Fredagkväll!

Fredag är min favoritdag på veckan. Efter tre-fikat på jobbet så går jag in i helgmode, vilket innebär att jag jag städar undan på skrivbordet och i mailen och tar fram ett lite bredare leende. Så här på vårvintern känns fredagarna ännu trevligare, då är det fortfarande ljust när man går hem från jobbet och jag går alltid förbi blomsterbutiken och köper en stor bukett tulpaner. Dessutom ler jag mot de flesta jag möter när jag går hem på fredagar. Det är svårt att inte känna glädje och tacksamhet på fredageftermiddagarna.
 
Blandade färger på dagens tulpanbukett
 
Ikväll blir det soffläge, räkor, Cola Zero och nån film här hemma. Imorgon får jag besök från Skellefteå vilket blir himla skoj.
 
Idag öppnar även IKEA här i Umeå, vilket är obeskrivligt stort enligt många. Och med tanke på all bevakning kring dagens premiäröppning så får jag en känsla av att det är det största som hänt Umeå någonsin. Även om inte jag behöver något från Ikea så kanske jag svänger förbi där bara för att få se en glimt av hysterin. Hade ju även varit gott med en 5 kr-korv...
 
Nu: duka fram fredags-räkorna

Svetten rinner och jag hoppar högt av glädje!

 Jag är halvvägs in i min hälsoutmaning. De senaste 6 veckorna har jag inte ätit något vitt socker, inga onyttiga fetter, inget bröd, inget laktos utan bara en massa nyttigheter har jag stoppat i mig. Dessutom har jag utmanat mig i min träning.
 
I lördags körde jag mitt livs första triathlon vilket innebär 2 km simning, 3 mil cykling och 1 mil löpning och dessa grenar ska utföras direkt efter varandra med så korta växlingar som möjligt. Jag är ju en person som ger upp väldigt snabbt, särskilt om det blir lite jobbigt och svettigt. Men den här gången gav jag inte upp och jag klarade av triathlonet på 3 timmar och 37 minuter. Kanske inte den bästa tiden men jag är enormt glad och nöjd att jag klarade att genomföra hela triathlonet.
 
 Svettig men nöjd efter ett triathlon
 
Då jag är halvvägs in i min hälsoutmaning så valde jag att mäta mina värden igår bara för att se om strikt kosthållning och hård träning ger resultat. Igår var jag och mätte blodtrycket och puls och resultatet är bättre än vad jag någonsin hoppats på.
För 6 veckor sedan låg blodtrycket på 127/86 och puls på 81 slag
Igår låg värden på 119/78 och puls på 62 slag
Resultatet fick mig att hoppa högt av glädje och jag kunde inte riktigt sluta le. Helt klart så påverkas kroppen positivt av en hälsosam livsstil. En förändring på 19 slag/minut gör ju ganska mycket under en hel livstid...
För 4 år sedan låg min puls på 92 slag och mitt blodtryck var extremt högt så sedan dess har det ju hänt enormt mycket
 
Jag har alltså 6 veckor kvar av denna utmaning och min motivation ökade enormt efter att jag fick se ovanstående resultat. Planen är att jag ska vara i min livs bästa form den 11 april och jag är ju en bra bit på väg... :)
 

Senaste veckan...

Då är det fredag igen och ikväll har jag varit på AW med några kollegor.,God mat och trevligt sällskap var precis vad jag behövde efter flera veckor hemma i soffan på fredagkvällarna.
 
Förra fredagen ställde jag ju in min bilresa till Skellefteå p.g.a snöovädret och körde upp på lördagen istället. Det tråkiga var att en kompis som skulle komma upp från Stockholm med flyg också fick ställa in sin resa p.g.a att de inte kunde landa i snöovädret.
 
Men vid 11-tiden på lördagen var jag framme i Skellefteå, efter en spännande bilresa där flera flockar med renar står stilla på E4an och funderar över livet (eller nått sånt) Renar på E4an är just nu ett stort problem och jag fick stanna flera gånger för dessa sega men fina djur. Väl i Skellefteå hann jag inte träffa alla som jag ville träffa men det blev en lunchdejt med Jessica vid vintersimmet i alla fall
 
Vimmelfotografen hittade oss i snöyran
 
Vintersim i Skellefteå
 
En kopp the hos Jessica efter några timmar ute på stan.
 
På kvällen blev det fest hemma hos Lisa, för min del blev det en fest utan chips, godis och alkohol. Cola zero var det festligaste jag fick. Vid 23 drog vi hela gänget till Brygg CC och dansade hela natten. Det var mycket folk ute och roligaste av allt var att jag mötte många av mina kompisar som inte är ute så ofta, dessutom var en gammal kompis från Enköping uppe och hälsade på så jag fick träffa många vänner som jag inte träffar så ofta.
 
Efter tre timmar på dansgolvet var det dags att åka hem, jag var chaufför och somnade på Lisas soffa klockan 5 på morgonen. Det innebar att jag sov bort söndagen och körde till Umeå när jag vaknade då jag ville köra när det var ljust ute, vill ju inte riskera att krocka med alla renar på E4.an
 
Nu är det alltså helg igen och jag ska faktiskt göra något som jag aldrig tidigare gjort... Skriver mer om det en annan dag. Nu ska jag ta en kopp the och några ägg, mitt obligatoriska kvällsmål.
 
Trevlig helg!
 

Insnöad och utsnöad

Den här fredagen blev inte som jag hade tänkt mig. I flera veckor har jag laddat för att åka upp till Skellefteå den här helgen, många kompisar från södra Sverige kommer dit på besök just den här helgen så självklart vill jag åka upp och träffa dom.
 
Redan igår varnades det om att det skulle bli snöoväder idag, men jag hoppades att det inte skulle bli så illa som de varnade. Imorse packade jag bilen full med kläder och saker och tog bilen till jobbet så jag kunde köra upp till Skellefteå direkt efter jag slutat.
 
Men jag insåg ganska snabbt att väglaget på E4 troligtvis kommer vara hemskt idag. Och då jag nästan fick dödsångset sist jag körde upp dit i snöstorm så valde jag idag att tänka på säkerheten den här gången. Min resa till Skellefteå ställde jag in idag och jag fick avboka med de kompisar som jag planerat att träffa. Så himla tråkigt. Planen är nu att köra upp tidigt imorgonbitti istället. Hoppa verkligen att snöovädret har dragit förbi tills dess.
 
Så istället för att ha fredagsmys och middag med kompisar ikväll så sitter jag nu ensam hemma i min soffa i ett snöigt och kallt Umeå. Inte roligt alls. Har precis ätit en köpt sallad med räkor och väntar nu på att finalen i "på spåret" ska börja...
 
 
Nu: göra egen nutella... 

Min dag i bilder... Välkommen till mitt osociala liv!

Jag önskar så att jag kunde skylla min bloggfrånvaro på att jag resor så mycket och att jag har så mycket roligheter för mig att jag inte hinner blogga, precis som det var i höstas. Men så är inte fallet...
 
Mitt liv är just nu extremt inrutat och jag har skapat rutiner som jag absolut inte vill bryta. Vilket innebär att jag är väldigt osocial just nu.
 
Som ni redan vet så följer jag ett kost- och träningsschema för att få en bättre allmänhälsa och just nu lägger jag all min lediga tid på att sköta dessa scheman. Detta gör att jag just nu lever det mest ointressanta och ospännande livet.
 
Tänkte att jag kan bjuda på några bilder från en helt vanlig dag i mitt liv.
 
Klockan ringer 6.00 och kl. 6.30 äter (dricker) jag frukost
 
Kl. 7.30 är jag på jobbet
 
Vid 9.45 äter jag mellanmål och kl. 11.30 blir det en stor portion lunch.
 
Kl. 14.45 är det mellanmål igen
 
Jobbar sedan vidare till klockan 16.00 då jag promenerar hem för att fortsätta att äta
 
Kl. 17.00 middag
 
Efter middagen ligger jag i soffan och låter maten smälta
 
Vid 18.15 promenerar jag till gymmet.
 
Följer dagens träningsschemat och tränar mellan 1-3 timmar
 
Hemma igen ca. 20.00, slappar i soffan till 20.30
 
Förbereder sedan morgondagens alla måltider och tar sedan en dusch.
 
Klockan 21.30 äter jag kvällsmålet framför TVn
 
Vid 22.00 lägger jag mig i sängen och kollar genom telefonen, vill ju inte missa allt som hänt under dagen.
Släcker 22.30... för att sedan börja en ny dag 06.00...
 
Välkommen till mitt osociala liv!
 
Har levt så här i en månad nu men fr.o.m imorgon kommer det ändras något. Ska på middag med kompisar imorgon och på onsdag börjar jag äntligen i en kör. Nästa helg besöker jag Skellefteå igen. Så ja, några roligheter har jag att se fram emot.
 
Nu: njuta av att det är fredag igen!