Ute- är min favoritplats

Det är lördag eftermiddag och ute är det snöstorm, typ.
Jag hade tänkt gå en kvällspromenad runt stan ikväll, men jag tror att det är säkrast att hålla sig inne i det här vädret. Även om det är skönt att ligga inne i soffan ibland så har jag insett att jag helst av allt tillbringar min tid utomhus.
 
Igår kväll när jag kom hem kl 19, efter en vecka i Umeå, så kom Lisa på den strålande idén att vi borde åka skridskor. Efter att jag slängt i mig min fredagssushi så gick Lisa och jag till skridskoplan vid typ 20.30. Stora snöflingor föll ner på isen och det var hur härligt som helst att åka runt där på planen. En timme senare släcktes alla lampor på planen, men vi fortsatte åka runt där ändå. Jag har knappt åkt skridskor sedan jag slutade högstadiet, och nu vill jag åka hela tiden. Efter två timmar snöade det riktigt mycket och vi gav upp åkandet trots att vi egentligen ville fortsätta. Hur roligt kan det vara att åka skridskor egentligen?!
 
 Fredagkväll när den är som bäst!
 
Jag älskar verkligen att tillbringa min tid utomhus och skulle vilja hitta fler roliga aktiviteter att syssla med utomhus. Förhoppningsvis blir det slalom nån kväll nästa vecka i alla fall.
 
Men just ikväll tillåter alltså inte vädret att man är ute, så ikväll blir det soffhäng och TV med ett paket Texas Pecan- glass, inte helt fel det heller.
 

Guitars- The Museum

För ett par veckor sedan var jag på Gitarrmuseet i Umeå. Guitars är Världens största gitarrmuseum av sitt slag. Det är en privat samling med ca. 500 gitarrer. Och jag måste säga att det var väl värt ett besök. Om man är musikintresserad och framförallt intresserad av (el)gitarrrer, då måste man verkligen besöka detta museum. Jag kan inte mycket om gitarrer men jag kommer absolut gå dit igen. Passa på och ät i deras restaurang också när du är där. Nytänkande och god mat.
 
 
 
 
 
 

Igår, idag, imorgon

Det är söndagkväll och jag har börjat packa inför en vecka i Umeå.
Helgen har varit lugn för min del. I fredags var jag inne hela dagen, jobbade lite under förmiddagen och slappade i soffan resten av dagen. Febern höll i sig hela fredagen.
Men när jag vaknade igår morse så var jag äntligen feberfri. Förkylningen och hostan var kvar men jag kände att jag inte har ett behov av att ligga i soffan hela dagen.
Så igår tog jag mig tid att städa bort julen, några veckor för sent jag vet. Bortstädningen av julen och in med all vårinredning samt tvätta sex tvättar tog precis hela dagen. Mitt aktivitetsarmband visade att jag hade gått 4 km under gårdagen och då hade jag inte ens varit utanför dörren. Man kan tydligen gå långt i en liten etta.
Jag fick ställa in utgång med kompisarna igår kväll, och istället blev det film i soffan
 
I morse vaknade jag av solen som strålade in i min vårstädade lägenhet. Ljuset var fantastiskt och jag fick nästan lite vårkänslor när jag låg och drog mig i sängen imorse.
Trots förkylning och hosta valde jag att gå ut på en kort promenad. Försök sitta inne när solen strålar, himlen är klarblå och det är -8 grader?! Det går inte. Den kalla snön som har fallit de senaste dagarna gnistrade otroligt vackert här i Skellefteå
 

Imorgon ringer klockan vid 4.40 igen och en ny arbetsvecka kan börja. Jag kommer hyra en lägenhet i Umeå de kommande dagarna så jag slipper pendla. Skönt!
Önskar bara att förkylningen lämnar min kropp så att jag kan börja träna igen.
 
Nu: slappa i soffan

Attjo, attjo, attjo, prosit...!!

Nej, mitt nyårslöfte var inte att sluta blogga även om man kan tro det.
Däremot var min plan för 2015 att i första hand ta hand om mig själv, vilket har gjort att jag inte har prioriterat bloggandet.
Träning, kost och sömn har jag haft fullt fokus på de senaste veckorna vilket har gjort att jag inte ha suttit vid datorn på kvällarna.
 
Ikväll tar jag mig dock tid att sitta vid datorn bara för att jag är sjuk. Började ha feberkänningar redan i måndags och sen har det bara blivit sämre och sämre. En hemsk förkylning, en smärtsam hosta och feber har tagit över min kropp men jag har ändå valt att jobba hela veckan. Idag vaknade jag med 38.3 i feber, stoppade i mig några Alvedon och tog en promenad i -17 grader till bussen som tog mig till mitt jobb 14 mil bort.
På jobbet utförde jag det absolut viktigaste och efter 4 timmar där så satte jag på bussen hem till Skellefteå igen.
 
Jag kan faktiskt inte minnas senast jag hade en sån här extrem förkylning med både feber och hosta, det måste vara många många år sedan.
 
Imorgon blir det ingen resa till Umeå, utan jag jobbar här hemifrån sängen istället, det verkar som att jag måste vila för att bli frisk (och jag som avskyr att vila)
 
Förutom den här veckan så har mitt 2015 börjat väldigt bra. Har hängt mycket med kompisar och tränat exakt varje dag (ja, fram till i tisdags alltså)
Nu hoppas jag att denna förkylning lämnar min kropp under helgen så att jag kan återgå till mina dagliga rutiner på måndag igen.
 
Nu: dricka en kopp silverte

Nyårsafton 2014!

År 2014 kunde inte avslutas på bättre sätt. Jag fick avsluta året hemma hos mig tillsammans med fem personer som har gjort detta år till ett av det roligaste på länge (Tack för det!). Jag känner en enorm glädje och stor tacksamhet över att få hänga med dessa människor. De ger mig så mycket energi, skrattanfall och självklart en massa galna minnen. Gissa om vi är redo att göra 2015 ännu lite roligare?!
 
Redo att fira in det nya året tillsammans
 
 
3-rätters middag i mitt lilla kök
 
 
Fotografering
 
Polisen i Skellefteå hade en lugn natt så vid 12-slaget kom dom och firade in det nya året tillsammans med oss.
(Nej, vi misskötte oss inte om någon trodde det, det var bara så enkelt att vi var trevligast att hänga med på nyårsnatten)