Onsdsgsgäng, besök och kyla!

Vilken vecka det här varit, känns som jag hunnit massor.


I onsdags efter jobbet mötte jag upp tjejgänget och vi intog middagen på en uteservering. Riktigt härligt även om det fortfarande är ganska kallt i luften. Vi hann även med dart och shuffleboard 


I torsdag var det röd dag och jag var ledig från jobbet så jag passade på att genomföra ett triathlon. Jag gjorde det ett par gånger förra året och kände att nu var det dags igen. Jag lyckades förbättra tiden med 15 minuter, mycket tack vare crawl-kursen. Simningen gick riktigt bra denna gång.


I fredags fick jag besök av mamma och pappa. Tyvärr har vädret inte varit det bästa, kallt och regnigt så vi har mest varit hemma. Men en liten runda på stan och promenad runt Umeå blev det i alla fall.


Idag är det morsdag och jag kunde uppvakta mamma när hon ändå var här på besök.


Trevligt med besök denna helg.

Däremot är inte vädret lika trevligt. Snart är maj slut och första halvan av månaden snöade och regnade det. De senaste veckorna har solen tittat fram men termometern kryper sig bara upp till ca. 15 grader. Riktigt kallt och tråkigt. Träden slår långsamt ut men det dröjer nog några veckor till häggen blommar och de brukar stå i full blom just nu. Det mest provocerande med det här är att södra Sverige har +30 grader och högsommarvärme. Jag bor på fel plats, det är bara så...
Nästa vecka väntar en liten utlandsresa, ser fram emot det enormt! :)


Kossor och träning

Efter en rastlös fredagkväll så åkte jag på en liten utflykt på lördagförmiddag. Klockan 10 mötte jag upp Carole och hennes kompis och vi tog en cykeltur ut till en bondgård där det var dags för kosläpp. Jag hade aldrig varit på det förrut och hade ganska låga förväntningar. Men det var faktiskt ganska trevligt. Det blev några timmar i solen, fika och klappande av djur där på gården


Och kosläpp var ju himla populärt, sjukt mycket folk på plats.


Lördageftermiddag försökte jag njuta i solen och jag tog flera långa promenader.
På kvällen tog jag en tur runt stan och vid Nydalasjön bjöds det på en vacker solnedgång 

Även i söndags sken solen så jag försökte att vara ute så mycket jag bara kunde, flera promenader och ett gympass hann jag med.


Idag är det tisdag och det är röd dag på torsdag, planen är att jag ska träna hårt på min lediga dag.

Nu: Slappa i soffan 


Värme, energi och fredag!

Äntligen! Klockan är nästan 21 och termometern visar 17 grader just nu. Det har varit den kallaste våren på över 35 år, alltså den kallaste jag någonsin upplevt. Men idag, den 19 maj verkar det som att det vänder och jag börjar få hopp om liv igen.


Även denna helg är helt oplanerad för mig och när jag lämnade jobbet för några timmar sedan kände jag att det skulle bli jätteskönt med ännu en oplanerad helg. Men den känslan ändrades snabbt.
Dagens vårväder här gett mig energi, så mycket energi att jag nästan får panik av att sitta hemma.

Och för första gången på mycket länge känner jag en enorm saknad efter mina energifulla vänner. Jag tog en lång promenad runt stan ikväll, i parkerna satt folk och grillade och på fotbollsplanerna spelade folk i kvällssolen. 
Det enda jag ville var att göra dessa människor sällskap. 
Jag önskar såå att jag kunde ringa nån som ville göra mig sällskap på en basketplan ikväll, nån som ville glida runt på Inlines eller bara ligga på en fotbollsplan och surra bort kvällen. Min energinivå är maxad och trots att jag nyss har promenerat runt hela stan så känns det som jag skulle kunna springa flera mil denna vackra vårkväll.

Jag måste ut och hitta fler energifulla vänner i denna stad om jag ska överleva här hela sommaren.

Nu: Ut på en cykeltur, omöjligt att sitta inne ju! Nån som vill göra mig sällskap? :)


Eurovision, träning och lugn

Efter en lugn helg utan några större planer så kom plötsligt en ny vecka också utan planer och det känns faktiskt himla skönt,


I lördags träffade jag tjejerna i Onsdagsgänget med deras respektive. Vi käkade en god middag på stan för att sedan titta på Eurovision hemma hos Sara. Även om fel låt vann så hade vi en himla trevlig kväll.

Förutom det så har jag mest tränat hela helgen. Det blev flera långpromenader, flera besök på gymmet och en sväng till simhallen. Vädret har varit helt okej i helgen, inte särskilt varmt men soligt så jag har försökt vara ute mycket.

På lördag tog jag äntligen tag i att rensa i garderoberna också så nu är alla vinterkläder bortstädade.

Förra veckan var sista gången på crawl-kursen och då vi i Onsdagsgänget träffades så ofta förra veckan så har vi valt att inte ses imorgon. Det innebär att jag inte har något planerat på kvällarna på hela veckan. Därför fokusera jag på träning på kvällarna, det blir powerwalks, gym och simning.

Även om jag älskar att ha saker inplanerade så känns det så skönt att bara göra vad jag vill på kvällarna nu.

Nu: Slappa i soffan 


Eurovision, vinterkyla och oplanerad helg!

Det är fredag och lyssna på det här, det är min första lediga helg sedan den 12-13 februari. De senaste 12 helgerna har jag varit antingen bortrest eller så har jag haft sovbesök av kompisar. Det är fantastiskt roligt att jag har så många vänner som vill besöka mig och jag är glad att även jag har familj och vänner som jag kan besöka närsomhelst. Men trots det känns det sjukt skönt med en oplanerad helg denna helg.


Det har varit fullt upp i veckan. I tisdags var det sista träningen på crawl-kursen. Och direkt efter den mötte jag upp Onsdagsgänget för Eurovision-tittande. Igårkväll samlades Onsdagsgänget hos mig för delfinal 2 i Eurovision. 

Imorgonkväll blir det middag på stan med Onsdagsgänget och efter det blir det Eurovision-final hos Sara. 

Förutom det så ska jag vårstäda mitt hem och träna. Min garderob består av alldeles för vintriga kläder just nu så morgondagen tänker jag ägna åt garderobsstädning, vilket är lite av en favoritsysselsättning.

Det är den 12 maj idag och aldrig någonsin har jag varit så här sen med att städa undan min vinterkläder. Anledningen: det är den kallaste våren på 36 år vilket innebär att jag aldrig har upplevt en kallare vår tidigare.
På nätterna är det flera minusgrader och på dagarna går temperaturen upp till max 5+. Mellan varven vräker snön ner och så här såg det ut i Umeå igår

Träden har inte börjat slå ut och gräset har inte börjat grönska. Jag klär mig i mössa, vantar och vinterjacka... Och som sagt, det är den 12 maj. Alla längtar efter vårvärme men fortfarande är det ingen värme i sikte här i Umeå. 

Jag tänker ändå att om jag packar undan vinterkläderna imorgon så kanske jag tvingar fram lite vårkänslor. Just nu känns det som det fortfarande är vinter...

Nu: sova... Och imorgon ser jag fram emot en lång sovmorgon i min egen säng 😊


Sundsvall, fotboll och födelsedagsfirande!

Efter en varm och solig vecka i Stockholm så åkte jag tillbaka till ett kallt och molnigt Sundsvall på fredagkväll. 

På lördagen hade Gabbe fotbollsmatch som vi var och tittade på.


På lördagkväll blev det middag på stan då vi firade både mamma och Bella som fyller år i maj. Självklart blev det paketöppning också


På söndag körde jag tillbaka hem till Umeå efter 10 dagar på resande fot.

På vägen hem åkte jag genom strålande sol, ösregn, hagelstormar och snöoväder. Inget majväder direkt. Och när jag körde in i Umeå låg snön vackert på träden.

Riktigt skönt att vara hemma igen även om det här varit full fart hela den här veckan.


Stockholm, utbildning och Kungsträdgården!

Den 1 maj hoppade jag på tåget i Sundsvall och åkte ner till Stockholm. I Stockholm var det sommarvärme och strålande sol hela veckan, som jag tillbringade i "skolbänken" på Lidingö.


Utbildningen var förlagd på Högberga Gård, otroligt vackert. Men det var tre intensiva dagar så det blev långa dagar med många intressanta föreläsare.


På torsdagkväll hann jag åka in till City en sväng och självklart passade jag på att kolla på Körsbergsblommorna i Kungsträdgården

Innan jag hoppade på tåget upp till Sundsvall på fredagkväll hann jag gå en sväng på Drottninggatan där det fortfarande fanns spår efter attacken för en månad sedan. Mötte även upp Fredrik för en snabb middag vid kajkanten.


Fantastiska dagar i huvudstaden och som vanligt börjar mina tankar: Varför bor jag i Umeå när jag trivs bäst i Stockholm?!


Valborg och 1 maj

Valborg firade jag i Fränsta och precis som förra året blev det brännbollskamp mellan familjen Silwer och familjen Sundholm. Och Silwer förlorade i år igen... Men men, roligt hade vi i alla fall.


Solen sken hela Valborgshelgen och vi kunde vara ute och ta promenader på dagarna. En skön helg i Fränsta helt enkelt.


Okej, vi backar bandet några veckor...

Jag ligger efter i bloggandet så därför kommer det flera inlägg ikväll, ska berätta vad jag har haft för mig senaste tiden,

Måndag 24 april
När en av tjejerna i onsdagsgänget dejtar en helikopterpilot så började hela gänget tjata om att vi vill åka helikopter. Snabbt var det fixat så för några veckor sedan tog vi en tur över Bygdsiljum. Häftigare än vad jag någonsin kunde tro! 

Så snart vi landat bestämde vi att vi ska försöka åka helikopter fler gånger, det var nämligen himla roligt 😊