På lördag ska jag äta kakor!

Oktober börjar lida mot sitt slut.
Och jag har kört "Sober October- extrem varianten"
Vilket betyder att den enda dryck jag druckit denna månad är vatten och te, alltså inga ohälsosamma drycker. Att bara dricka vatten har varit det absolut lättaste med min utmaning och jag skulle lätt kunna fortsätta dricka vatten några månader till. Jag har t.o.m. varit på fester och på krogen några gånger... och jag har druckit kranvatten varje gång utan problem.
 
Jag har även hållit mig borta från sötsaker och snacks. Det har varit det absolut svåraste för mig. Popcorn är det "onyttigaste" som jag har tillåtit mig äta. Att hålla sig borta från sötsaker är extremt jobbigt. De två första veckorna gick det bra. En dag misslyckades jag totalt och åt bullar, godis och efterrätt. Efter den dagen har jag ätit en liten kaka nu och då, inte i närheten av den mängd jag brukar äta, men jag känner ändå att jag misslyckades med just denna del av utmaningen.
 
Jag har även varit vegetarian hela månaden, vilket är den del av denna utmaning som har gett mig mest. En gång under hela månaden har jag ätit kött (en pasta Carbonara). Jag har blivit tvungen att söka efter vegetariska recept och testat nya ingredienser i matlagningen. Det har gett mig ny inspiration till matlagning. Min vegetariska livsstil kommer jag fortsätta med, det innebär inte att jag kommer utesluta kött helt, det innebär bara att jag ska äta vegetariskt oftare än vad jag äter kött. Jag har även försökt handla ekologiskt så långt det är möjligt och även det kommer jag att fortsätta med
 
 
Canneloni med spenat och Cevré och Mandel-"Kött"bullar med Rosmarin
Två vegetariska rätter som jag kommer äta fler gånger.
 
Har jag mått bättre under denna månad då?
Ja, det har jag gjort! Jag har märkt en stor skillnad. Jag tränar på gym 4-5 dagar i veckan. Springa på löpband har tidigare varit extremt jobbigt, denna månad har jag kunnat springa flera kilometer utan problem och det har aldrig hänt tidigare.
 
Nu när november närmar sig planerar jag för en ny utmaning för den månaden. Vet inte vad det blir än. Jag inser att mitt liv är för enkelt och stabilt just nu och jag tror det är just därför som jag behöver några utmaningar...
Äta glutenfri kost är ett alternativ för november månads utmaning...
 
Nu: packa, imorgon åker jag hem till Skellefteå! 
 

"...People fall in love in mysterious ways. Maybe it's all part of a plan..."

Musik, jag lyssnar på musik nästan dygnet runt. Är det nått som ger mig energi så är det musik. Just nu lyssnar jag bara på akustisk pop/rock och singer/songwriters. Jason Castro, John Mayer, Jack Johnson och Ed Sheeran är de som jag lyssnar absolut mest på. Och favoritlåten som jag lyssnar på om och om och om igen är Ed Sheerans- Thinking out loud. Fantastisk låt!
Höj ljudet och lyssna på låten som jag går runt och nynnar på dygnet runt.
 
 

En vanlig kväll i Umeå

Torsdag igen, vilket betyder att jag åker hem till Skellefteå imorgon.
Men jag trivs sjukt bra i lägenheten här i Umeå.  Jag jobbar mellan 7.30-16.00 varje dag, efter jobbet går jag direkt till gymmet och tränar 1 timme. På vägen hem handlar jag lite och vid 18-tiden är jag hemma.
Väl hemma äter jag middag och slappar i soffan resten av kvällen. Japp, jag har blivit en soffliggare som inte gör ett skit på kvällarna och det är himla skönt. Eller jo, jag pratar i telefon och dricker te hela kvällarna. 
Soffläge i Umeå
 
Just nu är det snöstorm ute och det känns extra bra att sitta inrullad i en filt i soffan med en tekopp i handen.

Den första snön

Jag vaknade inatt och hörde att det snöade ute. När det snöar ute så hörs det ett dovare ljud när snön landar på fönsterblecken än när det faller regn.
 

Tänkte gå och träna nu på morgonen men när jag såg den vita snön ute så valde jag att gå och lägga mig igen. Är det nån gång man får hålla sig inne hela dagen och dra täcket över sig så är det väl när första snön har fallit?!
 
Nu tänker jag istället gå och fixa en god frukost som jag tänker inta här i sängen. Efter det hoppas jag att jag har fått ny energi så att jag orkar mig ut till gymmet. På agendan idag står det annars tvättning och städning och efter lunch får jag besök av kompisar. Kommer bli en skön söndag!

Lördagkväll

 
Jag är hemma i Skellefteå i helgen, efter en vecka i Umeå.
Jag måste erkänna att jag stortrivs i lägenheten i Umeå! Finns en risk att hon som äger lägenheten får dra mig ut ur den om 4 veckor.
 
Men nu är det helg och jag gör inte så mycket. Igår kväll var Frida här och fredagsslappade framför tv.n med mig. Idag har jag jobbat på Friskis och ikväll blir det en TV-kväll, jag laddar upp inför "Så mycket bättre" som så många andra.
 
Annars, det är höst, grått och kallt. Och jag har varvat ner rejält. Jag jobbar, tränar och slappar i soffan på dagarna och tycker faktiskt att det är ganska skönt. Normalt brukar jag älska hösten, alla vackra färger och så. Men den här hösten måste ju vara den gråaste hösten på flera år.
 
Jag tog en bild från mitt köksfönster idag. Jag tog samma bild för exakt ett år sedan, den 18 oktober. Kolla skillnaden så förstår ni vad jag menar med en grå höst.
 
Idag, 18 oktober 2014.
 
Ett år sedan, 18 oktober 2013.
 
Den här hösten har det därför inte blivit några långa, härliga höstpromenader i skogen och jag saknar det lite...
 
Nu ska jag hacka upp morötterna och gurkan så att jag har nått att tugga på framför TV.n ikväll.
 
TREVLIG KVÄLL!
 

Tillfälligt hem i Umeå

Måndag igen.
Och fr.o.m idag bor jag återigen i Umeå.
De senaste 4 månaderna har jag pendlat 4 timmar per dag till och från jobbet i Umeå.
Men idag flyttade jag in i en möblerad lägenhet i Umeå och här ska jag bo i 5 veckor. Det känns så skönt! Imorgon kommer jag få sovmorgon till kl. 6.30, nästan två timmar längre än jag normalt sover.
under helgerna kommer jag dock inte kunna hålla mig borta från Skellefteå.
 
Ikväll har jag passat på att slappa i soffan sedan jag kom hem från jobbet, känns nästan lite lyxigt att slappa en hel kväll.
Tror jag kommer trivas här i Umeå i höst.
 
Nu: fortsätta slappa!

Ett år har gått...

I onsdags, den 1 oktober var det precis ett år sedan som jag flyttade in i min lilla lägenhet här i Skellefteå. Minns ni hur himla glad och förväntansfull jag var när jag gick in över tröskeln här efter 1½ år boendes i en resväska?! Jag tittade precis tillbaka 1 år här i min blogg och inser att det har hänt en hel del i lägenheten sedan jag flyttade in här. (kolla före-bilder här)
Så här ett år senare så är jag fortfarande så himla glad och tacksam att jag har ett hem som jag verkligen trivs i, dessutom uppskattar jag mitt lilla hem extra mycket nu när jag nästan aldrig är här.
 
 
 
 
 
Pyssla, fixa och städa i hemmet gör jag gärna när jag är ledig på helgerna, men trots det så har jag inte fixat klart allt som jag har planer för här hemma. Det saknas fortfarande taklampor och hallen behöver fixas till... men det får bli vinterns projekt.
 
De kommande 5 veckorna kommer jag bo i Umeå, så då blir det inget fix här hemma.
 
Nu: sova
 
 
 

Det är oktober...

Här i Skellefteå är det just nu "Sober October", en månad då kommunen uppmanar invånarna att inte dricka alkohol.
Jag tänkte att jag hakar på denna utmaning, men då jag tycker det är alldeles för enkel uppmaning så har jag tagit "Sober October" ett steg längre.
Att hålla sig borta från alkohol är extremt enkelt för mig men det finns andra dåliga saker som jag stoppar i min kropp så jag har svårare att hålla mig borta i från. Därför ska jag denna månad inte äta och dricka nått som är dåligt för mig, min kropp eller för miljön.
 
Det innebär att jag under hela oktober bara ska dricka kranvatten och te, mineralvatten ska jag undvika men får dricka om jag vill. Jag kommer även bara köpa ekologisk mat så långt som det är möjligt. Dessutom tänker jag inte äta kött nu i oktober, så under hela denna månad så är jag vegetarian... och DET kommer vara den svåraste utmaningen för mig. Jag får äta kyckling och fisk men ska undvika det ändå. Jag behöver helt enkelt ny inspiration till matlagning och bryta mina matvanor. Dessutom måste jag tänka till när jag är ute och äter på restaurang. I fredags åt jag asiatisk buffé och där fick jag verkligen tänka till innan jag lastade på maten på tallriken.
 
Och i onsdags var jag på AW med jobbet och åt majsbiffar på bönbedd, något som jag aldrig skulle testat om jag inte haft en "vegetarisk månad".
 
Sist så tänker jag inte äta godis, kakor, chips eller annan snacks (undantag ekologisk popcorn) under denna månad.
 
Oktober får helt enkelt bli en "renlevnadsmånad" för mig.
Nu ska jag lämna sängen och dra till gymmet