Äta, jobba, äta, sova, äta...

Lördagkväll och jag kom precis hem efter en fika med kompisar på stan.
Som vanligt är jag sjukt dålig på att uppdatera bloggen, jag som trodde att jag skulle få mer tid till bloggande det här året...
 
Som ni vet så följer jag ett kost- och träningsschema och har så gjort i två veckor nu, för att nå en bättre allmänhälsa. De innebär förutom att arbeta så hinner jag med två andra saker och det är att äta och träna. Jag äter mängder av mat, nyttig mat och ägnar större delen av kvällarna till att förbereda min kost. Förutom det så tränar jag på kvällarna. Sitta vid datorn hinner jag faktiskt inte.
 
Men lite roligheter har jag hunnit i veckan ändå. I onsdags fick jag besök av en kompis som jag inte hade träffat på hela 12 år. Vi hade faktiskt inte pratat med varandra heller under de här 12 år. Sommaren 2004 umgicks vi hela tiden, men när jag flyttade från Stockholm den hösten så tappade vi kontakten lite och sedan dess har vi inte setts... Men i onsdags var han i här i Umeå och vi fick tid att prata gamla minnen och kollade på foton från den där sommaren. Det var fantastiskt roligt att ses igen!
 
I torsdags fick jag besök av en kompis från Skellefteå. Det är tur att kompisar från andra städer kommer och roar mig här i Umeå, för annars skulle jag inte få någon variation i min vardag.
 
Som ni vet så har jag klagat på att jag har varit trött och stressad de senaste månaderna, men nu äntligen börjar jag känna att min energi är på väg tillbaka. Som jag har saknat den!
 
Jag vet inte om det är den förändrade kosten och träningen eller om det är alla trevliga möten med vänner i veckan som har gett mig energi. Hursom så börjar jag känna igen mig själv nu och det känns skönt.
 
Har varit och hyrt några filmer så ikväll blir det räkor framför TVn
 
Nu: tända alla ljus i lägenheten...
 
 

90 dagar utan...

Imorgon är det den 11 januari och det är dags för mig att börja det här året.
Hittills har jag bara sovit och slappat det här året.
Inte nog med att det är min första arbetsdag för det här året imorgon, dessutom börjar jag en 90 dagars utmaning.
 
En 90-dagars utmaning för en bättre allmän hälsa.
Den senaste hösten har jag misskött mig rejält, min IBS och magsmärtor har varit sämre än någonsin och jag har tuggat tabletter mot halsbränna som en galning. Jag har inte tränat nått och jag har ätit halvfabrikat och restaurangmat alla dagar i veckan, för att inte tala om alla sötsaker jag tryckt i mig på hotellrum och flygplatser. Stressfaktorn har dessutom legat på max den här hösten.
 
Så innan jul anmälde jag mig till denna utmaning mot en bättre allmän hälsa. Det innebär att jag har fått ett strikt kostprogram som jag måste följa, då jag har IBS så innebär det att jag kommer äta glutenfritt och mjölkfritt under den här perioden och jag kommer hålla mig borta från onyttigheter som godis, kakor och snacks. Ska bli spännade och se hur det kommer påverka min mage. Som ni förstår kommer jag vara ganska osocial under den här perioden, inga restaurangbesök, inga fredagsmys och inge fika på stan
 
Dessutom har jag fått ett träningsprogram så i vår kommer jag träna hårt!
Igår var jag och mätte min puls och blodtrycket och jag hoppas kunna sänka pulsen och blodtrycket en aning genom att följa träningsprogrammet.
 
Gissa om jag längtar till den 11 april, då hoppas jag nämligen att jag är i mitt livs bästa form!
 
Nu: äta chips... för sista gången på 90 dagar...

Nu är sista resan gjord... för ett tag.

Det är torsdag och jag har vänt på dygnet så jag har svårt att somna på kvällarna.
Så istället för att sova så väljer jag att skriva lite ikväll.
 
I tisdags körde jag upp till Skellefteå igen, det var en riktigt otrevlig bilresa.
Det var -14 grader, snön vräkte ner, det blåste starka vindar och mörkret kom snabbare än vad jag körde. Det innebar att snöröken var extrem och köra med helljus var omöjligt. E4.an var oplogad så vägen var smal och vid varje möte med lastbil så kändes det som jag körde in i en tjock snövägg, helt omöjligt att se vart jag var på vägen. Bitvis så körde jag 20km/h på 90-vägen. Det var flera gånger som jag tänkte att jag ger upp och jag stannar bilen på nästa p-ficka och väntar där tills det slutar snöa. Problemet var att det var en ½-meter snö på varje p-ficka så det gick inte att svänga in på dom. Så jag fick fortsätta och köra lugnt och försiktigt med en sikt på max 2 meter framför bilen. Och inte helt oväntat så stod E4.an stilla på ett ställe efter en trafikolycka.
 
Men efter 2,5 timmar så kom jag fram till Skellefteå där jag kunde möta upp alla kompisar på en förfest hos Lisa. Det var första gången på väldigt länge som vi alla kunde ses och gå ut tillsammans. Det blev en rolig kväll med många timmar på Brygg CC dansgolv.
 
Brygg CC vintertid...
 
 Bra drag på dansgolvet.
 
Igår träffade jag kompisar på dagen, på eftermiddagen blev det bio och på kvällen middag hos kompis.
Idag vaknade jag upp i ett kallt Skellefteå, -31 grader. Jag åkte hem redan på förmiddagen, bara för att slippa köra i mörkret. Och det var en helt fantastisk klar och krispig vintervärld idag.
 
i bilen mot Umeå
 
Hade en förhoppning om att hinna träffa alla kompisar i Skellefteå de här dagarna men tyvärr hann jag inte det. Och just nu har jag faktiskt ingen fler resa inbokad, varken till Skellefteå, Sundsvall eller Stockholm, vilket känns otroligt skönt...
 
Så idag har jag hunnit en hel del här hemma. Började genast städa bort julen när jag kom hem för att senare åka och storhandla. Köpte även en byrå som jag ska ha i hallen.
 
Nu har jag en oplanerad helg framför mig och jag kommer ta det ganska lugnt, ska städa förrådet och städa här hemma. Några sista vilodagar innan det blir nya tag på måndag, på måndag börjar jag mitt 2016 på riktigt... berättar mer om det en annan dag, för nu ska jag försöka att sova.
 
God natt!
 
 

Nyårsafton!

Jag firade in det nya året hos Frida i Skellefteå. Det blev en lugn kväll med god mat och sällskapsspel. Men trött var jag, så vid tolvslaget ville jag helst bara gå och lägga mig men jag höll ut några timmar till ändå. Tyvärr tog jag inga bilder på vår goda middag men jag delar med mig av några andra bilder från nyårsafton.
 
Utsikten från mitt fönster på nyårsafton, 3 plusgrader och gröna gräsmattor i Umeå. Som tur var så låg det ett tunt snötäcke i Skellefteå där jag tillbringade kvällen.
 
Nyårsafton blev en lugn och mysig kväll, precis vad jag behövde.
På nyårsdagen åkte jag till Jessica för ytterliggare en lugn kväll i soffan med en godiskål. Innan jag åkte tillbaka till Umeå igår så blev det en liten runda på stan och ett kort besök hos Malin.
 
Idag har jag haft en helt oplanerad dag hemma. Jag började med att ta en lååång sovmorgon, tog sedan en kort promenad och efter lunch åkte jag till Ersboda och tittade lite i butiker. Hela eftermiddagen har jag legat i soffan och kollat på film. Jag har längtat efter en dag som denna i flera månader! Och imorgon kommer jag har ytterligare en lugn och oplanerad dag, ska bli så skönt! Jag är faktiskt ledig hela nästa vecka och börjar inte jobba förrän 11 januari.
 
Nu: snön faller ute men jag tänker sova!
 
 
 

År 2016 blir inte som 2015... tvärtom!

År 2015 kommer jag komma ihåg som ett år fyllt av resor. Det känns som att jag har varit i farten exakt hela tiden och jag tror att jag har varit borta mer än jag varit hemma.
 
Året började med en hel del besök i fjällen. Det blev många dagar i slalombacken i Vemdalen och Bydalen. Då det har blivit extremt lite slalomåkning för mig de senaste 10 åren så känns det himla roligt att ha kommit igång med det igen.
 
I april gick resan till Cypern med mamma. Sol, bad och bröllop stod på schemat. Det blev den enda utlandsresan för året men dessto mer har jag rest runt i Sverige,
 
På min 7 veckor långa semester i somras reste jag mest hela tiden. Stockholm-Åland med Malin i juni, Carros möhippa i Jönköping i början av juli. Roadtrip med Jessika till Dalarna, bröllop i Jönköping i slutet av juli och sedan roadtrip med familjen i södra Sverige.
 
I höst har jag varit i Stockholm en gång i veckan och jag har även hunnit med besök i Linköping och Jönköping. Förutom det så har jag varit upp till Skellefteå och ner till Sundsvall flera flera gånger under året.
Alla resor under året gör att jag kommer minnas 2015 som ett enda stort äventyr, fyllt av roliga upplevelser
 
Men det största som har hänt det här året är förstås att jag har börjat köra bil igen efter min extrema "köra bil-fobi". Jag köpte bilen för att jag skulle kunna köra till stranden i somras. Men det slutade med att jag kör precis överallt. Och vilken frihetskänsla det är! Inte nog med att jag kan ta mig dit jag vill, jag kan även hjälpa andra. Jag skjutsar vänner till flygplatser, jag hämtar de som behöver hämtning och jag kan frakta vänners saker som behöver flyttas.
Så största vinsten det här året är att jag övervunnit min största fobi och köpt en bil, jag trodde nog aldrig att de skulle ske...
 
Jag har även flyttat från Skellefteå till Umeå det här året och jag trivs mycket bättre än vad jag trodde.
Nu har jag varit på samma arbetsplats i Umeå i 2 år och min plan var att börja söka andra arbeten efter just två år... men det kommer jag absolut inte göra. Under det senaste året har jag lärt mig så himla mycket på jobbet och jag känner att jag lär mig nya saker varje dag. Dessutom känner jag en glädje i att gå till mitt jobb och jag tjänar mer än 300% mer än vad jag gjorde när jag var egen företagare. Det gågna arbetsåret har varit väldigt utvecklande för mig och det känns som det kommer fortsätta så.
 
Nu är det nytt år, 2016 och precis som varje år så har jag satt upp mål för det nya året.
I år ska jag resa mindre, jag ska fokusera på att göra roliga saker hemma och upptäcka Umeå. Bl.a. har jag anmält mig till en kör och köpt ett nytt träningskort. Så körsång och simning kommer det bli en hel del av i år.
 
2015 var ganska kostsamt med alla resor, dubbla lägenheter och bilinköp så det här året ska jag snåla rejält. Jag ska bli duktigare på att spara och har faktiskt redan bokat möte med banken för att lära mig mer om att placera pengar rätt.
 
Min lista över målen för 2016 är ganska lång och jag är helt övertygad om att jag kommer nå alla mål under detta år...!!!
 
GOTT NYTT ÅR!
 
Nu: klockan är 11.49 och jag ligger kvar i sängen så dags att ta en dusch.