En helg i Sundsvall

Jag landade i Umeå natten mot fredag för att kunna jobba sista dagen på arbetsveckan.
På fredagseftermiddag packade jag bilen med kakor och paket och körde ner till Sundsvall.
I Sundsvall blev det stort firande för Bella på lördagen. Födelsedagskalas och familjemiddag som avslutade med Eurovisionfinal.
 
 
 

 
Ja det blev verkligen en hel dag med firande för 9-åringen och mycket sötsaker blev det.
 
På söndagen så följde jag med Bella och Gabbe på deras träningar
 
Först var vi på Bellas Friidrottsträning
 
Och efter det åkte vi till Gabbes fotbollsträning
 
Efter alla träningar åkte vi till Birsta och provade klänningar och vi passade även på att köra in till stan där jag fick öva att fickparkera. Bjöd nog många åskådare på ett gott skratt när jag parkerade på samma fickparkering ungefär 25 gånger, men nu är jag proffs... typ.
 
Vid klockan 20 körde jag hem till Umeå igen. Det var en helt fantastisk solnedgång och det kändes helt underbart att köra bil hem i sommarnatten och dunka musik på hög volym hela vägen.
 

Började t.o.m att fundera på om jag ska åka ut på en roadtrip genom Sverige i sommar, besöka städer som jag aldrig besökt och tälta ute i skogen. Någon som är sugen på att haka kanske?!
 
 
 
 
 

"... och i Vasastan är det vår...."

Nu är jag tillbaka i Umeå efter några dagar på resande fot.
I onsdagseftermiddag flög jag ner till Stockholm på informationsmöten.
Det var nästan 8 månader sedan jag var ner till huvudstaden senast så det var på tiden att åka ner. Och Stockholm bjöd på sommarvärme.
 
Jag hade turen att få rummet uppgraderat, så jag fick sova i ett stort och ljust rum.
 
På kvällen när jag kom ner så käkade jag middag på Fondueboden, supergott och framförallt ett mycket trevligt sätt att äta middag på. I lugn och ro fick vi sitta och vänta på att maten skulle bli tillagad i grytorna.
Ett besök på Fondueboden rekommenderas och särskilt efterrätten med Tobleronefondue.
 
Som vanligt när jag besöker Sthlm så vill jag vara ute och njuta av Storstadspulsen och fylla på med ny energi. Det blev både en sen kvällspromenad runt Odenplan och en tidig morgonpromenad runt Vasastan
 
Sveavägen en sen onsdagskväll
Och Vasaparken en tidig torsdagsmorgon
Jag hann även möta upp min vän Ida för lite shopping och middag i stan.
Innergården vid Centralbadet
 
God middag
Som vanligt när jag är i Stockholm så känns det som att komma hem och jag blir full av positiv energi. Samtidigt kommer frågorna: varför bor jag i Norrland när jag älskar Stockholm så himla mycket?!
Vill egentligen inte åka hem men sent på torsdagskväll så hoppade jag på sista flyget till Umeå igen.
Planen är att tillbringa mycket tid i Stockholm i sommar för att samla ännu mer energi (och ragga på Stockholmare)
 
 

Skellefteå har blivit kallt... och jag gör mitt bästa för att behålla värmen

Det är den 17 maj och det är riktigt kallt här i Skellefteå
I natt när jag kom hem visade min termometer -1 grad. Det som är lite roligt är att det fortfarande var ljust ute när jag kom hem vid midnatt, det går mot ljusare tider vilket känns underbart.
 
Helgen går fort och det är redan söndag igen.
Precis som förra helgen så blev den här helgen väldigt lugn, alldeles för lugn enligt mig.
 
På fredagkväll när jag kom hem från Umeå så slängde jag ihop en päronpizza och tillbringande kvällen i soffan framför TV.n tillsammans med en kompis.
 
I går var det underbart väder här, strålande sol hela dagen. Jag jobbade på Friskis & Svettis under dagen och var full av energi när jag slutade där vid 16-tiden. Började genast kontakta kompisar och kolla om de ville hitta på något ute i solen denna fina lördagkväll. Men misslyckades ganska totalt med att hitta sällskap. Folk var bortresta och jobbade och andra umgicks med familj och vänner. Och kvar fanns jag i min lilla lägenhet och var extremt rastlös.
 
Vid 18-tiden valde jag att gå ut en promenad runt stan bara för att få se lite folk i det fina vädret. Men tror ni att det var nå människor på stan igår? Nej, hela stan var folktom
 
Inte en människa i sikte i Skellefteå centrum igår
Fortsatte promenaden ner till älven där det var precis lika folktomt
 
Stadsparken och trappan vid älven var inte heller en bra plats att hänga på om man ville titta å folk.
Till slut hittade jag en ensam liten pojke som satt på en bänk i Stadsparken. Så vet ni vad jag gjorde? Jag satte mig bredvid honom och pratade med han en stund. Gissar nämligen att han kände sig lika ensam som jag gjorde...
Mitt sällskap i går kväll
Nackdelen med att inte ha en familj i staden man bor i är att man blir väldigt beroende av kompisarna och jag fick en känsla att även denna pojke inte har någon familj i denna stad heller och att även hans kompisar var upptagna med annat denna kväll.
 
Återigen kommer mina funderingar varför jag egentligen bor i denna stad?! Jag var faktiskt riktigt nära att hoppa in i bilen och dra ner till Umeå för att prova nattlivet där. I stället bestämde jag mig för att stanna kvar här denna helg men de kommande helgerna ska jag faktiskt ge Umeå en chans ändå. Sitta och åka 15 mil till en stad där inget händer känns ganska meningslöst, så i fortsättningen blir det Umeå på helgerna.
 
Som tur är så har jag Frida här som alltid låter mig hänga hemma hos henne när jag är uttråkad. Så efter promenaden genom stan så åkte jag hem till henne och var rastlös i hennes soffa i stället, så tacksam för att jag fick levande sällskap till slut. Det blev alltså en lugn och trevlig kväll med chips och en romantisk komedi tillsammans med Frida och vid midnatt drog jag mig hemåt igen.
 
När jag vaknade i morse gick jag ut på en långpromenad runt ett kallt Skellefteå. Snart ska jag leta mig till gymmet för att sedan börja packa ihop mina saker och åka ner till Umeå igen.
 
Nästa vecka blir det flera resor runtom i Sverige och jag gissar att det inte blir så mycket bloggande.
 
Nu ska jag stoppa i mig lite lunch och sedan dra mot stan.
 
Trevlig söndag!
 

Effektiv torsdag!

Det är torsdag och röd dag, det betyder ledigt för min del.
Och som så många andra så har jag hunnit med en massa saker idag.
Planen var att ta sovmorgon, men klockan 5.30 i morse vaknade jag och var pigg. Låg och drog mig till klockan 7 då min tvättid började.
Under tiden tvätten tvättades tog jag en promenad runt Stadslidens elljusspår och såg mig omkring lite i naturen här i trakterna där jag bor i Umeå.
Efter frukosten blev det nagelfix, nya gröna vårnaglar fick det bli.
 

När tvätten var klar vid 10-tidenn så tog jag bilen in till stan. Gick till gymmet och tränade i en timma för att sedan käka lunch på stan.
 
Strålande sol i Umeå idag så det var mycket folk på stan. Jag bestämde mig för att börja jakten efter en klänning inför lillasysters bröllop i sommar. Bestämde mig för att prova de flesta klänningarna som jag hittade även om de inte var min stil. Vet inte hur många klänningar jag provade men det blev himla många i alla fall.
 
 
Hittade tyvärr ingen som jag föll för. Efter att ha provat typ alla klänningar på MQ och Åhlens så var min parkeringstid slut och jag hann inte med fler butiker.
 
Åkte hem vid 15.30 och började städa lite i min lägenhet och vek den nytvättade tvätten.
Nu har jag precis slängt i lite färg på min utväxt och väntar på att det ska bli klart, därför passar jag på att skriva ett inlägg, för att fördriva tiden lite.
 
Ska ta en dusch om en stund för att sedan dra mig mot stan igen.
Ikväll blir det middag på Allstars för min del så att jag kan kolla på hockeyn, har svårt att se pucken på min 14´ TV som jag har här i Umeå för tillfället.
 
Ja, man hinner mycket på en ledig dag.
Imorgon är det jobb igen och sedan hemfärd till Skellefteå

Varför jag ler stort?! För att jag lyssnar på musik förstås!

Ni som följer min blogg vet redan att jag älskar musik. Spotify går varm från det att jag vaknar till jag somnar på kvällen. Och ja, jag älskar vanlig kommersiell radiomusik, låtar som spelas sönder på radion.
Just nu har jag en ny favoritlåt som jag bara älskar.
När jag hör låten blir jag full av energi och jag går runt och ler stort, älskar musik som jag får mig att le.
 
Jason Derulos låt "Want to want me" är galet bra. Lyssna på den!
 
(Varning! Videon är nästan barnförbjuden...)
 

Det regnar i Umeå men vad gör väl det...

Måndag igen och jag är tillbaka i min lägenhet i Umeå efter en helg i Skellefteå.
Helgen har varit bra. Fredagkvällen tillbringade jag i soffan och somnade redan vid klockan 23, ovanligt tidigt för mig.
I lördags jobbade jag på Friskis & Svettis efter att ha tagit en lång promenad runt Skellefteå i ösregn.
På lördagkväll kom Frida och hängde hos mig. Det blev pizza och rosé framför hockeyn. Planen var att vi skulle gå ut och kolla läget på stan men vi drabbades av "pizzakoma" och därför blev det en tidig kväll även på lördagen.
 
Pizza framför hockeyn
 
 Jag redo för en kväll på stan, men det fick bli en kväll i soffan i stället.
 
På söndag sken solen och jag gick på en morgonpromenad när jag vaknade. Det är typ omöjligt att hålla sig inomhus soliga vårdagar som igår. Jag älskar verkligen den här årstiden.
 
Träden börjar grönska i Skellefteå, samtidigt som det ligger några snöhögar kvar på vissa ställen.
Vid lunch kom Lisa och Reema förbi, det blev ett besök på Solbacken innan det var dags för mig att packa ihop allt och köra ner till Umeå igen.
 
En lugn och trevlig helg med andra ord.
 
Den här veckan har jag inte så mycket planerat men en fika med kompis och hård träning har jag tänkt hinna med.
 
Nu: fixa morgondagens lunchlåda
 
 

"...vad som än händer ska ha kul på vägen..."

April och Valborg är förbi och maj är här.
I april var jag inte hemma många dagar, det blev ovanligt många resor den månaden, vilket är jätteroligt.
Men efter allt flängande så längtade jag hem till Skellefteå extremt mycket. Den här valborgs-helgen fick jag äntligen chans att träffa några av mina vänner igen, några hade jag inte träffat på två månader. Det blev en lugn och skön långhelg med mycket kompis-häng.
 
   
Valborg firade jag hos Frida i Bergsbyn. Det blev grillpremiär och majbrasebesök. En lugn och mysig kväll.
 
På fredagen blev det en lunch-dejt med Jessica på Espresso House och en liten runda på stan. Ett drop-in besök hos frissan fick det också bli och aldrig tidigare har jag fått så många positiva kommentarer för min "nya" frisyr. Roligt!
 
På fredagkväll blev jag återigen bjuden på en god middag hos en kompis
Marcus bjöd på plockmat, supergott!
 
På lördagen uträttade jag ärenden och shoppade lite på Solbacken. Fyndade en 14' tjock-TV på second hand, som jag ska ha här i Umeå över sommaren, tills jag tar ner min vanliga TV hit.
På lördagen fick jag äntligen tid att laga middag själv, för första gången på flera veckor. Det fick bli helgrillad citronkyckling i ugn
  

Lördagkväll tillbringade jag i soffan tills Lisa tittade förbi mig vid klockan 22.30. Kvällen slutade på Coasters där vi mötte upp fler kompisar, en trevlig lördag helt enkelt.
 
I söndags tog jag en långpromenad runt Skellefteå, gick och myste lite med katterna som jag varit kattvakt åt i helgen
 
Efter att jag packat bilen full med saker som jag skulle ta med till lägenheten i Umeå så åkte jag och hängde hos Frida på söndageftermiddagen. På väg därifrån sprang jag även in i Sofie som jag fick en pratstund med innan det var dags att köra till Umeå.
 
Ja, det var min helg det.
Nu har snart första veckan av maj gått och jag har bestämt mig för att vara ute och njuta så mycket som jag bara kan av maj. Kliver upp varje morgon kl. 5.30 och går ut på en promenad innan jobbet. Hur härligt som helst! Hoppas bara att solen och värmen kommer snart så att denna månad blir ännu skönare. Maj måste ju vara den bästa månaden på hela året, skönt att den bara har börjat än!
 
Nu: rulla mot sängen