Glögg och lusselängd

Efter en lång dag på konferensen "Skolinspektionens dag" i Umeå så har jag nu slagit mig ner i min soffa hemma i Skellefteå.
 
Hittade två flaskor glögg från förra julen i skafferiet och en lusselängd i frysen som köptes för tre veckor sedan.
Så nu sitter jag nyduschad i soffan med tända jul-doftljus och dricker glögg och äter lusselängd. Tjuvstart på julen... Jag kan inte avsluta den här torsdagen på bättre sätt.
 
Jag längtar till helgen, framförallt till lördagmorgon. Det var några veckor sedan som jag fick sova ut i min egen säng och inta frukosten i sängen... och jag längtar till det.
 
Till helgen ska jag även julpynta och baka lussekatter.
Äntligen är det snart jul igen!
 
Nu: borsta tänderna

Äntligen hemma!

Efter två veckor i Umeå och några resor runt om i Sverige så kom jag äntligen tillbaka hem till min lägenhet i Skellefteå.  Jag har haft lite hemlängtan de senaste dagarna så det är skönt att vara hemma igen.
 
Imorse klev jag upp redan vid 4.30 och tog ett tåg från Sundsvall upp till Umeå. Har varit i Sundsvall i helgen och firat min systerson 6 årsdag. 
 
Nu slog klockan 22 och jag ska sova.
Skriver ett längre inlägg när jag har mer tid.
God natt!

Plötsligt har det gått 5 veckor och det är dags att flytta hem igen

Imorgon flyttar jag ut ur lägenheten som jag har bott i här i Umeå de senaste fem veckorna. Tänk vad fem veckor går fort... Fr.o.m måndag börjar jag pendla mina 4 timmar/dag igen. Men det känns okej tycker jag. Jag åker gärna hem till min lägenhet i Skellefteå under december månad då jag kommer lägga mycket energi på julinredning och julmys på kvällarna. Planen är att jag ska hitta ett mer långvarigt boende i Umeå efter nyår igen.
 
På fredag åker jag ner till Sundsvall och firar min systersons födelsedag, det blir födelsedagskalas, familjemiddag och bad på Himlabadet. Ytterligare en helg bortrest alltså, men jag ser fram emot att åka ner till Sundsvall då jag inte varit där på hela hösten.
 
Nu ska jag fortsätta "flyttstäda".

Några dagar i Jönköping gav mig ny energi

Igår vid 23.30 landade jag i Umeå igen efter några dagar i södra Sverige.
Torsdag och fredag tillbringade jag i Göteborg. Det var ju 10 år sedan jag var där senast, så att förutom att jobba, så gick jag runt inne stan enbart för att jag skulle lära mig att hitta där. Nu känner jag att jag har koll på de viktigaste gatorna i Göteborg.
 
På fredageftermiddag hoppade jag på en lyxig buss som tog mig till Jönköping. Där mötte min lillasyster Caroline upp mig. På kvällen bakade vi kladdkaka, käkade tacos och kollade på Idol.
 

På lördag hann vi med lite shopping innan det blev festligheter på kvällen.
Det blev en sjukt rolig kväll på O'learys där Carro och Simons kompisar hade bokat mat-och drinkbord. Att gå ut i en ny stad tillsammans med flera nya människor var hur roligt som helst. Vi skrattade bort kvällen och jag måste erkänna att smålänningar är mer framåt och sociala än Norrlänningar (i alla fall de smålänningar som jag träffade)
Efter en trevlig efterfest, där jag erbjöds massage av alla, så hittade vi till slut hem till Simon och Carros hus igen.
 
 
God mat på Olearys och en knapp på bordet så man kunde ringa efter servitrisen när det var tomt i glasen
Större delen av söndagen var jag på resande fot. Lämnade Jönköping vid 15-tiden och nio timmar senare var jag hemma i Umeå igen.

Det bästa med nya städer är...

Jag älskar verkligen att besöka andra städer.
Landade här i Göteborg vid kl 10 morse. Gick en snabbis på stan innan det var dags att träffa mina kollegor (som jag inte träffat tidigare) på kontoret här i stan. Vi åt en god lunch och pratade jobb. Efter lunch jobbade jag några timmar. Roligt med ett miljöombyte och arbeta från ett annat kontor.
 
Efter jobbet gick jag direkt till gymmet och tränade 1 timme. Skoj att träna på ett gym där ingen kommer träffa en igen, så jag vågade faktiskt prova fler gymredskap  än vad jag gjort tidigare.
 
Ikväll var jag och käkade middag på O'learys. Att sitta i en sportbar i en stad där jag inte känner nån och inta middag har blivit något jag kan längta efter. Jag tycker det är hur härligt som helst att sitta i baren och äta i lugn och ro och samtidigt kolla på en hockeymatch.
 
Att vara helt anonym är nog det jag uppskattar mest med att resa bort. Ingen vet vem jag är och just det gillar jag. Gissar att det är just därför som jag trivs så bra i storstäder också.
 
Nu ligger jag på hotellrummet och trycker godis.
Imorgon är en ny dag med nya äventyr (och även kladdkakans dag)
 
Göteborg by night! 

Vad händer i Göteborg en torsdagkväll?!

Imorgon kl. 5.45 kommer taxin och hämtar mig.
Ska lämna snön och kylan här i Umeå några dagar och flyga ner till Göteborg, där jag ska vara torsdag och fredag.
Ser fram emot det enormt mycket!
Senast jag var i Göteborg var sommaren 2004, alltså 10 år sedan så det är verkligen dags igen.
Men vad gör man i Göteborg en vanlig torsdag efter jobbet?!
Jag får väl vänta och se vad staden har att erbjuda mig.
 
Nu ska jag packa!

Snön faller ute och jag håller mig inne.

Tisdag idag och just nu slappar jag i soffan.
Har som vanligt jobbat idag, men det är riktigt lugnt på jobbet just nu.
Var även iväg och tränande ikväll. Hade inte tränat nått sedan min lilla olycka, men idag sprang jag på löpbandet igen så jag tycker nog att min fot är återställd.
 
Nu blir det en kopp te under filten i soffan.

Ny vecka innebär nya möjligheter.

Måndag idag och jag är trött, tröttare än vad jag brukar vara.
Tror att helgens äventyr har satt sina spår.
Igår hade jag ingen lugn stund på hela dagen och dessutom la jag mig senare än vanligt och det verkar straffa sig idag.
 
Så nu sitter jag i lägenheten i Umeå med pyjamasen på och slappar i soffan.
Jag har ett par roliga veckor framför mig. Den här veckan ska jag åka till både Göteborg och till Jönköping, vilket jag ser fram emot enormt mycket.
Nästa vecka blir det även några dagar i Sundsvall. Det innebär att jag är tillbaka i Skellefteå i slutet november, lagomt till det är dags att adventspynta hemmet.
 
Nu ska jag ta en kopp te innan det är dags att sova. Yes, ikväll blir det en tidig kväll för mig!

Tänk att en liten synål kan förstöra en hel dag...

Den här helgen skulle bli en rolig helg med vännerna här i Skellefteå.
I flera veckor har vi laddat för en utekväll på Verandan efter ett långt uppehåll från nattclubs-livet.
 
Vi började ladda upp lite på fredagkväll med en enkel middag hos mig och sedan några kortare besök på ett par pubar här i stan, en trevlig men lugn kväll.
 
På lördag förmiddag var jag med om en mindre olycka, en olycka som förstörde alla mina lördagsplaner.
Jag ska ta hela storyn från början.
 
Jag satt i min soffa och handsydde en söm en nyinköpt topp. När jag var klar la jag synålen uppepå min lilla syask och tänkte att jag läger undan synålen om en stund. När jag två minuter senare skulle lägga undan synålen så var den spårlöst borta. Jag kollade i soffan, på borde och golvet men hittade inte den lilla synålen. Jag gav upp letande och tänkte att jag hittar den nog sen nån gång. 10 minuter senare går jag på min lurviga vardagsrumsmatta och känner ett enormt stick/smärta i hälen, jag skriker rakt ut. sätter mig snabbt ner i soffan för att ta ut, det jag tror är den spårlöst försvunna nålen. Till min förvåning så har jag ingen nål i hälen, inte ens ett litet sticksår eller blodprick syns på hälen. Jag börjar leta nålen på mattan och hittar där en halv nål. Spetsen på ca. 2 cm var borta, så jag fortsätter att leta spetsen men hittar den inte. Jag ger upp, ställer mig upp och börjar gå på mina fötter...
 
Smärtan i min vänstra häl är så stor att jag haltar. Jag väljer därför att sätta mig ner igen och kolla om jag ser nått under hälen. Efter en väldigt noga titt så ser jag ett mycket litet nålstick under hälen. Jag börjar trycka vid nålsticket och känner smärta när jag trycker där, när jag trycker hårt så känner jag även at det är nånting hårt inne i hälen.
PANIK!
Är det möjligt att nålen har åkt in i min häl och fastnat?
Ringer först till mamma för rådfrågning, sedan till sjukvårdsupplysningen och sist till kompisen Frida. Alla tyckte att jag skulle åka till akuten, något som jag verkligen inte hade tid med då jag skulle jobba på Friskis & Svettis.
Men jag fick avboka jobbet på Friskis och hoppade på cykeln och cyklade till akuten istället. Jag insåg ju att jag inte kommer kunna dansa med en nål i foten på kvällen.
 
Klockan 11.45 anlände jag akuten och den långa väntan började. Sköterskan som tog i mot frågade bestämt:
-"Hur kan du tro att du har ena delen av nålen kvar i foten?" Som tur va kom beviset efter ett par timmar då jag röntgade foten
Jag fick en kopia av röntgenplåtarna
 

Synålen var en bit in i foten. Spetsen på nålen var hela 2,5 cm in i hälen.
 
Efter röntgen fick jag vänta länge på att prata med en läkare. Vid 14.30 kom en läkare och sa till mig att han inte kan ta ut den där på plats och att jag måste till en operationssal, han ville även veta när jag åt sist ifall att de måste söva ner mig vid operation.
Jag skrek rakt ut: -"Ni får inte söva mig, jag ska ju ut och dansa ikväll"
Han tittade konstigt på mig och sa att vi får se vad som händer...
Två timmar senare, vid 16.30 kom en ny läkare och skjutsade mig i rullstol upp till operation. Han meddelade även att det blir lokalbedövning i foten... och jag kände en enorm lättnad! Vid den här tiden hade jag värk i hela foten och hade väldigt svårt att gå.
Operationssalen var jag väl bekant med då jag var i samma sal för två år sedan då jag opererade min fotledsfraktur.
Och jag fick genomgå samma procedur denna gång. Av med mina kläder och på en sjukhuskläder och mössa. De bäddade ner mig under ett varmt täcke, satte syrgasslangar i näsan, satte fast en droppnål på handen, klistrade fast sån där blåa saker på bröstkorgen och tog blodtrycket flera gånger. I operationssalen fanns 4 sköterskor och narkossköterska samt operationsläkaren. Fatta vilka resurser som gick åt bara för att jag hade en liten nål i foten!
 
Efter lokalbedövning i foten fick operationsläkaren kämpa för att få ut nålen, nålen gick av och sista biten ville inte riktigt komma ut. Men till slut så var den 2 cm långa nålen borta och jag fick lämna sjukhuset vid klockan 18. Sköterskorna ville dock inte att jag skulle cykla, så det blev taxi hem. De var även noga med att jag inte fick köra bil och inte dricka alkohol under kvällen.
 
Väl hemma slängde jag i mig mat och bytte om och vid 20.30 fick jag hämtning och åkte hem till Lisa på förfest. Haltande, smärta i foten och med vatten i glaset försökte jag hålla partyhumöret uppe ändå.
Vi tog taxi till Verandan och jag försökte dansa, men att dansa med en nyopererad häl är inget jag rekommenderar. Smärtan var lite för stor för att jag skulle har riktigt roligt, så efter kl. 1 lämnade jag den totalt misslyckade partykvällen som jag hade sett fram emot i flera veckor...
 
Tänk att en liten nål kan förstöra så mycket...
 
Nu ska jag packa för imorgon haltar jag vidare till Umeå.