"...som att inte trivas i staden som man bor i, men aldrig ta sig därifrån..."

Sommaren flyger förbi (som alltid) och jag försöker hinna göra så mycket som jag kan och orkar.
Igår spelade Melissa Horn på Folkparken i Skellefteå och vi var ett litet gäng som gick dit. Melissa Horn är en artist som jag har lyssnat väldigt mycket på, är det någon som kan uttrycka sina känslor i musik och ord så är det hon... och jag känner igen mig i många av hennes textrader (t.ex. den rad som ni ser i min rubrik ovan) Jag har sett henne live ett par gånger tidigare och hon är alltid lika bra.
Det blev en mysig sommarkväll i gräset på Folkparken igår och kvällen slutade på Bishops. Perfekt sista kväll i Skellefteå. 2 timmars sömn blev det innan jag släpade min stora resväska till bussen imorse och åkte till jobbet i Umeå. Nu är jag på väg till södra Sverige och återvänder upp till Skellefteå om ca. 2-3 veckor. Kommer bli några roliga veckor runt om i landet tror jag!
Äntligen har jag också semester!
 

Melissa Horn på utomhusscenen, Folkparken Skelleteå
 

"...I feel like screaming til my lungs have no air, feel like running though I don't know where, feel like laughing til I'm drowning in tears... for the first time in years I feel... I feel good as hell, I feel good as hell..."

Rubriken är en rad från Paul Rays låts "Good as hell" (superbra, lyssna på den!)
En låt som sätter ord på mina känslor och mitt Liv just nu.
Jag njuter av Livet, jag vaknar med ett leende och jag känner en inre lycka och glädje som jag inte har känt på många, många år, det är en häftig känsla! När människor som jag knappt känner dessutom ger mig kommentarer som "Du strålar!", så inser jag att jag utstrålar precis det jag känner inombords... :)
 
Den här sommaren blir den andra sommaren i hela mitt liv som jag bor helt ensam. Senaste sommaren som jag bodde helt själv och då jag hade 100% frihet att göra vad jag ville utan att behöva anpassa mig till någon annan var sommaren 2004. Sommaren 2004 kommer jag ihåg som den absolut roligaste i hela mitt Liv, det var en galen sommar som jag har många roliga minnen ifrån!.
 
Den här sommaren, 10 år senare, bor jag återigen helt ensam i min egen lägenhet och jag känner en enorm frihet. Dessutom upplever jag just nu den roligaste sommaren på 10 år. Jag kan inte låta bli att fundera på om det hänger ihop med att jag bor själv och inte behöver anpassa mitt Liv till någon annan... precis som det var 2004.
 
Roligheterna löser av varandra den här sommaren och helgen som precis är slut har bjudit på många skratt och spännande äventyr. Strandhäng, pizzamiddag, häng med kompisar på stan, nattbad, clubliv och utomhusfester är bara en del av det jag hunnit med i helgen, alltid tillsammans med Skellefteås skönaste människor.
 
En rolig lördagkväll hos Lisa
 
Nattbad i älven kl. 03.30
 
Idag, söndagshäng vid älven.
 
Imorgon är det dags för arbete igen, men på torsdag då får även jag äntligen semester!
 
Trevlig söndag!
 
 

Hemos tenido un turismo divertido España...

Jag och kompisen Frida drog till Spanien några dagar tidigare den här veckan. Det är så himla smidigt att flyga till Girona härifrån Skellefteå. Direktflyg med Ryanair och det tar ca. 3½ timmar. Vi valde att inte åka vidare till Barcelona utan tog en taxi från flygplatsen och åkte 3 mil mot kusten, Coasta Brava. Orten heter Platja d'Aro och är superbra om man vill sola och bada. Jag var där för 6 år sedan och det är mycket troligt att jag åker tillbaka dit.
 
Vi hade 4 soliga och härliga dagar i Platja d'Aro och självklart lyckades jag bränna mig rejält...
Bjuder på några bilder från resan
 
 
 
 
 
 
Nu: ut och njuta i sommarvärmen

"...Människor på rad i kö äta, jobba, sova, dö... Jag går och fiskar, och tar en tyst minut åker ut, ut och fiskar... En chans att andas in, andas ut..."

Det har gått en vecka sedan jag uppdaterade bloggen och det har en förklaring att jag inte bloggar oftare. Tänkte att jag kan dela med mig av en helt vanlig vecka i mitt liv, så kommer ni förstå tystnaden här. Läs nedan vad jag har haft för mig sedan mitt förra blogginlägg.
 
Lördag 5 juli
Kliver upp kl. 7.15. Tar en buss till min vän Therese i Bureå kl. 8.30. Hänger med hennes familj på deras uteplats i solen till klockan 15... Tar en buss hem till stan. Hemma vid 16.00 och tvättar flera tvättar.
På kvällen cyklar jag till Lisa där vi hänger till klockan 00.00, efter det drog vi in till Skellefteås cocktailbar vid älven.
 
 
Bryggargatans drinkbar
Hemma kl. 02.00.
 
Söndag 6 juli
Vaknar klockan 8.30. Packar badväskan och cyklar till Vitbergsbadet klockan 10.00. Möter upp Frida och hennes barn. Solar och badar hela dagen till klockan 17.00, då jag följer med Frida hem till Bergsbyn och blir bjuden på grillmiddag.
Vitbergsbadet
 
Grillar hos Frida
Tar bussen hem 23.15... Somnar vid 00.30.
 
Måndag 7 juli
Klockan ringer 4.45. Tar en buss till jobbet i Umeå kl. 5.50. Jobbar hela dagen, hemma i Skellefteå klockan 18.30. Blir hämtad av Lisa vid kl. 20.00, åker och kvällsbadar i Bodaträsket.
  
Årets första kvällsdopp
22.00 tar vi en kvällspromenad runt broarna. Hemma och somnar vid kl. 00.00.
 
Tisdag 8 juli
Klockan ringer 4.45 och jag åker till jobbet i Umeå. Jobbar till 16.00 och stannar kvar i Umeå för AW med kollegorna. Käkar middag och hänger på Båten i Umeå till klockan 19.00.
Båten i Umeå har världens godaste pommes, gjorda av sötpotatis
 Tar en buss hem till Skellefteå, hemma klockan 21.30. Klockan 22.00 tar jag en promenad runt broarna.
Somnar ca. 00.30.
 
Onsdag 9 juli
Klockan ringer 4.45 och jag åker till jobbet i Umeå. Jobbar till klockan 15.00 och tar en friskvårdstimme efter det. I Skellefteå klockan 17.00, uträttar ärenden på stan och går sedan på Friskis och Svettis och tränar.
Svettas på gymmet
Hemma klockan 20.00. Bokar tågbiljetter, betalar räkningar och fixar i hemmet. Sover ca. 23.30
 
Torsdag 10 juli
Upp klockan 4.45 och åker till Umeå. Jobbar. Hemma i Skellefteå klockan 18.30. Får besök av två personer som stannar till klockan 22.00. Går och lägger mig vid 00.00
 
Fredag 11 juli
Klockan ringer 4.45, åker till Umeå. Jobbar.
Åker till Skellefteå klockan 15.00. SEMESTER!  Uträttar ärenden på stan, hemma vid 18.30. Får besök och klockan 19.30 drar vi in till Trästocksfestivalen, käkar festivalmat och kollar på Linnea Henrikssons konsert.
 
Linnea Henriksson spelar på Trästocks denna underbara sommarkväll
Klockan 22 drar vi hem till en kompis. Avslutar kvällen på Bishop. Somnar klockan 03.30
Käkar "nattamat" på Trästocksområdet med vännerna klockan 02.00
 
 
Lördag 12 juli
Klockan ringer 9.00. Kliver upp och packar strandväskan. Klockan 10.30 åker vi till havet. Frida, Fredrik, Lisa, Amanda och jag trycker in oss i en bil och Jessica åker MC efter oss. En helt underbar dag på stranden, kanske sommarens härligaste dag!
 
 
 
Denna vackra strand ligger en bit utanför Skellefteå, Bjuröklubb
Klockan 16 åker vi mot stan igen.
Klockan 19 drar vi till en kompis, laddar för Trästocksfestivalen. Spelar kubb och leker. Kollar på Dani M's konsert på Trästocks.
Dani M var riktigt bra
Vid 23.30 drog vi till Verandan. .
Magisk himmel i Skellefteå klockan 2.00
Hemma klockan 02.30
 
Idag, söndag 13 juli
Vaknar klockan 8.15 och går genast ner till tvättstugan och börjar tvätta. Storstädar lägenheten och tvättar flera maskiner. Klockan 13. cyklar jag till stan för att uträtta ärende. Möter upp Lisa för lunch vid älven. Vi åker vidare till Falkträsket för sol och bad (själv tar jag med en kudde och sover en stund på stranden). Hemma vid kl. 19.00, då jag börjar packa min resväska... Klockan 21.30 drar jag in till Olearys och tittar på VM-finalen.
Fotboll på Olearys 
Hemma klockan 00.00. Fixar och packar det sista...  och bloggar. Nu är klockan 01.30 och jag ska snart sova...
 
Imorgon, måndag 14 juli
Klockan ringer 7.00.
Klockan 11.45 sitter jag på ett flyg till Spanien... :)
 
Anledningen till att jag inte bloggar så ofta är helt enkelt att jag prioritera att göra andra saker just nu... saker som kommer göra den här sommaren till den bästa sommaren på många, många år!
 
Njut av Livet, det går inte i repris....
 
 

"...You can go your own way, you can call it another lonely day. You can go your own way..."

Fredagkväll, klockan har precis passerat 23.15. Solen har gått ner och det är 15 grader varmt ute.
Men själv så har jag, tro det eller ej, krupit ner under mitt nytvättade täcke, som doftar äpple efter sköljmedlet. Alla lampor är släckta och jag ligger med datorn i mitt knä. Spotify är på och just nu spelas Kents gamla låt "Duett" här hos mig.
 
Den här kvällen har varit lugn och skön. Efter en trevlig middag på Allstars uteservering med min vän Jessica, cyklade jag hem och fyllde mitt badkar, ett rogivande skumbad kändes rätt just ikväll. Efter ett långt bad la jag mig i soffan och nu jag har precis flyttat mig till min sköna säng. Den nyinköpta kudden gör att jag sover ännu lite skönare på nätterna än vad jag tidigare har gjort
 
Efter den här veckan så ligger jag efter med sömnen. Som ni vet kliver jag upp kl. 4.50 varje morgon, tar en buss till jobbet i Umeå och kommer hem igen vid 18.30 på kvällarna. Och då brukar jag passa på att träffa kompisar, så det har blivit sena kvällar hela veckan... Jag har dessutom dragit på mig en förkylning, så energinivån har inte varit på topp den här veckan.
 
Faktiskt, så känns det skönt att bara ligga hemma och ta det lugnt ikväll, eller egentligen hade jag hellre varit ute i sommarnatten, men jag tror att jag behöver en kväll som denna...
 
Imorgon är det lördag och jag ser fram emot att besöka en vän i Bureå.
 
Nu: kolla efter hotell i Barcelona