Brysselkål, pyjamas och salta skruvar

Det är den näst sista dagen på 2015 och jag jobbade min sista dag för året idag. Är nu ledig i nästan två veckor.
Som jag har längtat efter denna dag.
Jag är trött och känner mig sliten och längtar efter en riktigt sovmorgon... och imorgon då ska jag sova och ta det lugnt. Redan nu har jag förberett mig för en lugn och slapp kväll.
 
Till middag lagade jag min favoriträtt just nu: sallad med karameliserad brysselkål. Direkt efter middagen slängde jag på mig min nya pyjamas och la mig i soffan. Nu ligger jag här med en skål salta skruvar på magen. Jag ska snart lägga mig under en filt och slå på en lättsam komedi på Netflix,
 
Imorgon är det nyårsafton och jag har funderat på om jag bara ska köpa en pizza och fira in det nya året ensam i min lilla lägenhet här i Umeå, har inte ork till så mycket mer. Men risken finns att jag kommer känna mig ensam så därför åker jag upp till Skellefteå. Det blir ett lugnt firande hemma hos Frida.
Jag hoppas det nya året ger mig tillbaka den energi som jag en gång hade...
 
Trevlig onsdag på er!

Julen 2015!

Jag är tillbaka i Umeå efter 5 dagar i Fränsta. Som vanligt gick julen alldeles för fort men mycket har vi hunnit göra ändå. Bjuder på några bilder från min jul i Fränsta.
 
Julkonsert i Torpskyrka kvällen innan julafton
 
Kallt och klart på julafton, och lite snö föll dygnet innan.
 
Julmaten
 
 
 
 
Testar julklapparna på juldagen...
 
Och på Annandagen åkte vi till Björnriket, Vemdalen och åkte slalom.
 
Nu ska jag jobba i 3 dagar och sedan blir jag lång ledig :)
 
Nu: kolla på tv.

"...You can try but never stop me, this is what I'm made of..."

Det är den 21 december och jag har varit väldigt oaktiv här på bloggen hela månaden, ja egentligen hela hösten. Men det finns en förklaring, förklaringen är andra prioriteringar.
 
Den här hösten har jag varit bortrest ovanligt mycket. Som ni vet så har jag jobbat i Stockholm 1-2 dagar i veckan och de senaste 10 helgerna har jag varit antingen i Sundsvall eller Skellefteå, så jag har inte haft en oplanerad helg i Umeå på hela hösten. Dessutom har jag varit upptagen varje onsdagkväll då jag har ätit middag på tjejgänget.
 
Så måndagar och tisdagar är de dagar som jag varit hemma här i Umeå och då har det blivit en hel del "hemmafix", packa upp från resa, tvätta, packa för nästa resa, handla och städa... Därav har tiden till bloggandet inte räckt till i höst. Dessutom så har jobbet tagit ovanligt mycket tid och det har blivit många övertidstimmar, sena kvällar på jobbet och arbetsdatorn i knät i soffan hemma på kvällarna.
 
Helt ärligt så känner jag mig väldigt trött och sliten nu efter denna höst, tröttare än vad jag känt mig på flera, flera år faktiskt. Som ni vet så gillar jag att ha fullt upp, jag gillar att ha saker inbokade men just nu längtar jag efter lugn och ledighet. Min plan för 2016 är att vara hemma i Umeå oftare och inte ha saker inbokade varje helg i vår. Helt enkelt lägga mer tid på träning och på mig själv.
 
Då jag inte har bloggat på två veckor så föstår ni kanske att jag har massa andra saker. Tänkte dela med mig av lite bilder från de senaste veckorna.
 
Den 10 december åkte jag till Sundsvall och såg Carolas julkonsert
 
Bakade pepparkakor och slog in paket i Sundsvall
 
 Spelade basket med Gabbe
 
 
I torsdags tog jag en shoppingkväll i Stockholm efter jobbet. Passade på att kolla NKs skyltfönster och gå på julmarknader och strosade i Gamla stan.
 
I fredags körde jag till Skellefteå för "glöggmys" med kompisarna
 
Vacker vit vintervärld i Skellefteå, tyvärr är det inte lika vitt här i Umeå...
 
 
Nu sitter jag i soffan och har tänt alla ljus och försöker hitta ett lugn.
Bilen är packad med julklappar, julkakor och resväskor.
Imorgon efter jobbet kör jag ner till Fränsta för att fira jul. Äntligen är julen och ledigheten här!
 
Nu: den stora jultvagningen
 

December är här och jag är där!

  Jag älska julen och allt vad det innebär. Julmusik har jag lyssnat på i flera veckor och julmust dricks varje dag.
Varje år tänker jag att jag ska ta vara på december månad och inte ha en massa måsten, men det går lika dåligt varje år och tydligen även i år.
 
Nej, jag känner ingen negativ stress däremot känner jag att det är så himla mycket som jag vill hinna göra nu när årets mysigaste månad är här. T.ex kliva upp tidigt och äta en god frukost i lugn och ro framför julkalendern, strosa på stan och köpa några julklappar efter jobbet, baka alla julgodisar som finns och ha glöggmys med vänner.
Ovanstående planer har inte hänt än, men förhppningsvis hinner jag det under de kommande två veckorna.
 
Den gångna helgen har jag varit hemma i Umeå, första helgen på 7 veckor som jag är hemma, som jag har längtat efter den här helgen.
 
I fredags blev det en lugn hemmakväll, jag passade på att laga en riktigt middag nämligen Paella.
 
I lördags bakade jag äntligen lussekatter och slängde även ihop kanelkakor. Hade en plan om att gå på julmarknad, men regnet öste ner och det var blixthalka så jag höll mig inne.
 
 
På lördagseftermiddag ringde Frida och frågade om hon och barnen fick komma på besök från Skellefteå. Så på lördagkväll hann vi med ett biobesök, självklart en julfilm.
 
På söndagsmorogn drog vi hela gänget till Ö-viks badhus. Det var säkert 15 år sedan jag var där så det var på tiden. Idag har jag träningsvärk efter klättrande och åkande i vattenrutschbanor.
 
Söndagen avslutade vi med tacos och film i soffan.
Riktigt roligt att få oplanerat besök så här i slutet av veckan och mysigt att fylla min lilla våning med sovgäster.
Frida, Stella och Leo ville inte vara med på bild...
 
Den här veckan är välfylld. Glöggkväll, Bondeonsdag, Sundsvallsresa och Carolas julkonsert står på schemat den här veckan.
 
Nu: äta en pepparkaka