Knäckig päronpaj

Gjorde en päronpaj förra helgen efter att ha tänkt baka något med päron länge. Knäckig päronpaj med lättvispad grädde blev en riktigt god efterrätt.
 
 
Knäckig päronpaj
 
Botten

130 smör (rumstempererat)

100 g florsocker

1 ägg

2 äggulor

250 g vetemjöl

1 g salt

Fyllning

-4 mogna päron

- 150 g smält smör

- 2 dl havregryn

- 2 dl socker
 
- 2 dl mjöl
 
- 1/2 tsk bakpulver
 
- 1/2 dl grädde
 
- 1/2 dl sirap
 
Gö så här: Blanda allt till pajbotten, låt degen svalna i kylen i ca. 20 minuter. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda på 200 grader i ca. 10-15 minuter. Skiva päron och täck pajbotten med. Blanda allt till fyllningen. och fördela jämnt över päronen. Grädda pajen i ca. 20-25 minuter.
Låt pajen svalna och ät sedan med lättvispad grädde.
 


 Emelie

Har faktiskt aldrig testat att göra päronpaj ^^ Mängder av andra pajer men päronpaj har knappt fallit mig i tanke, konstigt.. Päron som är så gott! Får ta och testa ditt recept snart kanske :)
Kram



URL: http://juniflickan.blogg.se






NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?