Plötsligt händer det!!!

Det är knappt att jag fattat det själv. Efter nästan 4 månaders arbetslöshet, över 130 st skickade jobbansökningar och 5 anställningsintervjuer så var det äntligen min tur
Jag har fått ett heltidsjobb inom det område jag är utbildad inom!
Lyckan är total!
 
Jag skrev ju förra veckan att jag skulle på intervju till Umeå, men att jag hade en dålig magkänsla. 100 ansökningar hade kommit in och 6 personer var kallad på intervju. Jag var bara glad att min ansökan blev utvald av de 100. Efter intervjun kände jag att jag inte var aktuell för jobbet. Hade verkligen ingen positiv känsla...
 
Men i måndags ringde platschefen mig och frågade om jag fortfarande vill börja arbeta hos dem. Jag trodde han skämtade! Två dagar senare gjorde jag min första arbetsdag i Umeå.
 
I onsdags började jag alltså arbeta heltid på en statlig myndighet i Umeå som ekonomiadministratör. Jag har fått ett helt eget kontor med namnskylt på dörren, egen dator samt mobil. Hör ni hur seriöst det låter? Jag önskar jag kunde förklara för er vilken otrolig lycka och glädje jag känner över att ha fått detta arbete. Äntligen jobbar jag med det jag vill och på en myndighet som är otrolig spännande.
Och jag känner mig mer vuxen än jag någonsin gjort!
 
Jag känner en enorm TACKSAMHET att äntligen få göra nytta, att få arbeta och att få ha kollegor. Äntligen! En annan fördel med att arbeta är ju att man får lön och Tackvare det här jobbet så ökar jag plötsligt min månadsinkomst med hela 200% efter betald skatt (jämfört med a-kassa alltså). Föreställ dig det själv om du plötsligt skulle öka din nettoinkomst med 200%. Hur stor glädje och tacksamhet skulle du känna?!
 
Nu kan jag äntligen börja pensionsspara och köpa ekologisk/närproducerad mat.
Visst är det just det man vill göra när man får en vettig inkomst?!
 
Efter tre arbetsdagar känns det som om jag vill arbeta där förevigt. Att jag måste pendla 27 mil (4 timmar med buss) varje dag känns inte alls som ett problem. Det är värt varenda liten minut på bussen att ta sig till arbetsplatsen, till mitt jobb!
 
Mitt viktigaste mål för 2014 var att få ett givande arbete, den 29 januari nådde jag mitt mål!
 
Lycka
Glädje
Tacksamhet
-----------------------------------------------------------------
 
 

Tavlor

Väggen bakom min TV saknar tavlor och den känns väldigt tråkig. Just nu sitter jag och velar vilka bilder från mitt fotogalleri som jag ska göra tavlor av. Svårt att bestämma mig för vilka som blir bäst...
 
   
Dessa tre eller...
 
  
de här tre....
Ska fundera några dagar till tror jag...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett Ja kan leda till....

När jag flyttade tillbaka till Skellefteå i oktober bestämde jag mig för att knyta nya kontakter här i stan. Men hur gör man det? Jag valde att tacka Ja till alla erbjudanden jag fick. Sedan i oktober så har jag följt med vänner på middagar, fester, träningar, krogen... ja, på allt som kan leda till att jag möter nya människor. Och vart än jag går så har jag fullt fokus på att marknadsföra mig själv och berätta för nya bekantskaper att jag söker arbete. Och min "Ja-inställning" ger ändå små men givande resultat, jag har träffat flera intressanta människor och jag får ofta tips om jobb som jag borde söka och människor jag borde kontakta.
 
Men att tacka Ja till allt kan även vara något energikrävande.
Den här helgen har jag inte haft många minuter ensam...
Sedan fredagmorgon har jag haft fullt schema. Fredagen bestod av träning, lunch på stan, middag och besök av vänner på kvällen, nattklubb på Verandan... Ja, t.o.m på nattklubben kan jag berätta för okända människor som jag pratar med att jag söker jobb, man kan ju aldrig veta vem som har de rätta kontakterna...
 
Efter tre timmars sömn den natten drog jag iväg på Kickoff med Friskis & Svettis. Träning, middag och trevligt sällskap stod på schemat. Om ni tror att man sitter still på F&S kickoffer så tror ni fel. Självklart var det en hel del tävlingar som gick ut på att springa och svettas. Vid 22.00 tiden på lördagkväll var jag helt energilös, svettig och galet trött. Vad tror ni att jag gör då?
 
Yes, jag hällde i mig litervis med vatten och mjölk och följde med kompisarna ut på nattklubb på Verandan även på lördagkväll. Vill ju inte riskera att jag kanske missar ett möte med någon viktig person i Skelleftenatten...
Det var med tunga fötter jag dansade loss på Verandans dansgolv, men roligt hade vi.
 
Jag vet inte hur många kalorier jag har bränt denna helg, både på Friskis och på dansgolvet, däremot vet jag att idag så blir det en vilodag. Det tar på energin att tacka Ja till allt, men det är galet roligt och givande så jag kommer fortsätta med min "Ja-inställning" Jag är säker på att det är just det som kommer leda till ett jobb... :)

Roliga dagar...

Gårdagen blev super. Började dagen med att få besök av en kompis som behövdes "snyggas till" lite grann. Efter lunch tog jag en buss till Bureå där jag äntligen fick träffa Therese. Dessutom fick jag träffa nyfödda sonen som låg i hennes mage sist jag träffade henne. Självklart blev det en hel del bus med lilla Elina också. En mysig dag i Bureå.
 
 Nästan hela familjen samlad
 
 Det är galet mycket snö i Bureå... och vackert som bara den...!
 
När jag kom hem från Bureå blev det en snabb middag innan jag sprang iväg och tränade. Dans Fuego är riktigt roligt och svettigt. Ser redan fram emot nästa veckas Fuego.
 
Idag har jag haft kompisar på besök på förmiddagen. Just nu tvättar jag för fullt och om ett par timmar ska jag iväg och träna. Det är dags att komma igång med vårt träningsschema och om vi har energi över så blir det ett yogapass efter det.
 
Imorgon är det fredag och alla verkar peppade för en kväll på Verandan, årets första Club 27 kommer bli galet skoj tror jag. Jag är taggad till 1000!

Vackra vita Vintervärld!

Jag tog bussen till Umeå denna vackra vinterdag. Här inne i Skellefteå har vi inte speciellt mycket snö, ca. 1 dm kanske. Men bara ett par mil utanför stan är det riktigt mycket snö. Det var en otroligt vacker vintervärld utanför fönstret och jag kunde inte låta bli att fotografera. Blir förstås bara halvbra bilder genom bussfönstret... En klar och kall dag i Skellefteå idag, termometern står just nu på -23 grader.
Hur intervjun gick? -Jo, det kändes bra (som vanligt)... förutom att jag påstod att jag var ordningsam och sedan glömde kvar ett viktigt intyg hos dem... Jaja, jag sa ju aldrig att jag var perfekt så det kanske är okej ändå.
 
 Vacker vintervärld utanför Bureå
 
 Snö, snö. snö...
 
 

Mot Umeå!

Sitter och väntar på att klockan ska slå 13.00. Ska ta en buss till Umeå där en anställningsintervju kommer ske senare idag.
Jag har varit arbetslös i drygt tre månader och varit på flera intervjuer under den här perioden, däremot brukar jag aldrig skriva om det här på bloggen. Brukar känna att jag lägger en press på mig själv om jag berättar om mina anställningsintervjuer för alla. Men av någon konstig anledning känner jag att jag inte kommer få det här jobbet (heller) vilket gör att jag heller inte känner någon press överhuvudtaget... Däremot HOPPAS jag verkligen att jag får det.
 
Idag är det alltså dags för årets första intervju, vilket känns roligt. Ja, jag gillar att gå på anställningsintervjuer och prata om mig själv i 1 timme :)
 
Så håll tummarna idag!

"...Don't stop now, just be the champion, work it hard like it's your profession, watch out now, 'cause here it comes..."

Mitt hälsosamma år har börjat riktigt bra. Jag äter bra mat och väldigt lite sötsaker.
Plus att jag har kommit igång bra med träningen. Tror jag har varit på gymmet totalt 16 gånger hittills i år, vilket är en ovanligt bra start för mig. Lika bra att passa på nu när jag har både tid och energi.
 
Idag hade jag en bokad tid med en gyminstruktör och det ökade min motivation ytterligare kan jag lova. Han la upp ett träningsschema åt mig (och kompisen Lisa) som vi ska köra i ca. 8 veckor. Blir roligt med mer variation i träningen och dessutom blir det roligt att träna med fria vikter och skivstång... det har jag inte vågat mig på tidigare. Vi insåg snabbt att min svaga punkt är magmusklerna, så nu blir det hård magträning framöver.
 
Ska bli himla roligt att se om min kropp blir starkare under den här perioden.
Hur som helst så är jag peppad till 1000!
 
(Rubriken är en rad från Britney Spears låt "Work B***h")

Nej, jag kan inte se vilka som läser min blogg.

Det händer att jag får frågan om jag kan se vilka som läser min blogg. Jag vet att många som läser bloggar tycker att det känns som om man "tjuvläser" om en persons liv och just därför vill de inte att det ska synas att de har varit in och läst bloggen. Men svaret är nej, jag kan inte se vilka som har varit in och läst på min blogg. Jag kan se hur många läsare jag har, men jag kan inte se vilka läsarna är. Om du däremot väljer att lämna en kommentar, så ser jag förstås vem det är.
 
Så fortsätt att läsa min blogg i "smyg" om du vill, bara roligt att se att det finns folk som faktiskt vill läsa om mig och mitt, just nu ganska ospännande liv!
 
Trevlig måndag kära bloggläsare!

"...Girl lose your blues and just laugh at life, and then seize the day, cause you only live once..."

Tjoohoo...!!!
Tänk att Hoffmaestro lyckades få Skellefteåpubliken att röja loss.
Nej, det blev inte samma kaos som när de spelade på Gröna Lund för 3 år sedan, men bra drag var det ändå.
Bandet spelade alltså på Folkparken här i Skellefteå igår och i sista sekund valde jag att följa med kompis dit.
Det blev en superrolig kväll och Hoffmaestro lyckades verkligen få igång publiken, vilket är just det som de är kända för. Under den timme som bandet spelade så lyckades jag få ihop 10 000 steg på min stegräknare, så ja, det blev en hel del hoppande och springande under konserten.
En superrolig kväll helt enkelt!
 
Hoffmaestro
Lisa lyckades få sångarens Jens svettiga handduk, dessutom fick hon den signerad efteråt... Vad hon nu ska med den till?!
 
(Rubriken är en rad från Hoffmaestros låt "Seize the day")
 
 

"...Det finns en fara i att aldrig hitta vägen, det finns nått vackert med att vandra den ändå..."

Jag har varit singel i ca. 1½ år men fortfarande kan jag komma på saker som jag gör för första gången som singel. I fredags valde jag att göra en efterrätt efter middagen, något som jag alltid gjorde, varje fredag, när jag var i ett förhållande. Men jag kan inte komma ihåg att jag faktiskt har tillagat en riktig fredagsmiddag och efterrätt sedan jag blev själv. Men i fredags var det dags...
 
Jag valde att göra en smulpaj med hallon och vaniljvisp till. Jag insåg att det är dumt och onödigt att göra en normalstor smulpaj, då det bara var jag som skulle äta av den... Så jag gjorde en minivariant.
 
 
När jag stod där och hade gjort i ordning en liten smulpaj i en muffinsform skrattade jag lite åt mig själv när jag insåg hur tragiskt det såg ut på nått sätt. En ensam liten paj som jag skulle äta i min ensamhet. Det var precis som om smulpajen skrek till mig: "Du är ensam!"
Men jag tog inte åt mig av smulpajens uttryck, istället skrattade jag lite och tänkte på hur mycket roligare mitt liv har blivit nu när jag är singel. Jag satte mig i soffan, åt min supergoda smulpaj samtidigt som jag började peppa för lördagens konsert med Hoffmaestro...
 
Det blev en alltså en fredagkväll hemma i soffan, men med en god smulpaj att njuta av i alla fall... kommer helt klart göra fler ensamma smulpajer i framtiden!
 
Efterrätt för singlar... :)
 
(Rubriken kommer från Melissa Horns låt "Hur ska det gå?")

Bakförbud!

I december bakade jag väldigt mycket, så därför bestämde jag mig för att ta ett bakuppehåll nu i januari.
Efter två veckor börjar det nu klia i mina bakfingrar. Längtar efter att baka småkakor... och semlor!
Vi får se hur länge jag klarar att hålla mig borta från bakningen, stor risk att det blir en liten blåbärspaj i helgen i alla fall... jag längtar blåbärspaj med vaniljvisp. Mmmm...
 
Mazariner var det jag bakade senaste. Receptet hittar ni HÄR
 
 
 

Torsdag och jag fixar lite saker...

Idag har jag en hemmafixardag. Det behövs efter flera dagar på rymmen... jag lyckas fylla mina arbetslösa dagar med massa roligheter kan jag lova. Idag avbokade jag ett besök hos kompis, så att jag kunde ägna lite tid åt att söka arbeten. Så hela förmiddagen idag har jag suttit vid datorn. Passar även på att rensa upp och städa lite i lägenheten när jag ändå är hemma. Om jag hinner ska jag göra om mina julnaglar som jag nu har haft i 5 veckor också... Ikväll blir det träning och besök hos kompis (som vanligt)
 
Ja, full fart är det men jag läääängtar efter ett heltidsarbete. Som vanligt har jag några arbeten på gång och intervjuer inbokade... vi får väl se om jag snubblar på mållinjen även denna gång eller om det är min tur nu. Visst håller ni tummarna?!
Än så länge håller jag humöret uppe, men jag vill påminna er alla om att tipsa mig om arbeten om ni ser något som skulle passa mig. Enda kravet jag har att det är ett arbete på mer än 20tim/v...
 
Nu: diska och dammsuga

Veckan är slut...

Den här veckan har varit ovanligt stressig för mig, full fart från morgon till kväll varje dag. Som tur jag älskar jag att leva så (i alla fall i korta perioder)
Veckan har bestått av Luleåresa, nagelskötsel, träning, flytthjälp till kompis, fester, middagar, kattvaktande, fika med vänner, bortstädning av julen, simning, jobbsök och lite mer träning... Inte många lugna stunder, men galet roligt!
 
Nästa vecka blir lugnare, men några roligheter har jag inbokat. Ser fram emot veckan som kommer.
 
Nu: kvällsfika lite

Matjessilltårta

Matjessilltårta är en favorit hos mig till jul.
De senaste åren har jag gjort en silltårta till uppesittarkvällen, dagen innan julafton. Gott att variera uppesittargodiset mot något matigare när man sitter och laddar upp inför julafton.
Det här receptet på silltårta skrev jag av från någon blogg för flera år sedan (kommer inte ihåg från vilken blogg) och jag tycker den är supergod!
 
 
MATJESILLTÅRTA
50 g smör
200 g kavring
2 gelatinblad
2 hårdkokta ägg
½ hackad rödlök
1 burk matjessill
200 g filadelphiaost
3 dl creme fraiche
salt, peppar, dill
 
Mixa kavring till fina smulor, smält smör och häll i kavringssmulorna. Blanda väl och tryck ut kavringen i en form med avtagbar kant.
Hacka rödlök, ägg och matjessill och blanda tillsammans med philadelphiaost och creme fraich. Krydda ev. röran med salt peppar och dill.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Krama sedan ur vattnet och lägg gelatinbladen i en kastrull med nån matsked vatten, smält försiktigt. Låt svalna något och blanda sedan i gelatinet i matjessilröran. Häll röran över kavringen. Låt stå i kylskåp tills den stelnat.
 
 

Vecka 2

Ny vecka imorgon
Jag tänkte att från och med imorgon kommer alla gå tillbaka till sina vanliga rutiner, jobb och skola o.s.v. Men jag insåg just att det är röd dag även imorgon...
 
Jag har mycket planerat kommande vecka, så mycket att jag måste sätta påminnelse på telefon för att inte glömma något inbokat möte. Förutom mycket träning, "jobb" på F&S och klipptid så ska jag även upp till Luleå på "studiebesök" två dagar i slutet av veckan, det ser jag verkligen fram emot.
 
Denna söndagkväll tillbringar jag i soffan framför JVM-finalen... :)
 
Ha en trevlig kväll!

Lingonlimpa

Jag äter nästan aldrig mjukbröd, men till jul bakar jag alltid Lingonlimpa. Den här limpan är saftig, galet god och världens enklaste att göra. Normalt brukar jag göra den i långpanna, men då jag äter så lite bröd så minskade jag receptet rejält och gjorde den i en liten limpform i stället, det funkade det också.
Bjuder på receptet på denna enkla Lingonlimpa
 
 
Recept Lingonlimpa
 
2 liter rågsikt
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 tsk bikarbonat
3 dl sirap
1 liter filmjölk
2 dl lingonsylt
 
Blanda alla ingredienser i en bakmaskin eller för hand. Degen ska vara kletig. Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll i degen. Grädda limpan på 100 grader i 45 minuter. Höj sedan värmen till 175 grader och grädda ytterligare 30 minuter. Låt den svalna och skär sedan upp till 6st limpor. Det går även att dela receptet på tre delar och göra en limpa i en mindre bakform, grädda den då något kortare tid.
 
Supergod att äta med ost på till ett glas mjölk!
 

Jasså, är det fredag...?!

Är det fler än jag som är helt dagvill?
Jag kom hem idag efter en halv arbetsdag på Lindex, tog tag i tvätthögen och veckohandlade på ICA. När jag ska kolla kvällens TV-tablå inser jag att det är fredag. Visst känns det mer som en tisdag eller onsdag idag?
 
Årets första fredagkväll tillbringar jag alltså i tvättstugan. Tur att detta år bjuder på fler fredagar.
 
De första dagarna på 2014 har varit bra, jag har tränat som en liten galning och det har gett mig en enorm träningsvärk i hela kroppen.
 
Nyårsafton firade jag hemma hos en kompis tillsammans med flera olika familjer, tror vi var mellan 25-30 pers totalt. Det var en riktigt rolig kväll med god mat och roliga lekar. Vid kl. 2.30 letade jag mig hem på nyårsnatten.
 
Nu: springa ner till tvättstugan
 
 

Känslan när man hittar saker som man verkligen gillar!

Jag går gärna i second handbutiker och kollar efter fynd. Oftast hittar jag inte så mycket spännande, men ibland ramlar jag över saker och prylar som jag blir helt förälskad i. Nu i mellandagarna var jag förstås in på Erikshjälpen i Fränsta och där hittade jag champagneglas som jag bara blev tvungen att köpa. Även om det kanske inte är nått värde i glasen så är jag barnsligt nöjd över mitt köp och jag bara älskar mina nya glas.
Nästa nyårsafton så hoppas jag någon vill skåla in nya året med mig och mina nya champagneglas.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett Nytt År är här....

Varje nytt år ser jag alltid fram emot året med spänning och förhoppningar. När året börjar lida mot sitt slut så brukar jag alltid tycka att det är skönt att det är över och att ett nytt år står för dörren.
Så även vid detta årsskifte.
Jag får alltid ny energi vid varje nyårsskifte och det är galet skönt. Jag är taggad till tusen och ser med stor spänning fram emot det nya året.
Jag tror det beror på mina drömmar och mål som jag alltid bestämmer mig för att uppnå under det kommande året.
Igår skrev jag lite om de mål jag uppnådde under förra året.
Listan med 2014 mål och önskningar är färdigskriven och jag är redo att kämpa för att nå dessa mål!
Jag tänker inte berätta vad som står på listan men jag kan avslöja att mina topp 3 målsättningar för 2014 handlar om arbete, hälsa och Kärlek!
 
2014 är här...
Nu kör vi!