"...When autumn sheds the leaves, the trees are bare..."

Ny dag, ny vecka...
Och jag känner att jag kan ta det ganska lugnt i veckan, så det blir nog en hel del slappande i soffan på kvällarna faktiskt. Helgen som gick hann jag nämligen fixa en hel del här hemma. Igår var jag bland annat upp till Solbacken och shoppade. Köpte två stora påsar med ljung och höstväxter, så äntligen tog jag tag i att slänga de gamla sommarblommorna och gjorde höstfint på min lilla franska balkong.
 
På kvällen kom några kompisar förbi. Det blev pizzamiddag på Mamma Mia, sen hamnade vi hos mig och vräkte i oss chokladkakor och kollade på 90-tals tjejfilmer, en helt perfekt söndagkväll måste jag säga.
 
Nu: ta en dusch
 
 
 

Sparrisrisotto, vit chokladmousse och Jack Johnson

I går jobbade jag i Friskis & Svettis reception till klockan 16.30.
Som vanligt köpte jag med mig en godispåse som jag tryckte samtidigt som hurtiga motionärer svettades i gymmet. Det känns lixom lite förbjudet att äta godis när man "jobbar" på ett gym, och just därför kan jag inte låta bli att sitta där med en stor godispåse.
 
Då kompisarna var upptagna på andra håll igår, så var jag ensam hemma hela kvällen. Jag bestämde mig för att pyssla i köket. Med Jack Johnsons senaste album i ljudanläggningen hade jag en trevlig kväll.
 
På min meny igår stod Sparrisrisotto och vit chokladmousse. Då jag inte har lagt ut nå recept på länge så tänkte jag dela med mig av dessa recept.
 
Recept Sparrisrisotto

500 gr grön sparris
1½ liter vatten (grönsaksbuljong)
65gr smör
1 gul lök
2 msk olivolja
350gr risottoris
1½ dl torrt vitt vin
50 gr parmesan
salt
svartpeppar
 
Sparrisrisotto
Gö så här: Skölj sparrisen och bryt bort nedersta delen på den. Koka sparrisen i saltat vatten, 1½liter, i ca 10 minuter (stick en koksticka i dem och känn att de är mjuka). Häll av sparrisen och spara kokvattnet i en kastrull. Vattnet ska användas senare. Skölj sparrisen i kallt vatten. Skär av knopparna på de kokta sparrisarna och stek knopparna försiktigt i en klick smör. Spara knopparna till senare.

Koka upp kokvattnet (1½ liter) från sparrisen med 3 buljongtärningar (grönsaksbuljong) och ställ den varma buljongen åt sidan.

Under tiden som buljongvattnet kokas kan löken finhackas och även resten av sparrisen ska finhackas. Passa även på att riva parmesanosten. Fräs sedan löken i en gryta med oljan och lite smör, löken ska bli mjuk, men ej ta färg. 

När löken är mjuk ska risottoriset hällas i grytan, låt fräsa under omröring tills riset har blivit helt blankt av oljan. Hä sedan i den finhackade sparrisen i grytan. Häll i vinet och låt koka in i riset. Häll sedan i lite av det heta buljongvatten i grytan, det ska täcka riset med ca. 2 cm. Låt riset småkoka under omröring

Tillsätt mer buljong vid behov. Det ska alltid vara lite simmigt runt riset och det får aldrig koka torrt. Rör ofta! Smaka av riset, när riset är al dente och risotton är krämig, kan du ta grytan från spisen (ca. 15-20 min efter det började koka). Blanda i riven parmesan, sparrisknopparna och resten av smöret. Smaka ev. av med salt och peppar. Servera Risotton tillsammans med lite hyvlad parmesan på toppen.
 
Vit chokladmousse

2 dl vispgrädde

150 g vit choklad

1 st ägg

1 dl kvarg

3 st passionsfrukter

 
Vit chokladmousse med passionsfrukt
Gö så här: Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner kvarg och sist grädden. Häll upp moussen i små glas. Låt glasen stå i kylen ca 1 tim. Toppa med passionsfrukt.
 
Trevlig söndag!
 
 
 

Lördagmorgon

Det är lördag och klockan slog precis 9.00
Jag vaknade strax innan klockan 8 och insåg att jag har sovit i nästan åtta timmar i natt, himla skönt. Jag känner mig faktiskt riktigt utvilad.
 
Dessutom passar jag på att ligga kvar i sängen och äta en god frukost samtidigt som jag kollar på nyhetsmorgon i lugn och ro. Är det nånting som jag uppskattar med oplanerade helger så det just det här, ligga och dra sig i sängen och avnjuta en stor frukost.
 
En vanlig vy hos mig på oplanerade helgmorgnar
Igår var planen att ta det lugnt hemma och kolla på TV, men då en kompis ringde och hade fått tag på gratisbiljetter till hockeyn, så ändrades mina planer. Så efter jobbet så cyklade jag upp till Arenan och såg när SAIK slog Brynäs. Älskar stämningen på hockeymatcher så jag ska försöka gå på fler matcher i år än vad jag gjorde förra säsongen.
 
Skellefteå AIK möter Brynäs
 
Idag ska jag jobba på Friskis & Svettis och efter det händer inte så mycket. Ser fram emot att laga middag och kanske baka lite ikväll. Måste passa på att tillbringa lite tid i köket när jag väl är hemma än kväll.
 
Trevlig lördag!

Beautiful people!

Söndagkväll och jag har precis lagt mig i sängen.
Jag har haft en underbar helg och fått träffa flera härliga människor.
Mässan "Ett Skellefteå för alla" anordnades, av en vän till mig, denna helg. Runt om i Skellefteå pågick olika aktiviteter för ett tillgängligare Skellefteå. Jag fick glädjen att hjälpa till på modevisningen "Alla mallar", en modevisning med helt underbara människor som modeller, människor med olika funktionsnedsättningar och som sprider enormt mycket glädje till sin omgivning. Det blev en intensiv dag för alla i shoppinggallerian CK, men modevisningen gick helt perfekt och jag känner en enorm Tacksamhet som fick chans att hjälpa till och fick träffa alla dessa härliga modeller. Kolla gärna in bilderna från modevisningen på Norran
 
Efter modevisningen var det äntligen dags att lyssna till Petters föreläsningen "16 rader". Intressant och bra föreläsning, som jag tycker man ska gå och lyssna till om man får chansen.
 
Kvällen avslutades på mysigaste sätt.
Jag och kompisarna åkte ner till älven och grillade hamburgare. När veden var slut och det hade blivit kolsvart ute så åkte vi hem till mig och slappade i soffan med varsin kopp te. En lugn lördagkväll men hur mysig som helst.
 
Grillade hamburgare en vacker höstkväll vid älven.
 
Te-drickande hemma hos mig.
Idag har jag hunnit tvättat, städat, tränat, haft en bekant på besök och ikväll blev jag bjuden på middag hos en kompis.
 
Imorgon är det dags för en ny arbetsvecka vilket betyder att det är dags att sova för mig nu.
 
God natt!
 
 
 
 

Tid att göra lite nytta

Min helg började redan i torsdagskväll.
Då vi har haft en ganska lugn vecka på jobbet, så valde jag att ta en flexdag i fredags.
Torsdagkvällen var vi återigen och grillade korv i höstmörkret på Rovön. Lika mysigt som förra gången
Perfekt glöd för korvgrillning
Annars så har jag mest fixat med sånt som jag inte hunnit tidigare. Den här helgen hade jag nämligen inget planerat, så därför har jag hunnit göra saker som jag har jag skjutit på i flera månader.
Städa, rensa, handla, tvätta, träna och ta det lugnt har stått på min attgöra-lista den här helgen.
Igår ägnade jag dagen åt att rensa garderober, lådor och byråer, något som jag tycker är ganska roligt. Jag hann även med ett träningspass och slapp i soffan på kvällen.
 
Idag blev det sovmorgon, sen så kom Therese och hennes två barn förbi. Vi käkade i stan för att sedan leka av oss i Nordanåparken. En varm, solig och riktigt mysig dag
 
Lek i lekparken

När jag kom hem så fortsatte jag med städningen, tvättningen och handling
Det bästa med att inte ha nått planerat tycker jag är att jag då hinner lägga ner mycket tid i köket.
Idag valde jag att testa ett nytt middagsrecept, helt vegetariskt.
Att sätta på favoritmusiken på Spotify, höja volymen och ställa sig i köket och laga mat i lugn och ro, det är faktiskt bland det bästa jag vet. Genom att göra det så kombinerar jag mina två stora fritidsintressen: lyssna på musik och laga mat.
 
 Sötpotatisbiffar med fetaost på salladsbädd fick bli kvällens middag
 
Nu är klockan 19.36 och hela lägenheten doftar nystädat. Jag tänker ta det lugnt i soffan ikväll. Har tänt ljusen på bordet och ska snart duka fram ett fruktfat. Lika bra att passa på att slappa lite, vet aldrig när jag får chans till det igen.
 
 
 
 

Livet leker!

Äntligen börjar jag ha tid över för lite spontana äventyr.
Helgen som gick så hade jag inte så mycket planerat i förväg, men trots det blev det nästan inte en lugn stund.
 
I fredags när jag kom hem från jobbet så kom Frida och hängde hos mig. Vi lagade mat, köpte smågodis och kollade på Gladiatorerna. Låg i soffan hela fredagkvällen och det var efterlängtat kan jag säga. Jag har verkligen längtat efter lugna fredagskvällar.
 
I lördags jobbade jag på Friskis & Svettis på dagen. Direkt efter det kom Sofie och Frida hem till mig. Vi lagade middag och hängde hela kvällen tills det var dags för oss och gå ut och ta över Verandans dansgolv... och nog tog vi över deras dansgolv, efter tre timmar så hade vi rejält ont i fötterna. Ont i fötterna, men roligt hade vi.
Vid 3-tiden på natten hittade jag hem.
 
Sofie, jag och Frida på väg ut på Verandan
På söndagmorgon valde jag att äntligen städa, tvätta och dammsuga (för första gången på tre veckor).
Efter lunch kom Frida och Lisa och vi drog ner till älven och käkade skräpmat i den varma höstsolen. Vi hann även med en långpromenad runt älven på eftermiddagen.
På söndagkvällen fick jag besök av Thea och då blev det mycket snack i soffan.
 
Idag har jag jobbat hela dagen, men kom hem vid 18.30. Då mötte jag upp Frida och Lisa och vi drog och grillade vid älven. Det var verkligen hur mysigt som helst så troligtvis bli det fler grillkvällar denna höst.
 
 
Vid 22-tiden hade mörkret lagt sig över älven och vi började skrämma upp varandra, så då var det dags att dra hem.
 
Nu ligger jag i sängen och det är dags att sova. Imorgon är det tisdag och det betyder körövning för mig, japp, jag har äntligen börjat sjunga i en kör.
 
Nu: sova
 
 
 

Inte en vanlig torsdagkväll

Egentligen har jag boxningsträning i Umeå på torsdagar, men den här torsdagen ställde vi in träningen i sista sekund. För mig innebar det en helt oplanerad torsdagkväll och det var precis det jag behövde. Jag minns faktiskt inte senast som jag hade en helt oplanerad kväll hemma.
Vad jag hittade på istället?!
 
Vid 19-tiden kom jag hem från jobbet och då cyklade jag genast iväg till Kvantum och handlade. Mitt kylskåp har stått tomt i ett par veckor, så äntligen fick jag tid att fylla upp det med lite smått och gott.
Min lägenhet har varit kaos ungefär lika länge som mitt kylskåp varit tomt, därför passade jag även på att röja undan lite här hemma. Badrummet hade jag inte städat på ett par månader, så därför passade jag på att skura det rejält ikväll.
 
Nu är klockan snart 21 och jag har satt mig i soffan, tänt några värmeljus och dricker en kopp ekologiskt choklad/chili-te, som jag köpte i Umeå igår. Tänker passa på att titta på "Hela Sverige bakar" som börjar snart, innan det är dags att sova. Kanske kan jag få en hel natts sömn inatt...
Ibland är det riktigt skönt med inställd träning.
 

Imorgon är det fredag och just nu är planen att bara ta det lugnt i soffan, precis som jag gör just nu...