"... I'm never gonna look back, I'm never gonna give it up, please don't wake me now. This is gonna be the best day of my life, my liiife, this is gonna be the best day of my life, my liiife...."

För ett år sedan var jag på Stadsfesten i Skellefteå för första gången på många många år och jag hade hur roligt som helst.
Inför årets Stadsfest så har min umgängeskrets här i Skellefteå ökat med 500%, jag och alla kompisar har laddat, taggat och peppat inför denna helg i veckor! Förväntningarna var skyhöga kan jag lova.
 
Och i onsdags gick startskottet för Stadsfesten 2014. Jag och Lisa började med en lugn kväll, kollade på drakbåtsrodden, käkade festivalmat och spanade på folk. Lagom start för det som skulle komma.
 
Torsdagkvällen blev stressig för min del, men vid 23.30 hittade även jag ut till festivalområdet och mötte upp några kompisar där. Vi dansade under bar himmel tills området stängde och hade så mycket roligare än vad vi trott, vilket höjde våra förväntningar inför fredagen...
 
Men fredagen blev minst lika lyckad. Många partyglada människor på området gjorde att stämningen var på topp hos oss alla. Lördagen som vi alla trodde skulle bli den roligaste kvällen blev dock lugnare, jag tror att vi alla hade slut på energi till den kvällen. Men vi kämpade på i kylan ändå och jag var inte hemma förrän efter 3.00 inatt ändå.
 
Bilder från helgen kommer här
Dansgolvet nere vid Skellefteälven var fullpackat alla kvällar.
 
 
Suede spelade på fredagen och Veronica Maggio på lördagen
 
 
Och Takida spelade på lördagen, Yes, jag stod längst fram i publikhavet.
 
Här i Skellefteå har vi haft klarblå himmel och strålande sol hela veckan, dock har det varit svinkallt. Täckjacka, mössa och vantar är det många som har gått runt i. På nätterna har temperaturen varit nere på +2 grader, men vi är tacksama att det inte har regnat i alla fall. 
 
Jag har haft en fantastiskt rolig helg och jag är så glad för alla vänner som jag har här i staaan, som gör mitt liv så mycket roligare. Just nu är jag hemma och känner den här tomheten som brukar komma över en när man lämnar en rolig tid bakom sig, jobbig känsla... Men jag blickar framåt och längtar redan till nästa år!
 
 
 
 
 

 
 

"...Om ditt hjärta slår, kommer jag vara med dig vännen vart du än går..."

Jag sitter just nu på tåget hem till "Stiftelsen-land", hem till Fränsta. Ska fira midsommar där i några dagar. Kommer bli en lugn helg och som det ser ut just nu så finns det chans till sol. På schemat står minigolf, meta aborre i Gissjö, äta mammas mat, eventuellt bada och bara vara.
Ser fram emot helgen!
 
(Rubriken är en rad från Stiftelsens låt "Vart jag än går")

"...I wish I could make it easy, easy to love me, love me..."

Varje sommar så kommer det nya låtar som har potential att bli årets sommarplåga.
Förra året så var min personliga sommarfavorit utan tvekan Avicii med Wake me up
Och jag vet redan nu vilken som kommer bli min personliga sommarfavorit sommaren 2014.
Låten nedan lyssnar jag på om och om och om igen. Jag höjer volymen till max, så mina fönster skakar.
Själv så får jag maxad energinivå och dansar runt med ett stort leendei hemmet som en liten hoppboll
Höj volymen och lyssna på Mr. Probz låt Waves- min favorit sommaren 2014.
Så sjukt bra!
 

"...It was a beautiful day, don't let it get away, beautiful day..."

Det är söndageftermiddag och jag tänkte sammanfatta helgen som gått.
 
När jag kom hem från jobbet i fredags åkte jag direkt ut till Frida i Bergsbyn. Där blev det grillkväll med goda vänner. Efter att ha ätit gott och tryckt i oss godis, så ramlade vi alla ner i soffan. Fotbolls-VM och sällskapsspel fick stå för underhållningen den kvällen. En lugn men himla trevlig fredagkväll.
 
Lördagen ägnade jag mig åt fix i hemmet. Besökte secondhand-butiker, köpte växter och satte blommor i jord. Jag hann även med en minigolfrunda och glassätning i solen med trevligt sällskap. Lördagkvällen tillbringades med Lisa och som vanligt så tillbringade vi kvällen utomhus, denna gång i en lekpark. Senare mötte vi upp fler kompisar och lördagkvällen avslutades med en "korvätarfest" hemma hos en kompis.
 
Söndag idag, och jag har tvättat och fixat lite hemma. Det har varit soligt, men lite kallt, så det har inte varit ligga ute och sola-väder. Men då jag har svårt att sitta inne när solen strålar ute så har jag tagit en 2-timmarspromenad runt älven, hur skönt som helst! Ibland känns det som om jag skulle kunna gå 10 varv runt älven bara för att det är så otroligt härligt.
 
Nu har jag precis ätit middag och ska snart gå iväg till gymmet för att bränna bort middagen jag nyss åt.
 
Sammanfattningsvis så har det alltså varit en ganska lugn helg för min del, men ändå himla rolig.
 
Kommande vecka så är det Midsommar-vecka, det betyder kortvecka på jobbet och midsommarfirande hemma i Fränsta. Ser fram emot veckan! :)

"... Spice up your Life..."

Ni som följde min gamla blogg vet redan att jag har ett stort intresse för blommor och växter. Tidigare när jag har haft uteplats/balkong så har jag fyllt stället med alla möjliga växter. Jag har alltid, så länge jag kan minnas, haft intresse för blommor. Tycker det är ganska rogivande att pyssla med sånt på sommaren.
Då jag inte haft eget boende de senaste två somrarna så har jag en del att ta igen när det kommer till växter och odlingar. Och trots att jag inte har någon uteplats/balkong där jag bor nu så har jag ändå gått all-in. Jag har lixom fått skapa plats i mitt hem för att jag ska kunna pyssla med det jag älskar. Så just nu så har jag fyllt både min franska balkong och mitt kök med blommor, kryddor och örter.
 
 
 
  
Drömmen om en liten trädgård är stor just nu...

"...Why be alive if you don't follow your every dream...?"

Efter den här härliga helgen inser man plötsligt vad det är man saknar i Livet och vad som skulle kunna göra sommaren ännu lite bättre. Efter att ha legat i gräset och hunnit fundera och drömma i några timmar, så har jag lyckats få ihop en ganska lång lista på saker som jag önskar mig i sommar...
 
* En bil- så jag kan åka till badstränder och andra fina platser utanför stan soliga dagar.
* En båt- så jag kan åka runt i älven/sjöar, ligga och sola i på dagarna och sitta och meta i på kvällarna.
* En trädgård- där jag kan odla grönsaker, örter, kryddor, rabarber och blommor i mängder
* En longboard- så att jag också kan glida runt på gatorna med mina longboardåkande kompisar
* En kanot/kajak- som man kan glida sakta ner för älven med i kvällssolen
* Ett tält-så jag kan åka och tälta på vackra platser.
* En sommarstuga- där jag kan hänga med kompisarna på kvällarna, grilla, leka och njuta av sommaren
* En man- som har alla ovanstående saker ;)
 
Jag vet att drömmar och önskningar slår in om man tror på dom ordentligt och om man har fullt fokus på målet, så jag är helt övertygad om att jag kan få alla dessa saker innan sommaren är slut, det gäller att inte ge upp bara :)

"...Tack för idag, tack för en underbar vanlig dag..."

Det har varit långhelg, en helt fantastisk långhelg.
Här i Skellefteå har vi haft 25-28 grader varmt och strålande sol alla tre dagar, det har varit härliga sommardagar och varma sommarnätter.
 
Jag hade inga stora planer inför den här helgen utan jag har tagit dagarna lite som de har kommit.
Men trots det så har denna helg bjudit på många roligheter och härliga stunder.
 
I fredags, Sveriges nationaldag, hängde jag och Lisa på Rovön, där vi låg och solade i gräset och firade att sommaren äntligen är här på riktigt. På kvällen gick jag ut och åt med Jessica och Fredrik på Nygatan 57. En god Ceasarsallad intogs på deras uteservering. Vi hann även med ett besök på Bishops efter middagen.
Vid kl. 01.00 vandrade jag hem, men insåg att det kommer vara omöjligt för mig att somna när det är 20 grader varmt ute och fullt dagsljus. Så... klockan ett på natten sprang jag ut på en joggingrunda. Det var så sjukt härligt, så jag skulle kunnat fortsätta springa hela natten. Efter två somrar i Stockholm har jag tydligen glömt hur magiska norrländska sommarnätter kan vara...
 
      
Ceasarsallad på Nygatan 57 och jag ute på en joggingrunda klockan 01.30.
 
Igår cyklade jag och en kompis till Falkträsket och badade. Det blev några timmars sol och bad där, innan jag drog hem och hade en lugn hemmakväll, tog en långpromenad runt broarna innan jag gick hem och slängde ihop en rabarberpaj. En lugn lördagkväll hemma i soffan var precis det jag behövde.
 
 
Rabarberpaj på pallade rabarber
 
Lugn och skön kväll i soffan
Idag var planen att jag skulle besöka en vän i Bureå, men det blev inställt. Istället fick det bli en dag i ute i solen. Promenad runt broarna, för att sedan ligga i gräset på Nordanå i några timmar. Efter ett par timmar fick jag sällskap av fler kompisar och vi drog till Rovön där vi slappade i gräset en stund till.
Söndagkvällen avslutade jag med en minigolfrunda med Malin.
 
Min utsikt idag, grönt gräs och strålande sol på Nordanå
 
Minigolf med Malin
Om min sommar kommer fortsätta precis som de här tre dagarna har varit, så kommer jag vara mycket nöjd.
De här dagarna har bjudit på allt, spontanhäng med vänner, solsken, slapp i gräset, middag på restaurang, pubkväll, bad, lek och många, många promenader runt älven. Helt klart den härligaste helgen på länge!
Jag kommer somna med ett leende ikväll :)
 

"...It's my life, and it's now or never, I ain't gonna live forever, I just wanna live while i'm alive. It's my life..."

Igår hade jag återigen sån där härlig sommarkväll som jag aldrig ville skulle ta slut.
Några vänner kom förbi för häng, longboardåkning och basketspelande.
Så hela kvällen och halva natten tillbringade vi ute i den sköna sommarnatten. Vi åkte bara runt här i Skellefteå i lugn och ro... Hur underbart som helst!
 
Jag åkte lite longboard...
Härlig sommarnatt i Skellefteå!
Kvällen avslutades med att mina kompisar pallade rabarber åt mig, då jag inte vågade själv. Vad har man annars vänner till?! ;) Så ikväll kan jag bjuda på (pallad) rabarberpaj!
Just nu ligger jag i sängen, solen strålar och balkongdörren är öppen. Doften av sommar sprider sig i rummet och fåglarna kvittrar. Jag ser fram emot ännu en härlig sommardag!
 
...I just wanna live while I´m alive, It's my Life...!"
 
 
 
 
 

"...Don't want to close my eyes, I don't want to fall asleep... And I don't want to miss a thing..."

Jag har just nu sömnsvårigheter, svåra sömnsvårigheter.
Och nej, det beror inte på stress, ångest eller andra jobbiga saker.
Det är precis tvärtom!
Mina sömnsvårigheter beror på enormt mycket energi och stor livsglädje.
Varför måste man sova när man kan vara ute och ha roligt med kompisar dessa fina sommarkvällar?
Sova är just nu för mig ett ont måste, jag vill verkligen inte sova.
Jag vill vara ute i kvällssolen och bara njuta, ta långa promenader med kompisar, åka inlines, sitta på uteserveringar... bara vara och njuta av den här årstiden.
 
Dessutom är jag så full av energi att det är omöjligt att somna på kvällarna. Hur roligt är det egentligen att gå och sova klockan 22.00 när solen fortfarande lyser in genom fönstret? Jag vaknar 117 ggr varje natt med en förhoppning om att en ny dag är här.
 
Det låter kanske konstigt men när min klocka ringer klockan 5.00 varje morgon så vaknar jag med ett leende, för det betyder att jag har en ny dag framför mig som jag kan njuta av.
 
Just nu tycker jag att det absolut tråkigaste som finns är att sova!
 
Med det sagt säger jag God natt!
 
 

"...De fagra blomsterängar, och åkerns ädla säd, de rika örtesängar, och lundens gröna träd, de skola oss påminna, Guds godhets rikedom, att vi den nåd besinna, som räcker året om..."

Hur underbart är det inte att gå ut på kvällspromenader just nu?!
Jag vill bara vara ute, hela tiden.
Ikväll tog jag med kameran på min kvällspromenad runt Skellefteälven och fotograferade.
Att jag har en stark Gudstro är ingen hemlighet, och härliga sommarkvällar som dessa så blir jag faktiskt lite extra religiös. 
Bli inte förvånad om jag bjuder på fler sommarbilder framöver, är det någon gång jag har fotoinspiration, så är det just nu.
Dessutom känns det helt fantastiskt att jag återigen får uppleva en sommar i Skellefteå efter två somrar i Stockholm.
 
   
 
 
 
 

Skellefteå!

"... I had a picture of you in my mind..."

Minns ni det här inlägget som jag skrev för 1½  år sedan på min gamla blogg?!
 
Jag hade hittat en tavla som jag bara älskade, men hade varken egen lägenhet eller inkomst så därför kändes det som ett lite onödigt köp just då.
 
Jag har inte glömt den tavlan och jag har försökt få tag på den nu när jag bor i egen lägenhet.
Precis innan jul så hörde en bekant av sig till mig. Hon hade köpt tavlan för en tid sedan och ville nu sälja den.
Efter lite om och men så köpte jag tavlan och för en månad sedan levererades den till mig från Uppsala.
 
Jag älskar denna tavla lika mycket nu som när jag såg den första gången för 1½ år sedan.
Den här tavlan är så mycket "jag"- Stockholm, Sergels torg, Gröna Lund, och växter, dessutom heter tavlan "Stark".
 
 Tavlan "Stark" , konstnär Camilla Edfors, hänger äntligen på en vägg hos mig