This is my Crib- Christmas edition

Jag har bloggat i 7 år och varje jul har jag lagt ut bilder från lägenheten och det har varit olika lägenheter nästan varje år. Och så även i år. Vet att kompisar har efterfrågat bilder från mitt nya hem i Umeå, så här kommer några bilder från min lilla takvåning på Haga.
 
Står i hallen och blickar in i "matsalen"
 Den lilla hallen
 
Mitt kök och matsal...
 
 
Vardagsrummet
 
 Vardagsrummet från en annan vinkel
 
 En liten del av sovrummet
 
 Sovrummet
 
Det var mina 35 kvm det, liten men mysig lägenhet som jag trivs jättebra i.
 
Nu: kvällsfika nybakad Lingonlimpa.
 

"...We must somehow learn that love's the greatest gift that we could ever give..."

Det är 19 dagar sedan jag skrev ett inlägg och jag skulle kunna skriva ett långt inlägg om allt jag har hunnit att göra de här senaste veckorna, men det tänker jag inte göra...
 
Istället skriver jag ett kort inlägg om den här helgen som har varit jobbig och känslosam.
 
I torsdagskväll körde jag upp till Skellefteå för att delta på Elins begravning som var i fredags.
Hur är det möjligt att någonting som är så tragiskt och sorgligt samtidigt kan vara så vackert och kärleksfullt?!
Många tårar rann ner för kinderna i fredags och det var tung dag.
Att säga ett sista farväl till en person som jag har fått se växa upp och som jag haft många hoppfulla samtal med de senaste åren, framförallt de här senaste månaderna... det gör ont.
Men begravningen var vacker och trots alla tårar så fylldes kyrkan med så mycket hopp och massa kärlek.
 
 
*************************************************************************

Jag hade en Stockholmsresa inplanerad i helgen men som tur var så avbokades den, jag hade faktiskt inte orkat med det. Jag har känt mig ganska sorgsen och tom hela helgen och trots att kompisarna i Skellefteå ville att jag skulle stanna och följa med dem ut så valde jag att åka hem till Umeå i stället.
 
Väl hemma i Umeå fick jag ett kort besök av två Skelleftebor- precis det jag behövde, sitta ner och prata och skvallra om allt mellan himmel och jord, det gav mig energi till att börja adventspynta senare på kvällen.
 
Idag har jag städat och julpyntat det sista i min lägenhet, så nu är granen tänd, stjärnan lyser i fönstret och 1.a ljuset är tänt på bordet. Nu ska jag dricka lite glögg och äta en julskinkemacka innan jag ska sova.
 
Det är skönt att den här tunga helgen börjar lida mot sitt slut... <3

Stockholm, Linköping och Jönköping

Förra veckan blev det en hel del resande.
På onsdagmorgon flög jag till Stockholm, efter en arbetsdag där så hoppade jag på tåget till Linköping.
 
 
Det blev två givande dagar i Linköping och jag hann även med att kolla runt lite i staden. En kväll besökte jag Domkyrkan i Linköping
Mycket vacker kyrka
På fredag eftermiddag hoppade jag på en buss till Jönköping. Hälsade på Carro och Simon över helgen. På fredagkväll blev det Idol och chips i TV-soffan.
 
På lördag åkte vi ut på en shoppingrunda.
Jag och Carro
Vi hann även med att besöka en kompis till Carro på eftermiddagen.
På lördagkväll kom några kompisar till Carro förbi och senare tog vi en buss in till stan.
 
Det blev en natt på dansgolvet på "Sliver" i Jönköping
I söndags kollade vi igenom Carro och Simons bröllopsbilder innan jag hoppade på en buss och började resan hem till Umeå igen.
 
Nu är det ny vecka och jag sitter mest och jobba med budgeten på dagarna. Kvällarna är kalla och mörka men jag försöker tvinga ut mig på en kvällspromenad ändå.
På torsdag blir det Stockholm och på fredag tänker jag ta en lugn hemmakväll i soffan, som jag har längtat efter en lugn och skön fredag hemma under filten.
 
Nu: kolla Blocket
 

Fix av tatuering!

I tisdags var jag iväg till en tatuerare i Umeå, efter en väntetid på 5 månader. Min förhoppning var att han kunde hjälpa mig göra korset som jag gjorde på min skuldra för 8 år sedan tydligare. Det var inte det lättaste, men helt klart blev det ett tydligare kors ändå. Skönt att äntligen ha fått den fixad.
 
Tatuering före.... och efter
 
Nu: sitter på ett tåg från Linköping till Arlanda 

Helg med kontraster...

Det är måndag och återigen så har jag inte bloggat på en vecka. Som vanligt tänker jag därför sammanfatta förra veckan.
 
I tisdags efter jobbet blev det middag och häng hemma hos en kompis. Vi surrade bort kvällen och planerade lite inför vår träningsutmaning, planen är att vi ska använda oss av en personlig tränare framöver, kommer bli mycket spännande...
I onsdags blev det middag på stan med kompisar och sedan blev det "Bonde söker fru"-kväll hos Sara, himla trevligt som vanligt.
 
I torsdags slutade jag lite tidigare och hoppade på tåget till Sundsvall. Väl framme i Sundsvall mötte jag upp Marie och kusinen Mirjam som var på besök i Norrland i helgen. Vi passade på att göra saker som vi inte gör så ofta annars. Förutom att åka runt och besöka släkten så hann vi även med och åka runt till ställen som inte jag varit på tidigare.
 
Vi besökte Timrå gårdsbutik på fredagen, en mycket trevlig lunchrestaurang och väldigt god mat.
 
 
 
 
 
 
I lördags var vi i Fränsta hela dagen. Vi hann med ett besök på Getberget förstås
 
Vacker utsikt över Fränsta och Ljungandalen från Getberget
 
I söndags blev det en kort shoppingrunda på Ikea och på eftermiddagen mötte jag upp en kompis i Sundsvall. Vi åkte upp på Norra Berget och kollade på utsikten
Utsikt över Sundsvall
 
På kvällen blev det middag på BiteLine innan jag körde hem till Umeå. Har med andra ord haft en bra helg i Sundsvall.
 
Även om helgen har varit bra på många sätt, så har den samtidigt varit väldigt jobbig. I torsdagskväll fick jag ett meddelande om att en person som jag brydde mig om och som stod mig nära har omkommit i en bilolycka. Det är så overkligt, så ofattbart... jag pratade med henne bara en vecka tidigare och vi planerade att vi skulle ses nästa gång jag besökte Skellefteå. Mina tankar har den här helgen varit hos henne och hos hennes familj. Fortfarande kan jag inte förstå att hon är borta...
 
Ljusen är tända för dig, fina Elin...
 
 
Det är ny vecka och jag har flera resor inbokade, Stockholm, Linköping och Jönköping står på schemat den här veckan.
 
Nu: sova...