"...Well I'm going home, back to the place where I belong..."

Maj-månad är snart slut, vilket betyder att jag kan börja leva igen.
Hela månaden har varit väldigt intensiv, jag har rest runt i Sverige och jobbat väldigt mycket.
Förra veckan hann jag med utbildning i Stockholm, heltidsarbete i Umeå, födelsedagsfirande i Skellefteå och barnkalas i Sundsvall, yes, allt under samma vecka.
 
Nu på torsdag blir det första dagen som jag är hemma i Skellefteå en hel dag på nästan 4 veckor, senaste tiden har jag bara åkt hem för att packa om väskan.
 
Från och med torsdag kommer jag även bo i Skellefteå på heltid. Jag har ju hyrt ett rum i Umeå de senaste 3 månaderna och alltså haft två "hem". Men i sommar ska jag pendla till Umeå varje dag (har iof några veckor semester).
 
Jag tycker det ska bli otroligt skönt att få åka hem till min säng varje kväll. Dessutom kommer jag kunna umgås mer med mina vänner här i Skellefteå i sommar och det ser jag verkligen fram emot.
 
Så, alla vänner i Skellefteå som jag inte träffat på flera veckor, från och med nu kan vi hänga varje kväll, hela sommaren!
 
Jag ser fram emot sommaren enormt mycket. Det här blir min första sommar i Skellefteå på 3 år och mitt mål är att ha så roligt som möjligt!
Yeey!

"...I will follow my star till the end of my days. And my heart's gonna lead me through so many ways..."

Förra helgen besökte familjen Silwer/Ojo Lettland för att fira min mammas 60-årsdag.
Det blev kryssning dit med Tallink. Vi åkte till en ort 2 mil utanför Riga som heter Jurmala.
Jag kan erkänna att jag blev förälskad Majori, stadsdelen i Jurmala som vi bodde i. Fantastisk sandstrand, en charmig liten gågata med mysiga små caféer och butiker. Vi bodde på ett härligt SPA-hotell, där vi åt god mat, fick sköna behandlingar och badade och bastade i timmar.
Jag är helt säker på att jag kommer besöka Jurmala och Riga fler gånger och jag kan varmt rekommendera dessa städer, men särskilt Majori (Jurmala)
Bjuder på några bilder från vår resa.
 
Hela gänget samlat
 
 
På färjan till Riga så sjöng vi karaoke en hel kväll. "The Silwer Sisters" ägde karaokescenen...typ.
Majori (Jurmala), med mysiga caféer och fina byggnader efter gågatan
 
 
Härligt SPA-hotell
Sky-bar med vacker utsikt över stranden
 Firade 60-åringen med en god 4-rätters i hotellrestaurangen
 
 
32 km lång sandstrand. Tyvärr var inte vädret det bästa.
En dag var vi inne i Riga, en mysig stad med mycket shopping och restauranger
 
 Hela gänget på en sightseeing-tur runt Riga.
 
En resa att komma ihåg.
Jag hoppas jag kan åka dit ganska snart igen, för som sagt, jag blev lite förälskad i dessa städer.
 
(Rubriken är från låten "My Star" med Brainstorm. Lettlands bidrag i Eurovision 2002)

Det är dagarna som går som är Livet...

En kort uppdatering är på sin plats.
Jag flyger, flänger och far, och när jag inte gör det så jobbar jag som en liten galning.
 
Förra veckan hann jag med kurs i Sthlm och SPA i Riga. Den här veckan kommer jag vara i Umeå hela veckan då det är ovanligt mycket på jobbet just nu. En kväll i veckan åker jag hem till Skellefteå och packar om resväskan.
 
Och så kommer det vara även de kommande veckorna. Normalt är maj min favoritmånad, men just nu längtar jag bara tills maj månad tar slut. Jag saknar min säng och mitt hem sjukt mycket! Och även alla kompisar som jag inte hinner träffa just nu...
 
Nästa gång jag åker hem ska jag bjuda på lite bilder från Riga, en fantastisk stad som jag redan planerar att åka tillbaka till snart. Någon som vill följa med?!
 

"...I'm busy, busy, busy doing nothing at all..."

Det känns helt okej att åka på en SPA-weekend till Riga, Lettland, den här helgen. God mat, skönhetsbehandlingar, träning, bad och bastu. Kommer känna mig som en ny människa när jag kommer hem.
 
 
Vi ska bo på Hotell Jurmala SPA och det är därifrån jag har stulit bilderna ovan.
Gu' vad jag ska lyxa i helgen!
Nu drar jag.
 

"...Listen, I mean it, there's nothing that he's worthy of, he's just another playa'..."

"Ska verkligen njuta av lugnet dessa dagar"
Så avslutade jag mitt förra inlägg och jag skrattar lite när jag läser den raden.
Det är söndagkväll och helgen blev inte alls som jag trodde, den blev mycket roligare.
 
På fredagmorgon, klockan 07.37, fick jag ett SMS av en kompis: -Vad händer ikväll?
Några timmar senare var kvällen planerad.
 
Två blonda yrväder, med stort hår och vid namnet Sofie gjorde Skellefteå osäkert på fredagkvällen. En rolig kväll, där vi träffade på många nya spännande människor, som vi förvirrade något när vi båda presenterade oss som Sofie.
 
Under lördagen tog Sofie och jag en runda på stan innan vi gick hem till mig och slappade i soffan några timmar. När lördagkvällen kom så fick vi även sällskap av ytterligare en kompis. De blev hämtpizza och tjejsnack några timmar innan vi letade oss vidare ut till Verandans dansgolv. En himla rolig kväll med kompisgänget helt enkelt.
 
Idag har jag förberett inför veckan, som mest bjuder på olika resor. Ska bli roligt att med en liten semestertripp i slutet av veckan.
 
När jag återvänder hem till Skellefteå igen?
Hmm, som det ser ut just nu så är det här min sista dag i Skellefteå under maj månad... Jag har mycket planerat de kommande veckorna och därför kommer det även vara ganska tyst här på bloggen också.
 
Nu: sova, sova, sova!

"...Cause this is my life, my friend, and I can't be no one else..."

Över en vecka sedan jag uppdaterade bloggen nu och det har varit fullt upp under den här tiden.
Vill ni veta vad jag har haft för mig kanske...?
 
Direkt efter påsk åkte jag ner till Umeå för att arbeta, men vad händer?
Jo, Skellefteå AIK går och tar hem SM-guldet i år igen, så det vara bara att sätta sig på en buss och åka de 13 milen hem till Skellefteå för att fira guldet. Efter firandet åkte jag ner till Umeå igen och arbetade ett par dagar.
 
Förra helgen hade jag inte en lugn stund. Middag med kompis och utgång på Verandan på fredagen. Lördagen vaknade jag upp med en jobbig magåkomma liknande magsjuka, men valde att ignorera det och åkte och jobbade i receptionen på Friskis & Svettis istället. Det gick okej att jobba, så direkt efter avslutat arbetspass hoppade jag på bussen till Umeå för att möta upp ett gäng kompisar. Middag och utgång i Umeå på lördagkväll fick det bli, en mycket trevlig kväll.
 
I söndags blev det lite shopping i Umeå innan vi åkte bil hem till Skellefteå, väl hemma blev det tvätt och fix i lägenheten. Åkte ner till Umeå för arbete i måndags och i tisdags blev det hem till Skellefteå igen för middag med en vän som jag inte träffat på några månader. Och igår var det onsdag och jag tog bussen till Umeå för att arbeta 4 timmar, innan jag tog bussen hem till Skellefteå för att fira Valborg.
Sammanfattningsvis har jag åkt totalt 162 mil mellan Skellefteå och Umeå under de senaste 10 dagarna. Så blir det när man vill vara där det händer :)
 
Men igår var det alltså Valborg och jag hade inga stora planer. Som tur är bor jag 100 meter från Skellefteås majbrasa, så jag kunde ta en kort prommis dit och kolla läget och när det blev för kallt så kunde jag gå hem. Mycket bekvämt! Till slut mötte även Lisa upp mig vid brasan. Efter att vi hade konstaterat att Valborg är till för barnfamiljer och ungdomar, och absolut inte för ensamma singlar så gick vi hem och slappade i min soffa innan vi mötte upp en till kompis inne på Bishops i stan.
 
En lugn men mycket trevlig Valborg med andra ord.
 
Nu är jag ledig i 4 dagar (okej, jag tog jobbet med mig hem och måste jobba lite hemma men men) och jag har inga stora planer. Det ska bli så otroligt skönt att bara vara, att få ta det lugnt, slappa, träna, städa lite och baka. Ska verkligen njuta av lugnet dessa dagar.
 
Just nu faller lätta snöflingor utanför mitt fönster och jag tänker därför hålla mig inne och städa idag.