Umeå levererar!

Jag måste ju berätta om förra helgens äventyr innan det är dags för kommande helgs roligheter.

Sofie kom på besök i lördags. Vi började med att göra Ikea och Avion vilket tog längre tid än vi trodde. Men lite roligt hade vi ändå när vi släpade runt på Sofies femhundraelva Ikea möbler som hon skulle köpa.

Pizzabuffe fick det bli efter en heldag med shopping.

På kvällen var det dags för utgång på Rex, första besöket där för min del men troligtvis inte sista.

Sofie och jag redo för en natt på stan

Som vanligt stod vi hela kvällen på dansgolvet och tro det eller ej men den låt som jag har väntat på att Brygg CC i Skellefteå ska spela hela denna sommar, den spelades av denna DJ här i Umeå. Tänk att jag var tvungen att gå ut i denna stad för att dansa till min favvolåt, det gjorde min kväll!

På söndagmorgon blev det lyxig frukost framför TV. n. En galet roligt helg här i Umeå.

På måndag fick jag också finbesök från Skellefteå. Då kom Lisa hit och det blev restaurangbesök och häng i Skejtparken.

Igår var jag ner till Stockholm på utbildning. Som vanligt stannade jag kvar lite längre på kvällen för att samla lite energi.

Flyg mot Stockholm

Nu ikväll har jag varit på AW med jobbet. Musikquiz och god mat stod på schemat.

Imorgon är det fredag igen och jag ser återigen fram emot en helg med besök från Skellefteå.


Det är dags för fredags...

Äntligen fredag!
Visst är fredag veckans bästa dag?! Man vaknar med ett leende, stämningen på jobbet är på topp och på fredagkvällar kan man ta det lugnt och slappa i soffan med gott samvete
 
Just denna fredag började redan klockan 5.00 imorse. Jag hoppade då i träningskläderna och sprang över vägen till gymmet. Körde ett benpass i timma innan jag hem och intog frukost. Efter kl. 7 cyklade jag in till jobbet och hade faktiskt en ganska lugn dag på jobbet, himla skönt då jag har haft flera väldigt intensiva veckor på jobbet.
Direkt efter jobbet gick jag och Elina till simhallen och simmade i 45 minuter, härligt att avsluta en arbetsvecka på simhallen.
 
Den här fredagkvällen har jag inget planerat, har tänt alla ljus i lägenheten, tagit på mig myskläder och ligger i soffan. Gissar att det blir en tidig kväll
 
 
Imorgon får jag besök från Skellefteå. Sofie kommer och underhåller mig i helgen, ser fram emot det enormt mycket!
 
Nu: slötitta på Idol och äta nötter.
 

God natt!

Klockan är 21:17 och jag är redo att sova, ligger faktiskt redan i sängen. Försöker vara på gymmet vid 5:30 varje morgon vilket har lett till extrem kvällströtthet.

Onsdag idag och vi i "onsdagsgänget" träffades över en middag på stan efter jobbet. Vi var även iväg på en föreläsning om "att äta" vilket handlade om "mindful eating". Tänkvärd föreläsning men inte min grej.

Börjar ha nedräkning till helgen nu också, tror det kan bli en riktigt bra helg.

Nu: Sova!


Ny vecka!

Måndag 19 september och jag sitter just nu hemma i soffan och är extremt uttråkad.
Träningsvärken efter gårdagen har slagit till och jag är nästan orörlig så därför valde jag att ta en vilodag från gymmet ikväll. Vad gör man då istället? Jag fastande i soffan hela kvällen och väntar på att klockan ska gå så jag får sova. Gillar verkligen inte sån här kvällar då jag inte gör något vettigt.
 
Idag har solen strålat och det har varit 20 grader varmt, en fantastisk höstdag. Intog lunchen ute vid Umeälven, hur härligt som helst. Hoppas vädret håller i sig resten av veckan.
 
Nu: borsta tänderna

Söndag!

Härlig dag idag, solen har strålat och det har varit en härlig höstdag. Jag började dagen med att gå till gymmet, inte många där en Söndagsförmiddag.

Efter det blev det en snabb lunch innan jag åkte till Elina och vi tog en lång promenad runt Nydalasjön.

Efter promenaden blev det middagslagning hemma. Sedan bar det av till Crawl-kursen på Navet. Med andra ord så har jag varit ganska aktiv idag och jag gissar att det kommer att kännas i min kropp imorgon.

Imorgon är det måndag igen och ny vecka. Tycker alltid att det är roligt med måndagar, känns som nystart och man ser med spänning fram emot att se vad den nya veckan ska bjuda på för äventyr.

Nu: Sova!


Senaste nytt!

Jag har varit dålig på att uppdatera så det är dags att sammanfatta de senaste veckorna.
 
Sedan jag kom tillbaka till Umeå efter semestern så har jag ju som vanligt hunnit göra en hel del, lite bilder från senaste månaden bjuder jag på här.
 
Veckan efter att jag kom hem till Umeå var jag ut på Pinchos med Onsdagsgänget, de överraskade mig fina försenade födelsedagspresenter. Pinchos rekommenderas varmt, god mat och annorlunda koncept.
 
I slutet av augusti åkte jag upp till Skellefteå en helg, tömde min lägenhet på möbler och avslutade lördagen med en natt på dansgolvet.
 
 
Förra veckan åkte vi ett litet gäng till Mickelsträsk och kollade på deras djur. Kameler och lamor i Norrland hade jag inte väntat mig men det var just det som fanns på den gården. En trevlig dag i ett höstkallt Norrland.
 
 Efter ett träningsuppehåll på nästan två månader så har jag äntligen kommit igång med träningen igen, vilket känns himla skönt. Helt nytt gym och ny energi gör att jag är peppad för hösten. Jag har dessutom börjat en crawlkurs så det blir en hel del simmande under veckorna.
 
På Tentongym
 
Så, vad har jag haft för mig den här senaste veckan då? Förutom att det har varit extremt stressigt på jobbet så har jag ändå hunnit med lite annat efter jobbet.
I tisdags drog jag upp till Skellefteå och städade ut min lägenhet på Prästvägen. Kändes tråkigt och lite vemodigt att jag för första gången på 12 år inte har något boende i Skellefteå. Tänk att planen bara var att stanna i Skellefteå i 3 år men att det blev hela 12 år. Men nu är alltså min tid i Skellefteå helt förbi och jag har lämnat tillbaka nycklarna.
På onsdagmorgon körde jag ner till Umeå igen i en vacker soluppgång
 
Igår var det fredag och jag fick besök av Marcus från Skellefteå, vi drog in till Harriets och åt middag, tyvärr missade jag att ta bild på maten men en bild på bordsdekorationen fångade jag på bild i alla fall.
 
Idag hade jag inget planerat så på förmiddagen gick jag till I20-området och kollade in hinderbanan "Toughest"
En 8 km lång bana med totalt 40 hinder att ta sig över. Jag hade aldrig sett det tidigare men har hört mycket om det. När jag kom dit tänkte jag att det där skulle vara helt omöjligt för mig att klara, men några timmar senare när jag hade stått och tittat på alla som kämpat sig i genom så började även jag bli sugen på att testa. Det verkar så himla roligt och alla var så peppade och hjälpte varandra hela tiden. Så det slutade med att jag har bestämt mig för att genomföra Toughest nästa år. Så ikväll började träningen inför denna hinderbanan, ett hårt armpass på gymmet fick det bli ikväll.
 
Nu ligger jag i soffan och tar det lugnt. I morgon är det söndag och på mitt schema står det tvättning, promenad med Elina och crawlkurs på kvällen.
 
En lugn och skön helg helt enkelt.
 
Nu: sova
 

Låt mig klaga, tack!

Som ni vet så har jag har haft en fantastisk sommar och semester där jag har hunnit göra massor av roliga saker. Men trots det känner jag att jag måste klaga lite på denna sommar och jag vill klaga på en grej som jag aldrig brukar låta ta min energi annars, det går nämligen inte att påverka.
Nämligen vädret!
Som sagt så brukar jag aldrig beklaga mig över dåligt väder då jag brukar vara duktig på att anpassa mina äventyr efter vädret, men den här sommaren har enligt mig varit rekorddålig.
 
Som ni vet så älskar jag sol, bad och värme och jag kan ligga och steka på stranden hela dagarna i flera veckor. Den perfekta sommartemperaturen är enligt mig 25-30 grader.
 
Jag kan faktiskt inte minnas senast en svensk sommar var så dålig som denna sommar. Låt mig backa bandet lite. Midsommarhelgen i år var fantastisk och jag solade och badade alla tre helgdagar i slutet av juni. Men sen blev det inget mer, Sista veckan i juni och de två första veckorna i juli var kalla, blåsiga och regninga. Som tur var jobbade jag den perioden så det störde mig inte så mycket.
Den 15 juli fick jag semester och precis då kom solen och värmen på dagarna i allafall, kvällarna var fortfarande svinkalla. Under en hel vecka (vecka 29), 7 dagar i sträck, solade och badade jag varje dag och vissa dagar var temperaturen uppe mot 30 grader vilket är det minsta jag begär i juli månad. Vecka 30 var jag i Stockholm som också bjöd på sol och värme men även många åsk- och regnskurar.
 
Fredagen den 29 juli badade jag för sista gången den här sommaren, men då det var blåsigt och lite kallt så blev det bara ett snabbt dopp då.
 
Sedan den 30 juli så har det regnat, blåst och varit kallt. Ja solen har visat sig mellan varven men det har inte varit strandväder. Det innebär att det har varit sol och sommarvärme i två veckor denna sommar (vecka 29 och 30) och under den perioden hann jag steka på stranden 7 gånger. För mig är det alldeles för lite!
Jag har aldrig använt min regn/vindjacka så mycket som jag har gjort denna sommar och jag är riktigt besviken på sommar vädret. Många klagar på att förra sommaren var dålig, men då var i alla fall hela augusti fantastiskt och jag badade varje dag i augusti det året.
 
Hösten kom till Umeå samtidigt som jag kom tillbaka hit den 22 augusti, sedan dess har det regnat, blåst och vissa morgnar har vi haft minusgrader. Mössan och vantarna letade jag fram den 29 augusti. Nej, vi har inte haft någon sensommar, vi har haft höst sedan mitten av augusti.
 
Nu till det som provocerar mig mest av allt (och då ska ni veta att jag är svårprovocerad)
Södra Sverige verkar ha haft världens mest fantastiska sommar och dag efter dag, vecka efter vecka visas väderkartor där Stockholm och östkusten har strålande sol och 25-30 grader varmt. Senast i helgen såg jag bilder på nätet där folk badade i havet och i Mälaren. Och vi här uppe i Norrland har inte kunnat bada sedan i slutet av juli. På nyheterna pratar de om den "fantastiska brittsommaren" och att "högsommarvärmen håller i sig" Imorgon kommer södra Sverige få strålande sol och 26-27 grader varmt, själv kommer jag cykla till jobbet iförd vantar och mössa. Jag får vara tacksam om tempretauren klättrar upp till 17 grader imorgon.
Ja, jag är bitter och jag är provocerad, dessutom har jag förstått att jag bor på fel plats i Sverige.
Den här sommaren kommer jag komma ihåg som den sämsta vädermässigt.
Samtidigt som jag får säga Grattis till er som bor i södra Sverige, jag är enormt avundsjuk på er!
 
Nu: leta fram tjocksockarna

Del 5- Stockholm, bröllop och sista semesterhelgen

Torsdag den 18 augusti var planen att jag skulle ta ett tåg ner till Stockholm, men istället blev det hyrbil med Lisa ner till huvudstaden. Där mötte vi upp Reema, Sara och Mattias och förberedelserna inför Reema och Alis bröllop började. På kvällen blev vi alla hennamålade.
 
Vi hann även öva in en dans tillsammans med Alis systrar, en dansuppvisning som skulle ske på vigselcermonin.
 
På fredagmorgon åkte vi till festlokalen och började förbereda den inför festen.
 
Jag tog på mig uppdraget att knyta rosetter på alla stolar
 
På eftermiddagen drog jag in till stan och fika med en kompis som jag inte träffat på länge.
 
På fredagkväll var det vigselcermoni för Reema och Ali
Det är alltid lika roligt att få ta del av seder och traditioner från en annan kultur. Under den här kvällen satt vi, ett gäng från Skellefteå och bara tog in allt som hände under kvällen, spännande, lärorikt och väldigt roligt!
Efter cermonin blev det dans och vi gjorde vårt bästa när vi hade uppvisning av vår inövade dans. Det gick sisådär men himla roligt hade vi den kvällen...
 
På lördag var det dags för den stora bröllopsfesten och brudparet var obeskrivligt vackra
 
 
 
                
Bruden och Lisa på första bilden och Reema och jag
 
Bröllop är alltid lika roligt men det är väldigt spännande att vara med på ett bröllop som inte följer de typiska svenska traditionerna. Det här bröllopet med pakistanska seder och traditioner bjöd på god mat, glädjefylld musik, många känslosamma stunder och härlig dans. Jag är enormt glad och tacksam att jag har fått lära känna Reema och Ali och att jag fick var med på deras stora dag, ett minne för Livet.
Det här var verkligen ett bröllop som bevisar att kärlek övervinner allt!
 
På söndagen käkade vi alla en gemensam frukost på hotellet innan det var dags att säga Hej då och alla for åt varsit håll.
Dagen efter bröllopsfesten...
 
Jag tog en runda på stan innan jag hoppade på tåget upp till Sundsvall. Så snart jag kom till Sundsvall hoppade jag in i min bil och körde upp till Umeå. Klockan 23.20 på söndagkväll var jag hemma igen efter 5 veckor på resande fot. Jag hann sova i 6 timmar innan det var dags att leta sig till jobbet...
 
Ja, det var alltså min semester sommaren 2016 och jag ser tillbaka på den med ett stort leende och känner mig så tacksam för Livet som jag lever! I love it!
 
Nu: sova
 

Del 4- Skellefteå, Umeå och Sundsvall

Söndag den 7 augusti bilade vi från Västkusten till Sundsvall. På måndagen fortsatte jag mina resa norrut och tisdag den 9 augusti var jag framme i Skellefteå
 
På tisdagkväll var det dags för Brygg CC sista tisdagsclub och självklart stod Sofie och jag på dansgolvet hela kvällen.
 
Sofie överraskade mig med denna pärlplatta, hur häftig är den inte?!
 
På torsdagen åkte jag och Jessica på en dagsutflykt och sökte Geocache i Burträsk
 
Letade och letade men hittade bara tre styckna...
 
På fredagen drog jag och Marcus ner till Umeå och kollade på hockey. Björklöven-Skellefteå AIK hade träningsmatch, vilket brukar vara himla populära matcher. SAIK vann denna match.
 
På lördagen var jag tillbaka i Skellefteå och Frida bjöd på god plockmat den kvällen. Senare drog Sofie och jag ut på Brygg CC (igen) och dansade bort natten som vanligt...
 
På måndagen började jag köra söderut igen, nämligen till Sundsvall.
 
Tisdagen den 16 augusti fyllde jag 34 år. Den morgonen blev jag väckt av Bella och Gabbe som kom med tårta till mig
 
 
På dagen var jag barnvakt och vi ägnade dagen åt att spela fotboll, Twister och käka glass.
På kvällen kom även mamma och pappa till Sundsvall och som vanligt firade jag födelsedagen med att äta kräftor. Det blev ingen tårta i år men cheesecake funkade lika bra det.
 
Senare på kvällen åkte jag till Fränsta och där spelade vi bland annat lite basket...
 
 
På torsdag lämnade jag Fränsta och drog ner till Stockholm. Mer om det skriver jag imorgon!
 
Nu: äta ägg!