Trettonhelgen, Jönköping och lilla Stina!

Nu sitter jag på tåget upp mot Umeå efter några mysiga dagar hos lillasyster i Habo, utanför Jönköping.
Jag åkte ner på trettondagsafton med tåg, 11-timmars resa men himla smidigt ändå.
Väl framme i Habo fick jag äntligen träffa min nyfödda systerdotter Stina, två månader gammal.
 
Marie och barnen var också i Habo så därför hade vi julklappsutdelning och lilla julafton när jag kom fram på torsdagskvällen.
 
 
På fredag åkte vi till Eksjö och besökte min kusin Åsa och hennes barn. Vi käkade lunch, bowlade och fikade på stan. En rolig dag i Eksjö.
 
 
På lördag åkte Marie och barnen hem till Sundsvall så då tog Carro och jag en tur på stan i Jönköping
 
Igår var det söndag och vi tog det väldigt lugnt. Lilla Stina fick ställa upp som modell när jag skulle fota, det var inte så populärt...
 
 
 
Nu sitter jag som sagt på tåget upp till Umeå men om två månader får jag äntligen träffa lilla sötnöten igen.
 
Nu: läsa lite...

Nytt år och nya mål!

2017 är här och det känns inte bra. Som jag skrev tidigare så tror jag inte att 2017 har så mycket spännande att erbjuda och det känns tråkigt. Visst låter 2017 som en tråkig siffra?! Efter att ha avslutat 2016 som var ett helt fantastiskt år så har jag faktiskt inga höga förväntningar av detta år. Det känns som 2017 är ett år som man helt enkelt måste genomlida....
 
Men självklart har jag satt upp några mål och planer även för detta år, något roligt måste man ju se fram emot för att genomlida året.
 
Det absolut största målet för året är att genomföra hinderbanan Toughest i Umeå i september. Jag vet att det låter helt galet med tanke på att jag är en enkel motionär men det ger mig en anledning att träna hårt under året. Jag och Therese ska köra Toughest och fler deltagare är välkomna att vara med i vårt lag. Nästa vecka börja min träning på allvar och jag kommer bo på gymmet och i simbassängen de kommande 9 månaderna. Är helt galet taggad! Ja, ni får se det som någon typ av 35-års kris om ni vill, jag tror nämligen själv att det är det :)
 
Förutom att träna hårt är planen att resa, då jag inte var utomlands någon gång under förra året så måste jag ta igen det i år. Just nu planerar jag för tre resor under året. Paris, Medelhavet och Zanzibar står på önskelistan just nu, får väl se om jag får resesällskap till mina resmål.
 
Till sist är min plan för 2017 att leva i Nuet, att vara Tacksam för allt det jag har och där jag befinner mig just nu. Jag är expert på att tro att det är bättre någon annanstans och önskar alltid att jag bodde i en annan stad. Och så har jag levt större delen av mitt liv. Jag har alltid velat flytta till en annan stad, vart än jag har bott i Sverige. Att vara nöjd, glad och njuta av den plats där jag befinner mig just nu har aldrig varit min grej.
Nu bor jag i Umeå och jag har bestämt mig för att stanna i den staden ett tag och inte drömma mig iväg till någon annan stad. Som sagt, leva i nuet och vara tacksam för det jag har just nu är en plan som jag hoppas gör mig lite lugnare och tryggare. Tror jag kan behöva det efter alla mina flyttar...
 
Eftersom det är omöjligt att stoppa tiden så är ju bara acceptera att nya året här och då gäller det att göra det bästa av det, och tro mig, jag kommer göra allt jag kan för att det här året ska bli lika roligt och spännande som förra året!
 
 
 Nu kör vi!
 
 
 

Blickar tillbaka på år 2016!

Jag brukar alltid blicka tillbaka på året som gått och skriva ner planer, mål och önskningar för det nya året
Bläddrade precis tillbaka här i bloggen och läste vad jag hade för mål och planer för år 2016. Jag skrev att jag skulle resa mindre än vad jag gjorde år 2015, jag skulle börja sjunga i kör och börja simma igen.
 
Så hur gick det med 2016 då?!
Ja, jag har rest mycket mindre. För första gången på flera år har jag faktiskt inte varit utomlands. Jag har varit på några resor till Stockholm förstås och i somras blev det en roadtrip runt om i södra Sverige, i övrigt har jag faktiskt inte rest så mycket. Så den planen har jag hållit.
 
Sjunga i kör gjorde jag också i våras. Roligt att ha en aktivitet mitt i veckan och sjunga i en pop- och rockkör var himla kul men inte så roligt att jag valde att fortsätta. Kanske gör ett nytt försök i år.
 
Simningen är nog det jag har lyckats bäst med ändå. Simmade mycket i våras och nu i höstas valde jag även att gå en crawl-kurs vilken var oväntat roligt och gav mersmak så troligtvis går jag en fortsättningskurs redan nu i vår. Har köpt årskort på simhallen nu så planen är att simma 2 ggr/veckan i år.
 
Vad har jag annars gjort under 2016?! För mig har det varit ett riktigt musikår och jag har varit på rekordmånga konserter, spelningar och shower. Jag vet faktiskt inte hur många spelningar jag har sett men det är många. 
 
Det började med Melodifestivalen på Friendes arena i mars och slutade med julkonsert med Gabriel Forss i december. Däremellan har jag sett Ingrosso, Timbuktu, Beyoncé, The Chainsmokers, Veronica Maggio, Don Diablo och Otto Knows, varit på Allsång på Liseberg, sett Lionel Richard på Grönan, lyssnat på Laleh, Titiyo och Petter på En Flotte i Skellefteå. Det var några av de spelningar jag sett... och vem var bäst då?
The Chainsmokers på Brännbollsyran i Umeå var magiskt bra och får jag chans att se dem igen så kommer jag göra det. Beyoncé var helt klart en upplevelse också och man blev stum av beundran när hon stod på scen. Hon kunde verkligen fånga sin publik och har en sångröst som är helt otrolig. Magisk spelning och den bästa arenakonsert jag varit på hittills.
 
 
 Är jag nöjd med år 2016?
Om, jag är. Sedan 2012 har mina år bara blivit bättre och bättre, roligare och roligare. Och det känns som att 2016 toppade alla förväntningar! Förutom att jag har fått uppleva massor så har min hälsa varit bättre än någonsin. Jag har följt ett träningsschema och kostschema i ett år nu (med kortare uppehåll under året) vilket ha gjort mig piggare och mer energifull än tidigare. Jag har nästan haft lite ångest över att lämna 2016 bakom mig och gå in i ett nytt år. Det känns faktiskt sorgligt att året är slut, men det är väl så, allt roligt har ett slut. Jag tror nämligen inte att det nya året, 2017, blir i närheten så roligt som förra året var. Men men det är åren som går som är Livet och år 2016 kommer jag komma ihåg resten av mitt Liv...
 
Vad har jag för planer, drömmar och mål 2017 då?!
Det berättar jag i nästa inlägg :)
 
 

Skellefteå, vänner och nyårsafton!

I lördags var det alltså nyårsafton och jag bestämde för länge sedan att jag skulle säga Hej då till 2016 i Skellefteå.

Men på fredagen kände jag mig så trött och sliten efter några dagar på jobbet så jag övervägde faktiskt att stanna i Umeå och fira nyårsafton ensam.
Men jag blev övertalad att åka upp till Skellefteå med löfte om att jag inte behövde hjälpa till att fixa maten. 
Så på lördag eftermiddag hoppade jag i paljettklänningen och lockade håret och körde sedan till Skellefteå.
Medan Jessica och Frida fixade middagen satt jag på en stol och gäspade.

Det blev en väldigt lugn kväll, god mat, sällskapsspel och alkoholfritt bubbel hela kvällen. Mycket trevligt även om jag var väldigt opeppad.


Nu: sova!


Fränsta, familj och julafton!

2016 är förbi men jag har ju inte sammanfattat min julhelg än så gör det här och nu.


22 december körde jag ner till Fränsta för att fira jul. Som vanligt blev det en helg fylld med mat, godis, sällskapsspel och soffmys.

Dagen innan julafton blev det mest fix och pyntade hemma. Vi valde även att hoppa över julkonserten i Torps kyrka på kvällen, var hemma och kollade på uppesittarkvällen i stället.


På julafton kom syster med familj och jag fick rycka ut som jultomte hos Maries kompis. Men det blev en mysig julafton med lite för mycket god mat.

 

Som sagt, en mysig jul som tyvärr var lite för kort i år. 27 december åkte jag hem till Umeå igen och jobbade ett par dagar innan det var dags att dra till Skellefteå och säga Hej då till 2016.


Mer om nyår kommer i nästa inlägg.

Nu: diska