Knäckig päronpaj
Gjorde en päronpaj förra helgen efter att ha tänkt baka något med päron länge. Knäckig päronpaj med lättvispad grädde blev en riktigt god efterrätt.
Knäckig päronpaj
Botten
130 smör (rumstempererat)
100 g florsocker
1 ägg
2 äggulor
250 g vetemjöl
1 g salt
Fyllning
-4 mogna päron
- 150 g smält smör
- 2 dl havregryn
- 2 dl socker
- 2 dl mjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 dl grädde
- 1/2 dl sirap
Gö så här: Blanda allt till pajbotten, låt degen svalna i kylen i ca. 20 minuter. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda på 200 grader i ca. 10-15 minuter. Skiva päron och täck pajbotten med. Blanda allt till fyllningen. och fördela jämnt över päronen. Grädda pajen i ca. 20-25 minuter.
Låt pajen svalna och ät sedan med lättvispad grädde.
Har faktiskt aldrig testat att göra päronpaj ^^ Mängder av andra pajer men päronpaj har knappt fallit mig i tanke, konstigt.. Päron som är så gott! Får ta och testa ditt recept snart kanske :)
Kram
Emelie