Veckan på Cypern!

I lördags kom jag och mamma hem igen efter åtta dagar på Cypern. Det har varit en härlig vecka med mycket sol och bad, häng med släktningar och kusiner som jag inte träffat på 10-15 år, ett vackert bröllop och mycket god mat. Sammanfattningsvis så har det varit en perfekt resa.
Här kommer veckan i bilder....
 
Dag 1
Resan började i Sundsvall klockan 00.30 på natten. När vi kom fram till Arlanda klockan 05.00 på morgonen såg vi så här pigga och glada ut.
 
 
Spanade in poolen och tog en fika i hotellets café när vi landat i Limassol
 
Dag 2- Bröllopet
 
 
 
 
 
Vackert bröllop vid stranden utanför Limassol
Dag 3
Sol och bad vid poolen på dagen
Strosa runt i Limassol på kvällen
Dag 4
  
Strandhäng, sol och bad i havet vid Courion Beach med mamma, kusin och faster med man. God middag på strandrestaurangen. Samma strand som jag provade att surfade på för 1½ år sedan. Vågorna där var lika härliga nu som då.
 
Dag 5
Mamma och jag började nästan varje morgon med att gå och träna i gymmet
 
 
För att sedan slappa vid poolen resten av dagen.
Dag 6
 
 
Soligt ute men blåste extremt, så då valde vi att ligga inne vid inomhuspoolen och slappa den eftermiddagen
 
 
Och strosande i Limassol på kvällen
 
 
Det bästa med vårt hotell var maten. Trots att det var ett All-inclusive hotell så hade de olika maträtter varje dag och det var extremt god mat. Jag älskade salladsbuffén och käkade mest av den och av alla goda efterrätter.
 
 
På kvällen hängde vi med de nygifta på Häagen Dazs glassbar.
 
Och så här bra blev bilden på oss tre...
 
Dag 7
 
 
Regnskurar drog över Limassol så vi lämnade poolen och åkte och shoppade inne i stan i stället
 
och på kvällen blev det 4-rätters vid poolkanten
Dag 8
 
Sista dagen blev det hela nio timmar vid poolen, ett sista ryck för att få lite mer färg
 
Och kvällen slutade med en mingelfest på hotellets innergård
 
Dag 9
 
Efter 15-timmars hemresa så la jag mig och sov när jag kom hem.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snabbinlägg...

Jag har äntligen fått i gång mitt internet i lägenheten i Umeå, vilket innebär att jag kan blogga när jag är här på kvällarna. Skönt med tanke på att jag inte har någon TV här som håller mig sällskap.
 
Men imorgon drar jag till solen och värmen efter jobbet, så då blir det tyst här på bloggen kommande vecka.
Känns helt okej att få hänga på Cypern nästa vecka och bröllopet som jag ska på där nere nu på lördag känns ju också hur roligt som helst. Tror det blir en bra resa.
 
Nu:sova
 
Cypern sommaren 2013. Imorgon är det dags igen...

Skulle du hoppa fallskärm om du var höjdrädd?!

Eller skulle du köpa en orm om du hade ormfobi?!
 
För tre veckor sedan gjorde jag något som jag aldrig trodde att jag skulle göra, jag gjorde något som krävde att jag måste utmana mig för min absolut största rädsla.
 
Jag köpte en bil.
 
De som känner mig väl vet hur mycket jag hatar att köra bil. Jag tog körkortet när jag var 18 år, för snart 15 år sedan. Sedan dess har jag inte kört många mil. Jag har aldrig någonsin satt mig frivilligt bakom ratten, utan enbart om någon har tvingat mig eller om jag inte har haft något val. Jag har varit livrädd för att köra bil och jag har alltid jämfört det med andra fobier. Om jag har vetat om att jag måste köra bil om några dagar så har jag genast fått panik, haft svårt att sova och stressat upp mig oerhört inför bilturen. Bara tanken av att jag måste köra bil har gett mig handsvett. När jag väl satt mig i bilen så har jag darrat i hela kroppen. Senast jag körde bil var 3 år sedan och då körde jag ca. 5 km. Totalt under de senaste 10 åren gissar jag att jag har kört max 10 mil och det har alltid varit med en passagerare i bilen. Senast som jag körde ensam minns jag knappt...
 
Jag har alltid önskat att min extrema rädsla för att köra bil skulle överge mig, men det har den inte gjort. Då jag inte lever med någon som kan skjutsa mig överallt längre, så har jag känt mig lite låst de senaste åren. Värst var det förra sommaren då jag inte kunde åka till badstranden varma sommardagar. Och det var då jag insåg att jag måste ta tag i min rädsla. Mitt mål var att köpa en bil den här våren så att jag kan känna mig fri i sommar och åka till stranden precis när jag vill.
 
För några veckor sedan var pappa och jag ut och provkörde bilar, det var då första gången på 3 år som jag körde. Och ja, jag var sjukt nervös! Efter att ha kollat på flera bilar så hittade vi till slut den perfekta bilen till mig. Den hade allt jag ville ha och var t.o.m rätt färg.
 
För en vecka sedan var det då dags för den stora utmaningen: att köra upp bilen från Fränsta till Umeå. Det är en sträcka på 35 mil och alltså längre än vad jag kört totalt under mitt liv. Dessutom skulle jag köra upp den helt ensam, utan passagerare som kunde vägleda mig.
 
Nervositeten och paniken när jag satt mig i bilen och började köra var en enorm och jag upprepade för mig själv flera gånger "ta det bara lugnt", vilket jag också gjorde. Fyra timmar senare var jag framme och adrenalinkicken som jag fick när jag klev ur bilen i Umeå var enorm. Jag hade lyckats!
 
I fredags fortsatte resan hem till Skellefteå och jag körde ytterligare 13 mil i min lilla vita pärla. När jag klev ur bilen i Skellefteå kändes det som att jag hade vunnit över min största rädsla, jag hade lyckats göra något som jag faktiskt aldrig trodde att jag skulle våga. Jag hade kört bil ensam i totalt 47 mil och jag var i mål. Enormt häftig känsla! Du som har utsatt dig för en fobi förstår säkert vad jag menar...
 
I går valde jag att köra till Solbackens shoppingcentrum bara för att få ut och köra lite. Det är fortfarande med en viss nervositet jag sätter mig bakom ratten, men jag är absolut inte livrädd längre och det känns så himla skönt.
Jag hoppas att jag en dag sätter mig i bilen utan att tänka tanken och utan att förbereda mig innan.
 
Hur som helst så är jag så sjukt nöjd över att jag vågade ta tag i min bilrädsla, tror det kommer leda mig till större frihetskänsla och en ännu roligare sommar.
 
Nån som vill ha skjuts kanske?!
 
Min lilla bil och jag
 Efter 47 mil, äntligen hemma och sjukt nöjd och stolt!

Påsken 2015!

Det har gått en vecka sedan påskhelgen och jag hade en solig helg i Vemdalen med föräldrar och syskon.
Vi hyrde en stuga och var där i 4 dagar. En rolig helg med mycket slalomåkning, mycket mat och strålande sol.
Här är några bilder från helgen.
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 

Home Sweet Home

Det är fredag och som jag har längtat efter just denna fredag.
Det här är min första helg hemma i Skellefteå på fyra veckor. Tre helger i rad har jag varit ner till Sundsvall.
För tre veckor sedan var jag ner på Carola-konsert och provkörde även bilar
För två veckor sedan åkte jag ner till Sundsvall och köpte en bil.
Och förra helgen åkte jag genom Sundsvall vidare till Vemdalen för att fira påsk med familjen
De kommande två helgerna kommer jag också vara bortrest, så just den här blir en av få helger som jag är hemma i Skellefteå i vår.
 
Förutom att jag har flängt till Sundsvall flera gånger så flyttade jag även in i en lägenhet i Umeå för två veckor sedan. Planen är att jag ska bo kvar i Skellefteå till september för att sedan flytta till Umeå på heltid. Lägenheten i Umeå använder jag just nu bara som en övernattningslägenhet under veckorna. En luftmadrass och en stol är det enda som finns i den lägenheten för tillfället.
 
Det är ändå konstigt, för mindre än två år sedan så var jag både bostadslös och arbetslös. Idag har jag ett arbete som jag älskar. Jag har en lägenhet i Skellefteå och en lägenhet i Umeå. Dessutom har jag nu även en egen bil så att jag kan köra mellan mina två lägenheter. Känner en enorm tacksamhet för allt som jag har just nu.
 
Vad ska jag hitta på denna helg då?!
Mina vänner i Skellefteå har jag inte träffat på nästan en månad så man kan tro att jag ska hänga med dem hela helgen. Men många av dom är bortrest just den här helgen, vilket faktiskt är ganska bra.
Jag behöver nämligen vara hemma och fixa saker denna helg.
 
Jag ska deklarera, tvätta all tvätt sedan tre veckor tillbaka, leta fram alla sommarkläder, rensa bort vinterkläderna, göra om mina naglar och tånaglar, packa småsaker som jag ska ta med till lägenheten i Umeå på måndag och packa den stora resväskan då jag drar på semester till ett varmare land på torsdag. Har alltså en hel del att stå i denna helg. Men troligtvis hinner jag besöka några kompisar också
 
Nu: ta det lugnt i soffan