Matjessilltårta

Matjessilltårta är en favorit hos mig till jul.
De senaste åren har jag gjort en silltårta till uppesittarkvällen, dagen innan julafton. Gott att variera uppesittargodiset mot något matigare när man sitter och laddar upp inför julafton.
Det här receptet på silltårta skrev jag av från någon blogg för flera år sedan (kommer inte ihåg från vilken blogg) och jag tycker den är supergod!
 
 
MATJESILLTÅRTA
50 g smör
200 g kavring
2 gelatinblad
2 hårdkokta ägg
½ hackad rödlök
1 burk matjessill
200 g filadelphiaost
3 dl creme fraiche
salt, peppar, dill
 
Mixa kavring till fina smulor, smält smör och häll i kavringssmulorna. Blanda väl och tryck ut kavringen i en form med avtagbar kant.
Hacka rödlök, ägg och matjessill och blanda tillsammans med philadelphiaost och creme fraich. Krydda ev. röran med salt peppar och dill.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Krama sedan ur vattnet och lägg gelatinbladen i en kastrull med nån matsked vatten, smält försiktigt. Låt svalna något och blanda sedan i gelatinet i matjessilröran. Häll röran över kavringen. Låt stå i kylskåp tills den stelnat.
 
 





NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?