Fotografier som påverkar...

Mitt intresse för kulturella aktiviteter är ganska litet. Jag besöker gärna konstutställningar och muséer när jag har tid över, men det är mest bara för att jag tycker om att "göra" saker och inte för att jag egentligen är intresserad av utställningen.
 
Igår var jag och en kompis på en fotoutställning på Liljevalchs konsthall och denna gång valde jag att gå på utsällningen för att jag verkligen är intresserad av denna fotografs verk. Fotografen Jens Assur har jag haft koll på i över 15 år. Han är en fantastisk fotograf och hos mig väcker hans bilder många funderingar. För ca. 3 år fick jag en tankeställare kring överkonsumtion och matsvinn tackvare Jens Assur fotoböcker och utställning Hunger. Ja, det är p.gr.a av den fotoboken som jag idag väljer att inte köpa hem/slänga mat i onödan, så Jens Assurs fotografier har helt klart påverkat mig. 
 
Igår var det första gången som jag var på någon av Assurs utställningar. "Africa is a Great Country"  heter Jens Assurs fotoutställning på Liljevalchs och den var helt klar intressant och sevärd. Jag kommer hålla koll efter framtida fotoutställningar av honom, då hans bilder verkligen får mig att börja tänka och fundera.
 
Efter besöket på Liljevalchs hann vi med ett glas vin i kvällssolen på den nya uteserveringen vid ABBA-muséet. Härlig sommarkväll, en helt vanlig torsdag i Stockholm.
 
Liljevalchs, Djurgården

31 timmar i Skellefteå.

Det var ett intensivt dygn i Skellefteå i helgen. Jag kom fram till schtaaan kl. 10.00 på lördagmorgon och hoppade på flygbussen kl. 17.00 på söndagen. Men man hinner mycket i Skellefteå på 31 timmar.
 
* Handla födelsedagspresent
* Städa inför fest
* Gå på invigning av nya Nagel Ateljén
* Springa på flera gamla vänner (helt oplanerat men roligt)
* Heja på Lindex-kollegor
* Gå på dejt med okänd man
* Fixa sig för 30-årsfest
* Vara på superrolig 30-årsfest
* Besöka grannen
* Städa efter 30-årsfest
* Packa med sig mer saker till Stockholm
* Äta pizza på uteservering 
 
Bjuder på några bilder från helgen oxå.
Födelsedagsbarnet Malin och jag
 
God middag och efterrättsbuffé
 
 
Yeey, årets första besök på uteservering
 
  
          Månen reser sig upp i Skelleftenatten.  Skellefteås godaste pizza och öl intogs på Lilla Kinas uteservering.
 
 
 

Nu är jag i Ånge!

Klockan är 23.40 och jag är på tåget som precis har stannat "hemma" i Ånge. Ska stå här 30 minuter innan vi fortsätter norrut.
Bara 3 mil härifrån växte jag upp och bodde i 19 år. Självklart var jag tvungen att gå av tåget och andas in lite "hemmaluft"! 

Jag sitter här och skrattar lite...

Jag sitter just nu på nattåget till Bastuträsk. Hoppade på tåget i Sthlm kl. 18.22 och är framme i Skellefteå kl. 9.45 imorgon. Japp, resan tar 15 timmar! Jag har dessutom valt sittplats, just det, sittplats!
 
Jag kan inte låta bli att skratta lite åt mitt knasiga val av plats. Varför väljer man sittplats när man ska åka en hel natt? Dumhet? -kan vara.... Men jag är så konstig att jag ser fram emot dessa idiotiska tågresor. Jo, det är sant! Att välja att sitta en hel natt och sedan partaja hårt på en 30-årsfest, det ser jag som en utmaning i livet. Komme jag klara av att sova sittandes? Kommer jag orka med en stor fest efter resan? Lyckas jag, så anser jag mig ha lyckats med min (dumma) utmaning.
 
Det här med bekvämlighet har aldrig varit min grej riktigt, konstiga utmaningar och ide'er gör livet bara mer spännande enligt mig. Jag inser att jag har ett jobbigt dygn framför mig, men inte stressar jag upp mig över det. Sitter bara här och ler åt mina dumma utmaningar som jag sätter upp åt mig själv.
 
Vi får väl se om jag fortfarande skrattar åt mig själv kl. 6 imorgonbitti.....

Skön ledig dag.

Idag har jag varit ledig p.gr.a arbetsbrist (jag är så himla effektiv på nya jobbet ;) )
Har varit här i Sthlm i snart en månad och den här månaden har jag inte tagit det lugnt direkt. Full fart från 06.00 till 23.30 varje dag. Har jobbat, tränat, shoppat, inrett, uträttat ärenden, åkt runt på alla möjliga äventyr...
Men igår tog min energi slut, tvärslut. Plötsligt kände jag mig trött, galet trött. Hade t.o.m sån där trötthetsfrossa.
Därför bestämde jag mig för att inte flänga runt som en galning idag, tvärtom, jag bestämde mig för att ta det lugnt och sova ut.
 
Somnade kl. 23 igår och sov skönt hela natten... vid 10.30 letade jag mig upp ur sängen imorse. Superlyxigt med sovmorgon.
 
Nu har ju jag lite svårt för att bara ligga och slappa framför TV.n, filmer och serier på dagarna, så därför passade jag på att aktivera mig i tvättstugan idag (i min värld kan det oxå vara slapp). När tvätten var klar kunde jag inte låta bli att åka iväg en sväng, tog en tur till Sundbyberg, satte mig på McDonalds, kollade på folk och avnjöt en god McFlurry Magnum Brownie. Rekommenderas!
 
 
Resten av kvällen tänker jag tillbringa här framför datorn. Kommer nog packa en liten väska oxå... på fredag bär det nämligen av upp till Skellefteå. Blir bara ett snabbesök där, men tror det kommer bli ett enormt roligt snabbvisit :)
 
Nu: söka jobb (efter tjat från arbetsförmedlingen)

Barcelona!

Jag och Jessica var i Barcelona för ett tag sedan, en fantastisk stad som jag kommer återvända till fler gånger.
Jag har helt glömt bort att lägga ut bilder från resan, så därför kommer ett gäng nu istället.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Min dag i bilder...

Nu har jag varit i Stockholm i 3 veckor och har börjat få rutin på mina dagar. Alla vardagar ser likadana ut, så jag tänkte dela med mig av en vanlig dag här i Stockholm.
 
 
06.00 dax att vakna                                                       06.50 väntar på Pendeltåget
06.55-07.15 På pendeln mot Stockholm Central
 
 
07.20-07.55 Härlig morgonpromenad på 3,6 km till jobbet
 
 
08,00-12,00 Jobb, jobb, jobb (nix, inga bilder från mitt kontor, men väl från Grönan)
 
12.00-13.00 Lunch i bersån med kollegorna
 
13.00-17.00 Jobb, jobb, jobb.
 
 
17.00 Middagen äts på Grönan (men just denna bild är tagen i mitt rum) 18.00 Tränar på F&S på Sveavägen efter jobbet.
 
19.15 Rejält svettig efter 75 minuter i gymet
 
19.45 handlar på Lidl, som ligger bredvid F&S och tar pendeln hem igen.
 
  
20.45 Hemma igen och återhämtar mig efter träning med cookies och mjölk, slökollar på TV (köpte en liten TV förra veckan, fin va?) och fixar det som måste fixas.
 
22.30 Trött efter en lång dag, så kryper ner i mina sköna säng.
 
Ja, så här ser mina vardagar ut. Under helgerna har jag andra rutiner, men de delar jag med mig av en annan gång.
 
 

Gröna Lund- en fantastisk arbetsplats!

Ni som känner mig vet hur mycket jag älskar min arbetsplats. Enda sedan jag arbetade min första dag på Grönan i maj 2002, för 11 år sedan, så har jag pratat och skrivit mycket gott om den arbetsplatsen. Gröna Lund känns lite som mitt andra hem, jag känner mig bekväm och trygg varje gång jag går genom grindarna till nöjesfältet.
Vad det beror på?!
 
Det finns flera anledningar till det, men en viktig orsak är att som medarbetare på Gröna Lund tillåts man vara precis som man är. Under säsongen anställs ca. 1200 personer till nöjesfältet. Det är människor från alla delar av världen, människor i alla åldrar, människor med olika religoner, från olika kulturer, det är kvinnor och män, människor med olika handikapp, det är människor med olika bakgrunder, olika värderingar, olika människosyner och olika åsikter... Alla är Välkomna till Grönan, men trots att vi är så olika, alla vi som arbetar där, så lyckas vi komma överens på ett fantastiskt sätt. När vi alla går genom grindarna till vår arbetsplats så är vi inget annat än MÄNNISKOR...plötsligt försvinner fördomar om olika "människogrupper" och det är häftigt, himla häftigt!
 
Under mina 5 tidigare säsonger har jag mött människor som jag aldrig skulle ha träffat tidigare, både gäster och kollegor. Människor som delar med sig av sin livshistoria, människor med tragiska bakgrunder, häftiga framtidsdrömmar och udda åsikter. Jag har aldrig varit på en arbetsplats där jag har diskuterat så mycket, där jag har haft djupa samtal, känslosamma diskussioner och så många skratt med så många olika människor.
 
Jag har diskuterat med hen som hade Bin Ladin som förebild, jag har med spänning lyssnat på hen som genomgick ett könsbyte, jag har sett lyckan i ögonen på hen som blev uttagen till Idol, jag har lyssnat på hen som fick fly från sitt hemland p.gr.a kriget- en mardrömsflykt, jag har sett sorgen hos hen som tvingade gifta sig med en person hen inte kände.... Listan kan fortsätta hur länge som helst... det är spännande livshistorier, spännande åsikter och spännande MÄNNISKOR som möts på Världens roligaste arbetsplats. Och även om jag inte alltid har delat deras åsikter, deras värderingar eller deras människosyner, så har jag ändå blivit nära vän med några av dem.
 
Bara att sitta i personalmatsalen och studera alla människor- alla Gröna Lundare är häftigt. Vi är alla så olika men vi accepterar varandra precis som vi är och vi tillåts ha våra knasiga åsikter och udda värderingar. Tänk om resten av världen kunde vara mer som vår personalmatsal?! 
 
I måndags var det Kick-off och jag blev återigen påmind om vilken otroligt häftig arbetsplats jag arbetar på.
Jag är enormt glad och TACKSAM att jag får uppleva en till sommar på Grönan, en till sommar med fler spännande möten med MÄNNISKOR.
 
Jag önskar alla fick ta del av denna häftiga arbetsplats- det är enormt LÄRORIKT!
 
 

Yeey, jag vågade åka Eclipse! *Stolt över mig själv*

När jag fick höra i januari att Grönan skulle bygga världens högsta slänggunga, Eclipse, hela 121 meter hög, så var min första tanke ALDRIG! Jag bestämde mig för att jag aldrig skulle åka den. Fritt fall är tillräckligt högt för mig och den är "bara" 80 meter hög.
 
Men jag gilla ju att utmana mig själv och bestämde mig ganska snart för att jag iallafall skulle åka den innan sommaren är slut, men bara tanken gav mig enorm handsvett och hjärtklappning!
 
Igår var det Kick-off på jobbet och gissa vad?!
Jag vågade åka Eclipse.
Så igår flög jag tillsammans med Emelie däruppe, 121 meter upp i luften, och hade en fantastisk utsikt över hela Stockholm.
 
Och JA, jag kommer åka den igen för den var riktigt skön.
Det är galet högt... men otroligt vacker utsikt!
 

Nu ser det ut så här...

 Det är tre dagar sedan jag var till Kungsträdgården och fotade de vackra träden.
Idag var jag där igen och fikade lite. Idag såg inte träden lika fina ut...
 
 
De flesta blombladen hade fallit till marken.

Rosa.

Jag har inga tavlor i mitt rum för tillfället, funderar på att förstora några av dessa bilder som jag tog. Skulle nog passa bra i mitt rum som har lite rosa inredning
 
 
 

Vad hände med min musiksmak?!

RnB och komersiell hip hop är de musikstilar jag lyssnar absolut mest på och har så gjort de senaste 15 åren.  Men under det senaste året så har jag börjat lyssna på musik som jag aldrig trodde jag skulle gilla. När blev House en favoritstil i mina öron?!  David Guetta har blivit en favorit av någon konstig anledning. En av låtarna som jag lyssnar på dagligen och har så gjort det senaste halvåret är denna. Börjar alltid dagen med att lyssna på den här för att fylla på med energi.
 
 
 
 
 

Jag skulle vara energilös utan Musik!

Musik är en otroligt viktig ingrediens i mitt Liv.
Jag skapade ett stort musikintresse redan som 13-åring, då jag satt bänkad framför MTV (ja, då spelades det musik på MTV) från morgon till kväll. Jag hade stenkoll på alla världens topplistor i mitten av 1990-talet. Mitt intresse var så stort att jag t.o.m valde att gå en 3-årig universitetutbildning med musikinriktning (Music marketing & Management) och har examen inom det.
 
Men de senaste 10 åren har jag lagt mindre och mindre tid på musik, jag har inte prioriterat att följa med på vad som som händer på försäljningslistorna.
 
Tills nu.
Jag lyssnar på musik ständigt, på väg till jobbet, när jag bloggar, när jag joggar, när jag äter, när jag tränar. Just nu finns det sååå mycket bra musik som bara fyller mig med energi. Jag kan inte sluta lyssna på musik! Jag söker efter nya band och nya artister, jag kollar vad som spelas i USA och England och jag hittar nya favoritlåtar hela tiden.
 
Det är låtar som fyller mig med energi, låtar som gör mig glad... och låtar som får mig att känna mig osynlig. Jo, det är sant! När jag går på stan, lyssnar på mina favvolåtar och höjer volymen till max så känner jag mig osynlig, som om det bara är jag och musiken... och jag bara går där, ler och njuter!
 
En av alla låtar som ger mig energi just nu och som jag lyssnar på om och om igen är denna:
 
 
Kommer nog bjuda på fler favvolåtar framöver.

TV som sällskap...

Förra sommaren hade jag ingen TV på mitt rum, då jag trodde att jag inte skulle sakna en TV. Jag tittar nämligen nästan aldrig på TV, film, serier... Efter förra sommaren insåg jag att jag faktiskt saknade att ha en TV på rummet. Neej, inte för att jag sitter och tittar på TV, utan för att jag tycker det är trevligt när någon pratar i bakgrunden.
TV.n är mitt sällskap i rummet när jag gör andra saker.
 
Förra veckan köpte jag en liten TV så att jag skulle få lite sällskap denna sommar. Idag köpte jag antenn-grejer och det krävdes bara 3 samtal till min pappa för att jag skulle lyckas skarva ihop "fönsterskarvsladden" med antennkabeln.
NU, lagomt till Sverige-Kanadamatchen, har jag en fungerande TV på rummet och plötsligt känns det inte lika ensamt här inne.

Sommarnaglar!

Jag tog med mig en fil, två penslar, en UV-lampa och tre geléer till Stockholm. Helt enkelt det grundläggande grejerna som behövs för att snabbfixa mina naglar. Har gjort några naglar i taget, men ikväll blev alla färdiga och det fick bli rosa sommarnaglar denna gång.
 
 
Mina sommarnaglar

"Det är bara att ni hör av er... jag är PÅ!"

Det här är ett uttryck som jag säger väldigt, väldigt ofta:
"Det är bara att du hör av dig, jag är På, jag är alltid På!"
 
Och det är precis så det är, vad än som händer, vad än som ska göras så brukar jag vilja vara med. Det spelar ingen roll om det handlar om en promenad, en krogrunda, flyttstädning, nattbad, handla, måla om huset, spela minigolf, ta en fika, ett åk i Fritt Fall... Jag är alltid På, vad än det gäller (typ). Jag gillar att göra saker och jag gillar att umgås med människor och det är nog därför som jag alltid är just PÅ.
Mina vänner vet att jag alltid är med på allt, men ni bloggläsare som inte känner mig lika väl kanske inte visste det... men så är det.
 
I sommar bor och jobbar jag i Stockholm och jag vet att många av mina vänner, familj, kompisar och bekanta kommer ha vägarna förbi Stockholm i sommar.
Är det så att Ni vill ha sällskap i nya Eclipse på Grönan, vill ta en fika när ni väntar på tåget på t-centralen, gå på det där museet eller ha middagssällskap någon kväll. Va inte rädd att höra av er till mig! Är jag ledig så hakar jag gärna med på alla möjliga konstigheter.
 
Som sagt, jag är alltid PÅ, vad det än gäller och med vem som helst!
 
Bra, då ser jag fram emot att få uppleva massa konstiga saker med Er i sommar! :)

Stockholm by morning!

Ledig idag, men jag ställde ändå väckarn på 5.50. Japp, de där körsbärsträden i Kungsan fick jag inte nog av igår, så klockan 6.45 imorse åkte jag in till Kungsträdgården igen. Strålande sol och en morgontempratur på 10 grader i skuggan gjorde att denna morgon blev helt underbar. Klockan 7.30 imorse satt jag i Kungsträdgården, åt en god McDonaldsfrukost och bara njöt i sommarsolen. Det kan faktiskt ha varit den härligaste morgonen någonsin.... och jag ville aldrig åka därifrån...
 
 
 

När de japanska körsbärsträden blommar då...

Förra våren flyttade jag till Stockholm precis när de japanska körsbärsträden hade blommat över i Kungsträdgården. Den här våren hade jag bestämt att jag inte skulle missa det. I går såg jag att de hade börja slå ut och imorse fick jag informationen att Kungsträdgården står i full blom. Fanns bara en sak att göra, ställa in alla dagens projekt, packa kameran och åka till Kungsträdgården.
 
Idag har det varit en underbar sommardag i Stockholm, klarblå himmel och 20 grader varmt. Jag passade på att köpa en Lyxshake från Max, satte mig i Kungsträdgården och bara njöt av dagen. Jag tog 250 bilder, så var beredd på många bilder från Kungsträdgårdens körsbärsträd de kommande dagarna. Här kommer några bilder från de vackra träden iallafall.
 
 
 
 
De här träden blommar bara ett par dagar, men om man befinner sig i Stockholm när de blommar så måste man besöka Kungsträdgården. Det är obeskrivligt vackert.
 
Mmm, en lyxshake i solskenet blev det oxå.
 
Tacksam att jag fick se träden blomma i år....

Stulet citat...

I may not be,
who I ought to be.
 
I know I'm not all,
that I want to be.
 
But I've come a long way,
from who I used to be.
 
And I won't give up
on becoming, what I know I can be...!

Tacksamhet...

Jag har en ny kategori här på bloggen, Tacksamhet.
Jag har insett att jag mår bättre och känner mig gladare av att vara Tacksam över saker jag har och händelser jag får vara med om, istället för att klaga och vara bitter över sånt jag inte har.
När jag bröt foten och var gipsad bestämde jag mig för att bli mer Tacksam över min friska kropp, över att jag faktiskt har två ben att gå på... jag insåg då att det faktiskt inte är självklart med två friska ben.
 
Jag försöker känna/tänka/säga Tacksamhet/Tack flera gånger per dag. När jag tar vatten från vattenkran, när jag lägger mig på min sköna kudde och när jag tar en promenad med mina två friska ben... saker som de flesta tar för givet, men som faktiskt inte är en självklarhet för många.
 
Ni kommer läsa ordet Tacksam allt oftare här på bloggen och just därför har det ordet fått en egen kategori.
 

Då blir det en sammanfattning igen...

Full fart hela helgen har gjort att jag inte har prioriterat datorn. Så det får bli en liten sammanfattning igen.
 
Köpt en TV
Fixat på mitt rum
Haft besök av mor, far och "faster"
Åkt tvärbana
Kollat på hockey-VM (på TV)
Promenerat
Ätit hotellfrukost
Shoppat i Liljeholmen
Ätit asiatisk buffé
Fotograferat vårblommor
Njutit i solen
Ätit en blåbärspaj
 
Och idag måndag åt jag en god lunch på Blå Porten med Emelie (Blå porten på Djurgården rekommenderas starkt!)
 
Ja, några härliga dagar har jag haft, helt klart! Lite bilder har jag tagit också
 
 
Hotellfrukost i Älvsjö
 
 
Mer vårblommor...
 
 
Promenad i vårsolen
 
 

Nedräkningen äntligen slut!

Enda sedan i oktober när jag flyttade tillbaka till Skellefteå så har min vän Emelie och jag haft nedräkning tills vi kommer ses nästa gång. Planen var att hon skulle komma och hälsa på mig så snart jag fick en lägenhet i Skell... men jag fick ju ingen lägenhet där. Sedan januari, när det blev klart att jag flyttar till Stockholm igen, så har vi haft nedräkning, peppat och taggat inför sommaren. De senaste dagarna har vi skickats "tagga-SMS" till varandra. Har man inte pratat på 7 månader så har man himla mycket att prata om...
 
Men ikväll fick vi äntligen en helkväll tillsammans, en himla trevlig kväll med god mat och mycket surr.
 
 
Kvällens middag intogs på Kryddhyllan (Grönan) med Emelie. (Nej, jag är inte så blek, det är kvällssolen som får mig att lysa så...)
 
Emelie och jag taggar för den roligaste sommaren någonsin! Och är det någon som kan det här med att tagga och peppa, så är det just Emelie. :)
 
Nu: Sova!

Blåsippan ute i backarna står...

Tog med mig kameran när jag gick på en liten kvällspromenad här i Kallhäll ikväll.
 
 
 
 
 

1 maj och ledig!

Vi har lämnat kalla och regninga april och är nu inne i maj. Underbart. Härligt. Fantastiskt -är de ord jag känner för det.
 
Jag tog sovmorgon idag i min sköna säng, den är ofattbart skön, sover som en prinsessa (är iof inte helt säker på att riktiga prinsessor sover lika gott men men...). Har precis fyllt magen med en stadig frukost och ska nu åka iväg till IKEA. Japp, idag blir det lite små saker som ska inhandlas till mitt rum. Listan är skriven och pengarna från sparkontot är överförda, idag ska det shoppas!
 
Hmm, ni kanske vill ha lite före och efter bilder på mitt lilla rum... ska försöka fixa det efter att IKEA har inrett rummet.
 
Nu: diska...