efter 1.5 år!
Allt är packat...
 

Fullspäckad vecka

Vilken vecka det har varit. Full fart, som jag gillar.
I tisdags var jag och Ida på Musichall of Fame och ABBA-musset.
Jag är ingen ABBA-fantast men har ett stort musikintresse, så jag fastnade verkligen för Swedish Hall of fame. Är du musikintresserad och gillar musikhistoria så är museet väl värt ett besök. Vi var där flera timmar och jag ville inte riktigt lämna museet...
Takida va med på ett litet hörn i Swedish musichall
 
 
Men då jag hade ett flyg att passa så var jag tvungen att åka ut till Arlanda, så på tisdagkväll tog jag sista flyget upp till Skellefteå.
 
Onsdagen tillbringade jag i Skellefteå, jag hann smyga förbi mitt kommande hem, ta en fika med Therese och samtala flera timmar med Malin över köksbordet innan jag tog flyget tillbaka till Stockholm på onsdagkväll.
 
Från Arlanda åkte jag direkt till Östermalmstorg där mina kollegor väntade på mig. Efter en kväll på dansgolvet, nattamat på 7-eleven och några få timmars sömn i min kollegas lägenhet hittade jag hem till mig kl. 11 på torsdagmorgonen.
 
Det var en iskall lägenhet som välkomnade mig hem. Frusen, trött och med en stor längtan efter en dusch inser jag snabbt att värmen och varmvattnet är avstängt... Så det blev till att sätta på sig myskläder, fleecetröjor och krypa ner under täcket för att få lite värme. Duschningen fick vänta då vattnet var iskallt...
 
Och värmen kom faktiskt inte tillbaka under torsdagen, så jag fick ligga nerbäddad under täcket hela dagen för att hålla värmen, ofräsch med en enorm längtan efter en varm dusch...
 
Som sagt, några riktigt fartfyllda dagar. Idag är det fredag och värmen kom igång igen under natten.  Idag ska jag packa, tvätta och jag ska duscha!

Sista natten med gänget...

Igår var det sista natten med gänget, alltså med mina kollegor på redovisningen.
Vilken sommar vi har haft tillsammans. Vi är fem personer som har jobbat tillsammans på kontoret, fem väldigt olika personer, som inte kände varandra alls för 6 månader sedan. Både vi själva och våra chefer tar ofta upp diskussionen om att det är konstigt att fem så olika personer kan komma så bra överrens... och det är sant.
 
En sak som jag saknade mest under förra vintern var diskussioner. Att sitta ner och diskutera med människor om allt mellan himmel och jord, att fundera över Livets stora frågor.
 
Och är det något som jag har fått göra i sommar så är det just att diskutera. Galet vad vi fem har pratat, om allt! Jag tror faktiskt inte att vi har utelämnat ett enda ämne i sommar.
Politik, kost, religion, universums mysterier, film, feminism, musik, arbete, serier, filosofi, fotboll, Gud, kärlek, böcker, porr, föräldrar, sorg, sport, könsroller, fotboll, Jesus, mat, poker, smärta, familj, ekonomi, barn, inställning, resor, miljö, sex, hälsa, sjukdomar, träning, tid, drömmar, historia, energi, livsfilosofi... Ja, jag skulle kunna fortsätta denna lista ganska länge till... Vi har haftt djupa och roliga diskussioner.
Vi har dessutom haft en egen bokklubb som skapade många heta diskussioner i början av sommaren, så heta att bokklubben faktiskt fick dö ut, det kändes säkrast så.
 
Även om vi har haft olika åsikter i många frågor, så har vi accepterat varandras åsikter och jag tror att det är den likheten som har gjort att vi har kunnat ha så roligt tillsammans på jobbet denna sommar.
 
Ända sedan vi började arbeta tillsammans i våras har vi planerat att vi ska göra Stockholms nattliv... Igår blev det av. Det blev en rolig kväll på Soap Bar... Några av oss hade så svårt att skiljas åt så vi valde att tillbringa hela natten tillsammans (öhhh, sanningen kanske snarare var att vi hade så långt hem så det kändes jobbigt att åka hem... ;) )
 
Men nu är det snart slut, som tur är har jag två arbetsdagar kvar och får träffa några av mina kollegor igen.
Här är hela gänget samlade, alla de personer som har gjort sommaren 2013 till en himla rolig sommar på kontoret! För att inte tala om vilket fantastiskt jobb vi har gjort på redovisningen!
 
 
 
 
 
 
 

Tjoohooo, jag är inte flygrädd längre!

Jag har alltid älskat att flyga.
Tills för 6 år sedan, efter en resa hem från Turkiet, då jag plötsligt blev flygrädd efter en jobbig resa. Trots det flyger jag ofta ändå. Men väljer alltid en plats långt bak i flyget, sitter alltid på en plats vid gången, blundar alltid när flyget lyfter samtidigt som jag ber några extra böner till Gud och känner hur handsvetten rinner och hjärtat slår hårt.
Det är gruvsamt att flyga helt enkelt och ja, jag har fått riktiga panikångest-attacker ett par gånger när jag flugit.
 
I onsdags var jag på en snabbvisit i Skellefteå. Jag flög upp och bestämde mig för att utmana mig för min flygrädsla. Jag bokade en fönsterplats i mitten av flygplanet. Och när planet lyfte kollade jag ut genom fönstret hela tiden... och det kändes faktiskt inte särkilt jobbigt, men lite handsvett kände jag ändå. 
 
På vägen hem gjorde jag precis samma sak. Wow, vilken flygresa det blev!
Jag bara älskade att sitta där uppe i flyget och se hur människor, bilar, villor, sjöar och skogar bara blev mindre och mindre och mindre ju högre upp vi kom. Jag kunde inte sluta titta ut genom fönstret.
 
När vi kom in mot Arlanda så fick vi inte landa, då det var kö in på landningbanan. Så vi var tvungen att flyga runt, på ganska låg höjd, över Stockholms stad i ca 10 minuter. Utsikten var magisk! Det var sent på kvällen och mörkt men hela Stockholm lyste av lampor. Och vi bara snurrande runt däruppe. Jag såg alla byggnader tydligt, kaknästornet, Gröna Lund, NK, Globen, slottet... Stockholm om natten är otroligt vackert från ett flygplansfönster. Jag ville verkligen inte landa...
 
Så, plötsligt är jag inte flygrädd längre, tvärtom... Sätter mig gärna på ett flygplan igen.
Tjoohooo!
 

"...Det här är mitt liv, det här är mitt jobb. Det här är min tid och mina val som jag har valt dem. Du behöver inte förstå, men det här är sättet som jag gör det på...."

 
 
 
 
 
 
 
  
"...det här är mitt Liv, det här är mitt jobb...."
 
Rubriken är en rad från Melissa Horns låt "Om du vill vara med mig"
 
 
 

Det är Dagarna som går som är Livet...

De flesta som känner mig vet att jag är en ganska aktiv person, svårt att sitta still och oftast full av energi.
Men ibland brukar jag stanna upp och bara ta vara på stunden, njuta av ögonblicket.
Ikväll var en helt underbar höstkväll här i Kallhäll och det var omöjligt för mig att sitta inne.
Jag tog på mig en fleecetröja, min skinnjacka och en halsduk och gick ut i den sköna höstluften.
Jag tog en långsam promenad ner till Mälaren, luften var kall men solen värmde lite ändå.
Självklart lyssnade jag på musik som fyller mig med energi på min lilla höstpromenad.
 
Känslan av Frihet, Lycka, Glädje och Tacksamhet fyllde mig när jag satt på bryggan nere vid badplatsen och andades in den friska höstluften.
 
Lycka över allt jag har, en säng att sova i, mat på bordet, kläder som håller mig varm, vänner och familj...
 
Glädje över att vara fullt frisk, att jag har hälsan i behåll och att jag kan gå dit jag vill...
 
Tacksamhet över att kunna njuta över detta ögonblick och över allt som jag får uppleva i mitt Liv
 
Jag måste erkänna att jag blir filosofisk och lite extra religiös härliga kvällar som denna...
 
Kom ihåg att det är Dagarna som går, som är Livet...
 

Mitt CV!

Om två veckor flyttar jag upp till Skellefteå och jag skickar in jobbansökningar till företag i närområdet varje dag.
Nu tänker jag ta hjälp av er, kära bloggläsare!
Ni som bor i Skellefteå ni får gärna hålla utkik, tipsa, hör er för, håll öron och ögon öppna. Alla tips som kan leda till ett arbete tar jag TACKSAMT emot.
Här kommer en blogg-variant av mitt CV. Dela gärna med er av det.
 

Kameror gör fester lite roligare....

Jag vet att många tycker om att posa framför kameror när det är fest, även jag gör det...
På Steampunk-festen i måndags fanns det flera ställen att bli fotograferade på. Bland annat hade de ställt in en fotoautomat på kanten av dansgolvet. Gissa om detta fotobås var populärt?!
Här är några bilder som vi tog under kvällen
 
När jag vaknade på tisdagmorgonen och hittade dessa bilder i väskan blev jag alldeles varm och lycklig.  Tänk vilka härliga människor jag har fått jobba med denna sommar... och snart är det slut... :(

Steampunk!

Avslutningsfesten blev lyckad och himla rolig som vanligt. Lika hög stämning som varje år när över 700 Gröna Lundare samlas under samma tak.
Temat "Steampunk" blev en succe och de flesta hade lagt ner mycket tid på kläderna. Här kommer några bilder
Jag och mina kollegor Emma och Lina
 Tidsenlig inredning på Tyrol
 Ingen mindre än Adrian Lux spelade på Stjärngalan. Bra drag när han spelade.
 
 Priser delades ut och min kära vän Emelie vann priset för Årets backstage. Yeeey!!!
 
Min outfit för kvällen

Imorgon är det äntligen dax!

Gröna Lunds avslutningsfester brukar vara lyckade tillställningar. Imorgonkväll är det dax för årets sk. stjärngala på Tyrol, där ca. 600 Gröna Lundare ska äta middag och roa sig tillsammans. Jag är galet peppad!
 
Det här blir min 5.e avslutningsfest på Grönan och jag måste säga att årets tema är utan tvekan det roligaste temat. Jag sitter just nu och pysslar lite med de sista detaljerna i min outfit... Jag lovar att det kommer bilder nästa vecka.
 
Bjuder på några bilder från förra årets avslutningsfest. Då var temat "Space", vi valde då att vara olika stjärntecken och jag var "Jungfru"...
 
God 3-rätters och påkostad underhållning brukar det vara på Stjärngalan
 
 
Förra årets outfit...
 
I år är temat "Steampunk" och här är några av de detaljer som jag ska bära under kvällen
 
 
 
Bilder från festen bjuder jag på på tisdag.
 
 

Ängel, troll eller 80-tal!? Hursom så älskar jag det!

Första kommentaren jag fick var "Åhh, du ser ut som en ängel..." Efter det har jag bara fått höra att jag ser ut som ett troll. Personligen tänker jag 80-tal och krustång när jag ser mig i spegeln... Vad jag än liknar så älskar jag mitt nya fluff. :)
 
Trollet på väg på AW ikväll... 

Tillbaka i Sthlm

Har precis kommit tillbaka till Sthlm efter en seg bussresa.
Det är fredag och solen strålar, en perfekt dag för AW.
Så nu ska jag slänga i mig lite lunch och ta en dusch. Sen blir det Grönan ikväll med kollegorna. Middag på Tyrol och konsert med Oskar Linnros står på kvällens program. Jag är taggad! :)

Jag är ett fluff!

Jag har länge varit less på mitt hår och bestämde mig för länge sedan att göra nått åt det...
Och idag var det dax! Med blont, lockigt löshår i handen gick jag till en vän till min systers familj, som är fantastisk duktig på afro-frisyrer. 
Efter 5 timmar så var allt löshår inflätat på mitt huvud med flera hundra flätor...
Så nu har jag världens största blonda fluff på huvudet... och jag skrattar lite varje gång jag går förbi en spegel... Min nya frisyr är nämligen lite galen, men jag älskar den!
Här flätas löshåret in i mitt hår...
 
Jag ska fixa bilder på mitt fluffiga hår, men ni får vänta tills imorgon.... :)

Idag äter vi muffinssmet...

Jag är i Sundsvall.
Idag är Gabbe hemma från "skolan" och underhåller mig istället. Som vanligt önskade han att vi skulle baka chokladmuffins. Och så fick det bli.
Eftersom Gabbe, precis som jag, älskar smet... så blev det inte så många muffins idag...
Men smeten var god!
Gabbe äter chokladmuffinssmet

"...sen en tid tillbaka har jag tänkt så här; insett att jag måste börja om. Jag har kämpat för en plats som passar både här och där, men snart ska jag hitta den jag är..."

 

(Rubriken är en rad ur Melissa Horns låt "Sen en tid tillbaka"... Just nu är det henne jag lyssnar på om och om och om igen...)
 

Hur ska det gå? Hur ska det gå? Hur ska det gå? Hur ska det gå? Hur ska det gå?

Söndagkväll, dagen har varit bra. Har jobbat i detta underbara väder.
Imorgon är det jobbdag igen, men sen drar jag till Sundsvall några dagar. 
Har inte så mycket att skriva så jag bjuder på en bild från imorse då jag promenerade till jobbet
Nybroviken kl. 7.30 imorse.

Nedräkningen har börjat...

Jag har dubbla känslor just nu.
Idag är det precis 4 veckor kvar tills jag får ett eget hem i Skellefteå, en egen lägenhet, mitt egna lilla krypin där jag kan mysa, pyssla, slappa och bara vara... Tacksamheten över att få ett eget boende är enorm, som jag har längtat!
 
Men det betyder även att jag bara har 4 veckor kvar här i Stockholm, fyra veckor kvar i staden som jag älskar och på den arbetsplats som är mitt andra hem... och det känns enormt tråkigt! Kommer sakna Sthlm och vännerna här nere så enormt mycket. Den här gången tänker jag dock inte säga att det är sista gången som jag bor och arbetar här i Stockholm (som jag skrev flera gånger förra året). Nej, den här gången känner jag tvärtom... Jag hoppas att jag en dag kommer tillbaka hit till Stockholm och Gröna Lund.
 
Som sagt, det är dubbla känslor...
Men nedräkningen har börjat..
 
Ser ni att jag har ny och fin design?! Det är Matilda som varit i farten igen. Tack! 
Den passar ju perfekt nu när jag snart ska börja baka igen.
Vet ni? Jag har bestämt att det första jag ska baka i min nya lägenhet är kanelbullar
Tänk att få baka kanelbullar i sitt egna hem, jisses vad jag har saknat det!
 

Min dag i bilder!

Det var länge sedan jag la ut min dag i bilder så det är dags för det nu.
Min dag i bilder fredagen den 6.e september
 
Kl . 6.38 Nyvaken och väldigt pigg, väntar på att tiden ska gå
 
 Kl. 8.00 Frukost. fil och musli
 
 Kl. 9.00 Joggingrunda i skogen. Varmt och svettigt...
 
 Kl. 10.00 Nyduschad
 
 11.00 Datortid och en påse nytt godis
 
 12.00 Omelett med tomat till lunch
 
 Åkte in till stan vid 13-tiden och köpte löshår. Förändringen får ni se nästa vecka...
 
 
Vid 13.30 var jag framme i min favoritpark, Humlegården. La mig på gräset och läste min favoritbok "The Secret". Älskar verkligen att ligga och slappa i Humlegården!
Vid 16-tiden blev det äntligen en kulglass från Stockholms Glasshus vid St. Eriksplan/Karlberg och god var den!
 
18:30 Kycklingrester till middag med wokgrönsaker, ätes i sängen framför TV.n
 
Låg kvar i sängen resten av kvällen och kollade på "Fångarna på Fortet". Roligare fredagkväll har jag haft...
 
Vid 22.30. Tack och Godnatt. Klockan ringer 5.30 imorgon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det här med att vara ledig är inte riktigt min grej...

Jag har nu varit ledig i 3 dagar, tisdag, onsdag och idag torsdag, kommer även vara ledig imorgon... och jag avskyr det! Varför? För att jag inte har något planerat. Jag försöker hitta på nya saker att göra, åka till nya platser och se andra saker, men jag blir ändå uttråkad.
 
Jag försöker fylla dagarna med roliga saker, men det är svårt.
Igår blev det dock en heldag med Ida på Djurgården och Skansen, hur trevligt som helst. Lunch, fika och glass med trevligt sällskap i 6 timmar. Sånna dagar uppskattar jag. Dessutom sprang vi in i President Obamas enorma bilkortege. Presidenten själv vinkade åt oss genom bilrutan
 
 President Obama i bilen...
Bilder från Skansen
 
Idag har jag försökt roa mig på egen hand, bestämde mig för att kolla in second hand-butiker. Så jag har fördrivit tiden på Erikshjälpen, Myrorna och Stadsmissionen idag.... det var lagomt roligt.
Stockholms innerstad gick jag igenom i tisdags, så imorgon måste jag utforska något annat. För sitta hemma och kolla på serier/film en hel dag, det klarar jag inte, alldeles för rastlös för det.
 
Imorgon har jag en plan, besöka Stockholms glasshus vid St. Eriksplan. Har tänkt göra det hela sommaren, men inte blivit av, men imorgon är det dags. Får väl passa på att strosa lite på Kungsholmen oxå, när jag ändå är i närheten, allt för att slippa sitta hemma.
 
Ja, jag längtar faktiskt till lördag då jag får jobba igen, för det här med lediga oplanerade dagar är inte riktigt min grej...
 
 

Brrrrr...

Det är den 2.a september, med andra ord är det höst.
Igår kom känslan av höstångest över mig. En känsla som jag nästan aldrig har.
Jag gillar hösten, men igår kände jag mig frusen, tom och ensam. Tror det beror på kontrasteffekten, att plötsligt komma hem från ett varmt land med roliga människor till ett kallt Sverige och en tom lägenhet.
Jag hoppas det bara är en tillfällig känsla...
 
September, min sista månad i Stockholm och på Gröna Lund, det känns också tråkigt, otrolig tråkigt. Bara den tanken får mig att känna mig mer höstdeppig. Jag trivs ju här! Men Stockholm finns ju kvar...
 
Nu i september kommer jag bara att arbeta 50%. Det betyder mycket ledigt under veckorna. Måste helt enkelt försöka ta vara på mina sista lediga dagar här i Stockholm, ha så roligt som möjligt.
 
Nu ska jag krypa ner under en filt, för jag fryser...
 

En resa att komma ihåg...

Det är konstigt hur bra saker kan bli när man är helt utan förväntningar inför en händelse.

 

För drygt en månad sedan var jag väldigt, väldigt tveksam till att följa med min kusin Viktor och hans kompis Johan till Cypern. Att tillbringa 1 vecka i utlandet tillsammans med två teknikgalna killar, som kanske inte delar mina intressen, kändes som om det kunde bli en ganska… tråkig resa.

 

Dessutom har jag alltid rest tillsammans med mina närmaste vänner tidigare, personer jag känner väldigt väl och som jag vet att jag trivs tillsammans med. Resa med en person som jag träffar ca. en gång vartannat år och en person som jag aldrig tidigare har träffat, det kändes faktiskt lite riskabelt. Vad händer om vi inte kommer överrens över huvudtaget och ändå måste bo i samma lägenhet i en veckan?!

 

Men då Viktor sa att de två måste arbeta en hel del på Cypern, så tänkte jag faktiskt ”Vad bra då slipper jag umgås med dem på dagarna, då kan jag ligga ensam på stranden på dagarna och bara umgås med dem lite på kvällarna…” och just därför valde jag att faktiskt att följa med dem till Cypern. (Jo, jag har berättat för dem att jag tänkte så… :)

 

Jag tänkte alltså att det kommer bli en lugn och skön resa, men ganska tråkig, då det inte kommer hända så mycket, men att jag i alla fall skulle få en vecka med sol och bad.

 

Oj, vad fel jag hade!

 

Den här resan har varit så annorlunda jämfört med alla mina tidigare resor. Och den blev absolut mycket roligare än vad jag hade förväntat mig. Jag har inte behövt vara ensam en minut, vi har solat, badat, åkt bil till helt fantastiska platser, varit på jakt efter vågor, surfat, ätit glass och eftersom Viktor och Johan var så roliga att hänga med så valde jag att följa med dem de kvällar de var och jobbade med att dra kablar ;)

 

Listar några saker som är värda att komma ihåg från resan:

 

*Jag har surfat! Andra surfdagen lyckades jag ta mig upp på fötterna dessutom och stod (dock med låg tyngdpunkt) på brädan. Det var skiitskoj!

 

*Jag har varit på en ”Sköldpaddestrand” och fick se en sköldpadda i vattnet. Häftig upplevelse.

 

*Det mest komiska var när vi såg en bil köra runt med öppen dörr, ur dörren stack en hund ut huvudet och bredvid hunden stod en livs levande pelikan(!). Japp, de hade en pelikan-fågel i baksätet, hur konstigt som helst.

 

*Jag blev för första gången i mitt liv getingstucken

 

*Jag blev livrädd för ”the white old lady” som bodde i samma hus som Viktor. Den gamla damen, döv och blind, satt ute sent på kvällarna och hon såg verkligen ut som ett spöke. Läskig tant som skrämde mig flera kvällar (något som vissa tyckte var skiitskoj…)

 

*Vi besökte Cyperns slalom-anläggning uppe i bergen. Känns ju lite konstigt att ett land med en temperatur på 36 grader dagtid och 28 grader nattetid har en skidanläggning med pistmaskin, skidskola och tre liftsystem. Det kanske är till Cypern nästa slalomresa går till?!

 

Jag är så Tacksam att jag hade möjlighet att besöka min kusin på Cypern, jag är Tacksam att resan blev så mycket roligare än vad jag trodde och för att resesällskapet inte var så tråkiga som jag trodde.. ;)

Här kommer ytterligare några bilder från semestern

 Jakten efter perfekta vågor...
 Skidanläggning på Cypern
 Mer surfande....
Mycket glass har det blivit i veckan...
 
 
Imorgon är det vardag igen och jag ska jobba, dax att lämna semesterrutinerna nu alltså.

Home Sweet Home!

Klockan är 1.48 på natten och jag kom precis hem till Kallhäll. Har krupit ner under mitt täcke och käkar knäckemackor nu. Skönt att vara hemma igen även fast det känns himla tråkigt oxå, veckan på Cypern blev sååå mycket roligare än jag trodde. Berättar mer om veckan imorgon när jag är piggare. 
Men bjuder på några bilder från de senaste dagarna nu iallafall.